Ζαν Λουί Τρεντινιάν: Πέθανε ο πολυβραβευμένος ηθοποιός
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Πέθανε ο ηθοποιός Ζαν Λουί Τρεντινιάν, σε ηλικία 91 ετών. Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε η σύζυγός του.
Ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Ζ» και του «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα», έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής λόγω γήρατος, «έχοντας δίπλα του τους οικείους του», γνωστοποίησε η σύζυγός του, η οποία πρόσθεσε πως ο ηθοποιός έπασχε από καρκίνο του προστάτη επί αρκετά χρόνια.
Ποιος ήταν ο Ζαν Λουί Τρεντινιάν
Ο Ζαν-Λουί Τρεντινιάν είχε πρωταγωνιστήσει σε ταινίες σκηνοθετών όπως ο Κώστας Γαβράς, ο Κλοντ Λελούς, o Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, ο Μίχαελ Χάνεκε, ο Φρανσουά Τρυφώ και ο Κριστόφ Κισλόφσκι.
Το 1968 κέρδισε την Αργυρή Άρκτο καλύτερου ηθοποιού στο φεστιβάλ του Βερολίνου για την ταινία L'homme qui ment.
Την επόμενη χρονιά, βραβεύτηκε με το βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο φεστιβάλ των Καννών για την ταινία Ζ. Το 2013 έλαβε το Βραβείο Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου και το Βραβείο Σεζάρ Α' ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Αγάπη.
Δένδιας σε Τουρκία: Δεν είμαστε εμείς που κλιμακώνουμε την ένταση
Ταξί: Ανακοινώθηκαν και επισήμως οι μεγάλες αυξήσεις στα κόμιστρα - Τι θα πληρώνουν οι πελάτες
Ζαν Λουί Τρεντινιάν: Πέθανε ο πολυβραβευμένος ηθοποιός
Από την «Ασπίδα του Αχιλλέα» μέχρι την ΑΟΖ : Η γεωπολιτική και νομική αντιπαράθεση Ελλάδας - Τουρκίας στο Αιγαίο
Ποιος κερδίζει πολιτικά από το χάος στη Γαλλία; Η επόμενη μέρα μετά τις βίαιες διαδηλώσεις
Το φαινόμενο των συχνών αναταράξεων: Πώς η κλιματική κρίση αλλάζει τις πτήσεις
Η ιστορία της Ρουθ Σνάιντερ: Ο μοναδικός άνθρωπος που φωτογραφήθηκε να ξεψυχά στην ηλεκτρική καρέκλα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



