Ελλάδα|20.01.2023 22:21

Είχε γίνει καταγγελία το 2016 σε βάρος του ψευτογιατρού - Πώς βρέθηκε στο στόχαστρο των αρχών

Newsroom

Τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 66χρονου ψευτογιατρού από την Αθήνα, που πουλούσε για περισσότερα από 10 χρόνια την ελπίδα σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκα, ζήτησε η αστυνομία από τις εισαγγελικές Αρχές.

Ωστόσο, ο ίδιος προσέφυγε κατά της απόφασης, με αποτέλεσμα να καλείται πλέον ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκη να αποφανθεί, αν θα γίνουν γνωστά τα στοιχεία του.

Το κουβάρι της υπόθεσης όταν ο αδελφός ενός πρώην ασθενή του  που έφυγε από τη ζωή  προχώρησε σε καταγγελία στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του OPEN, το 2016 είχε γίνει κι άλλη καταγγελία σε βάρος του 66χρνου στην Εισαγγελία Αθηνών.

Τρία χρόνια αργότερα του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι, να εμφανίζεται 3 φορές σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ωστόσο από ότι φαίνεται δεν τον εμπόδισαν από το να συνεχίσει τη δράση του.


Οι αρχές εκτιμούν ότι η δράση του 66χρονου και του 72χρονου Γερμανού συνεργού του ξεκινάει τουλάχιστον από το 2009, με τα έσοδα τους να πιθανολογείται ότι ξεπερνούν τις 900.000€.

Ο ψευτογιατρός, που άλλοτε συστηνόταν φυσιάτρος κι άλλοτε ως νευρολόγος,  έταζε θαύματα από θεραπείες με βλαστοκύτταρα σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας. Μάλιστα, για να πείσει τα θύματα του τα οδηγούσε με δικά τους έξοδα στον 72χρονο συνεργό του, που εμφανιζόταν ως γενετιστής. Πέντε από τα 15 θύματα του έχασαν τη ζωή τους. 

Έλεγε πως ήταν γιατρός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Ράφα Ναδάλ!

Σύμφωνα δε με το MEGA, μερικά από τα ονόματα που χρησιμοποιούσε ο ένας εκ των δύο απατεώνων για να δελεάσει τους πελάτες του ήταν αυτό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του Αλέξη Τσίπρα, της Άννας ΒίσσηΛευτέρη Πανταζή, αλλά και σπουδαίων αθλητών, όπως οι διεθνούς φήμης τενίστες, Νόβακ Τζόκοβιτς και Ράφα Ναδάλ!  

Ακόμα και εστεμμένοι, ήταν ανάμεσα στους δήθεν διάσημους πελάτες του ψευτογιατρού, ο οποίος χρησιμοποιώντας τα ονόματά τους, προσέλκυε ασθενείς με σκοπό το κέρδος.

«Έλεγε ότι ήταν προσωπικός γιατρός του Μητσοτάκη. Δεν τον γνωρίζαμε απόλυτα, αλλά φαινόταν ένας άνθρωπος που ήταν καλά παρότι μεγάλος σε ηλικία».

Θύματα σε όλη την Ελλάδα

Τα θύματά τους, σύμφωνα με την έρευνα, εντοπίζονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και μεταξύ αυτών στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Κέρκυρα, τη Χίο, την Ηγουμενίτσα και σε περιοχή της Πελοποννήσου. Μάλιστα, οι ίδιοι οι παθόντες «από στόμα σε στόμα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Κεσελίδης, μάθαιναν για την προτεινόμενη θεραπεία και τους αναζητούσαν με την ελπίδα της υποσχόμενης πλήρους ίασης.

Για τη διερεύνηση της δράσης τους πραγματοποιήθηκαν έρευνες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Γερμανία, στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, σε σπίτια και κλινικές, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν φιαλίδια με σκευάσματα, τα οποία κατόπιν εργαστηριακών εξετάσεων προέκυψε ότι δεν είχαν καμία φαρμακευτική χρήση, φάκελοι με ονόματα ασθενών που περιείχαν ιατρικές εξετάσεις, ένα πιστόλι κρότου - λάμψης, ένα δίκανο και χρηματικό ποσό.

Παράλληλα, έχει ενημερωθεί η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, όπως επισήμανε ο διευθυντής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενώ ζητήθηκε η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας του 66χρονου με εισαγγελική διάταξη, αίτημα που έγινε δεκτό, αλλά κατά της διάταξης προσέφυγε ο κατηγορούμενος φυσιοθεραπευτής. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να αποφανθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Σκοπός της δημοσιοποίησης είναι να αναγνωριστεί από τυχόν άλλα θύματα και πιθανόν να ακολουθήσουν κι άλλες καταγγελίες εις βάρος τους.

Βαρύτατες διώξεις

Σε βάρος των δύο κατηγορουμένων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μεταξύ άλλων, για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και απάτη (κατ' εξακολούθηση και οι δύο τελευταίες), ενώ ο φάκελος της δικογραφίας βρίσκεται στα χέρια ανακριτή για τη διενέργεια της κύριας ανάκρισης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ψευτογιατρόςβλαστοκύτταρασκλήρυνση κατά πλάκαςειδήσεις τώρα