Ελλάδα|07.01.2022 09:05

Κορονοϊός: Πάνω από 50 εισαγωγές στο «Γεννηματάς» έως το πρωί της Παρασκευής – Κρίσιμο δεκαήμερο για το ΕΣΥ

Newsroom

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται το ΕΣΥ με φόντο την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού, με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ να κάνει λόγο για κρίσιμο δεκαήμερο.

Ανεμβολίαστοι στην πλειοψηφία τους

Η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στο MEGA, σημείωσε πως από χθες το βράδυ έως και σήμερα το πρωί στις 5:20, καταγράφηκαν πάνω από 50 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Σχεδόν όλοι οι εν λόγω ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι και πρόκειται για σοβαρά περιστατικά. Ο αριθμός αυτός, όπως επισήμανε η κυρία Παγώνη είναι αρκετά αυξημένος συγκριτικά με το προηγούμενο διάστημα. Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ υπογράμμισε πως η Όμικρον «χτυπάει» το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα, ενώ η Δέλτα αφορά το κατώτερο αναπνευστικό σύστημα και κάνει τις βαριές πνευμονίες, αυτές που οδηγούν στις ΜΕΘ.

Η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε και στην πενταήμερη καραντίνα, τονίζοντας πως όσοι νόσησαν με κορωνοϊό δεν μπορούν να γυρίσουν την έκτη ημέρα στην εργασία τους, καθώς ακόμα νιώθουν αδύναμοι. Όπως τόνισε η ίδια, κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και το πενθήμερο δεν αρκεί για κάθε οργανισμό. «Θεωρώ ότι δεν είναι δυνατόν άνθρωποι που νοσούν με covid να γυρίσουν στη δουλειά τους την 6η μέρα. Και συμπτώματα να μην έχουν, η καταβολή που αισθάνονται δεν μπορούν να γυρίσουν και να δουλέψουν. Η εμπειρία μας πάνω σε αυτό το θέμα είναι μεγάλη για να πούμε την άποψή μας. Σαν νοσοκομειακοί γιατροί εκτιμούμε πως είναι αδύνατον να επιστρέψουν στις δουλειές τους. Δεν μπoρούν να πάρουν τα πόδια τους, πως θα πάνε να δουλέψουν; Δεν μπορεί ένας καταπονημένος άνθρωπος να γυρίζει την έκτη μέρα στη δουλειά του».

ΕΣΥΜατίνα Παγώνηειδήσεις τώραΚορονοϊόςεισαγωγές