Ελλάδα|17.06.2022 21:53

Το OPEN στο Καστελόριζο: Μια «ανάσα» από τα τουρκικά παράλια -Περήφανοι για το νησί τους οι κάτοικοι

Newsroom

Στην εμπρηστική ρητορική της Τουρκίας γυρίζουν την πλάτη οι κάτοικοι του Καστελόριζου οι οποίοι όπως λένε στην κάμερα του OPEN, αισθάνονται τιμή που κατοικούν σε αυτόν τον ιερό βράχο.

«Φυλάμε Θερμοπύλες, είναι τιμή μας που μένουμε στο Καστελόριζο». Είναι τιμή μας και το καύχημα μας να ζούμε στο νησί μας ένα νησί το οποίο έχει μία τεράστια ιστορία». «Είμαστε υπερήφανοι για το βράχο μας και θα τον στηρίζουμε μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός μας», είναι μερικά από τα λόγια που αναφέρουν οι κάτοικοι. 

Οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού, συνεχίζουν τη ζωή τους αδιαφορώντας για τις απειλές.Ακριβώς απέναντι από το Καστελόριζο βρίσκεται η πόλη Κας, με τους δυο λαούς να διατηρούν φιλικές σχέσεις,ενώ υπάρχουν και εμπορικές συναλλαγές.

Είμαστε πολύ κοντά είμαστε το πλησιέστερο νησί στην Τουρκία, αυτό όμως δεν αμφισβητεί την κυριότητα μας και τα πάτρια εδάφη μας, εξηγεί κάτοικος.

Η πυραυλάκατος Λασκος έχει δέσει εδώ στο λιμάνι του νησιού.οι ένοπλες δυνάμεις είμαι άγρυπνοι φρουροί βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση και έχουν καρφωμένα τα μάτια τους στις κινήσεις των γειτόνων μας.

Την ίδια ώρα η φωτιά που προσπαθεί να βάλει η Τουρκία δεν έχει επηρεάσει τον τουρισμό. Τουρίστες από όλο τον κόσμο έχουν κατακλύσει ήδη το γραφικό Καστελόριζο, με τις προβλέψεις να προμηνύουν πως η σεζόν θα είναι καλύτερη από του 2019 που είχε σημειωθεί ρεκόρ στις κρατήσεις.

Όλες οι ειδήσεις

Επίδομα ρεύματος: Άνοιξε η πλατφόρμα για το Power Pass - Πώς κάνουν αίτηση οι δικαιούχοι

Πάτρα: Την Τρίτη το πόρισμα των ιατροδικαστών για Μαλένα και Ίριδα - Εγκληματική ενέργεια «βλέπουν» οι ιατροδικαστές

Ταξί: Ανακοινώθηκαν και επισήμως οι μεγάλες αυξήσεις στα κόμιστρα - Τι θα πληρώνουν οι πελάτες

Ζαν Λουί Τρεντινιάν: Πέθανε ο πολυβραβευμένος ηθοποιός

Ένοπλες ΔυνάμειςΚαστελόριζοειδήσεις τώρατουρκική προκλητικότηταΤουρκία