Food & Drink|01.11.2019 14:39

Μήλα μου γλυκά...

Βαγγέλης Δρίσκας

Μπορεί τα τελευταία χρόνια πολλά φρούτα και λαχανικά να έχουν χάσει την εποχικότητά τους, όμως, όταν τα δοκιμάσουμε στην εποχή τους, σίγουρα απολαμβάνουμε το μάξιμουμ της γεύσης, της υφής και των αρωμάτων τους. Έχω δοκιμάσει φρεσκοκομμένα μήλα κατευθείαν από το δέντρο και είναι απίστευτα νόστιμα, τραγανά, ζουμερά και αρωματικά. Το καλό με τα μήλα είναι πως όλα αυτά τα χαρακτηριστικά δεν τα χάνουν αν τα συντηρήσουμε σωστά, δηλαδή σε μια σακούλα τροφίμων, στο ράφι του ψυγείου για λαχανικά και φρούτα. Όσο τα αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος τόσο ωριμάζουν πιο σύντομα, μαλακώνουν και χάνουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που είναι ασυναγώνιστα.

Παγκοσμίως, υπάρχουν πάνω από 7.500 ποικιλίες μήλων, αυτές όμως που καλλιεργούνται συστηματικά είναι περίπου 200 και αυτές που τελικά φτάνουν στο πιάτο μας ακόμα λιγότερες. Η ποικιλία στάρκινγκ είναι από τις πιο δημοφιλείς και προσφέρεται για μαγείρεμα ή για χρήση στη ζαχαροπλαστική. Τα μήλα στάρκινγκ έχουν ισορροπημένη γεύση και άρωμα, όταν ψηθούν αποκτούν μια μοναδική βουτυράτη υφή και είναι η ιδανική ποικιλία για τις συνταγές που ακολουθούν.

  1. Τάρτες με μαρμελάδα και μήλα
  2. Τηγανίτες με μήλα και μέλι
  3. Ανάποδο κέικ με μήλα
  4. Αφράτα μπριός με μήλα
  5. Μηλόπιτα με τραγανά ψίχουλα, παγωτό και καραμέλα
  6. Αρωματικά ψητά μήλα

φωτογραφίες συνταγών: iStock/ Ideal Image

Πηγή: eatme Οκτωβρίου. Το eatme κυκλοφορεί κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα με το Έθνος της Κυριακής

μήλα