Συμβουλές και tips - Πίτα τραγανή από πάνω και από κάτω
NewsroomΌσο πλησιάζουν οι γιορτές τόσο πληθαίνουν οι περιστάσεις που ίσως θελήσετε να φτιάξετε μια δική σας τάρτα ή πίτα, αλμυρή ή γλυκιά, με σπιτικό φύλλο ή με έτοιμο. Το μόνιμο άγχος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πάντα να ψηθεί σωστά η πίτα και από κατώ, να μη μείνει μαλακή, μισολιωμένη και νωπή σα ζυμάρι.
Δυο συμβουλές για να ψήνονται οι πίτες τέλεια και από την κάτω μεριά
1. Τοποθετήστε τις πίτες στη χαμηλότερη θέση του φούρνου και -αν έχει ο φούρνος- προτιμήστε τις αντιστάσεις απ' τον αέρα. Έτσι θα ψήσετε και την κάτω πλευρά εγκαίρως.
2. Προτιμήστε για τις τάρτες τις διάφανες πυρίμαχες ταρτιέρες που σας επιτρέπουν να ρίξετε μια ματιά και στην κάτω πλευρά για να βεβαιωθείτε ότι έχει τη χρυσαφένια όψη της ικανοποιητικά ψημένης ζύμης.
Και ένα μυστικό για να μη ρουφάει υγρασία η αλμυρή τάρτα
Πασπαλίστε τη βάση της κις με μια στρώση τριμμένο τυρί τύπου παρμεζάνα. Έτσι δημιουργείται μια προστατευτική στρώση που εμποδίζει τα υγρά της γέμισης (αυγά, κρέμα γάλακτος κ.λπ.) να περάσουν προς τα κάτω και να «λασπώσουν» τη βάση, που παραμένει τραγανή.
- Το χρονικό της φρίκης στη Ομόνοια: Ένα 24ωρο κρατούσε αιχμάλωτο το θύμα ο 27χρονος - Αυτό είναι το σπίτι κολαστήριο
- Μεντβέντεφ: Πιθανός γενικευμένος πόλεμος με τη Δύση - Δεν μπλοφάρουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά
- Temu: Γιατί μπαίνει στο «μικροσκόπιο» της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τι πρέπει να αλλάξει
- Slimane: Sold out μέσα σε λίγες ώρες - Ανοίγει προπώληση για δεύτερη παράσταση