Ελλάδα|27.06.2023 08:46

«Είναι σημαντικό να ξέρουμε πρώτες βοήθειες - Θέλω να γίνω γιατρός» - Τι περιγράφει η 16χρονη Μαρία που έσωσε παιδί που πνιγόταν για όσα έζησε

Newsroom

Για την ηρωική πράξη της, το πώς δηλαδή έσωσε ένα 10χρονο αγόρι που πνιγόταν από το φαγητό του, με την λαβή Χάιμλιχ μίλησε η 16χρονη Μαρία Λαζαρίδη στο Open και την εκπομπή Ανοιχτή Επικοινωνία.

Αρχικά, ο πατέρας της Κώστας Λαζαρίδης, που είναι γιατρός περιέγραψε: «Κληθήκαμε από ένα διπλανό κατάστημα εστίασης γιατί μας είπαν ότι ένα παιδάκι πνιγόταν. Χωρίς δεύτερη σκέψη τρέξαμε, φέρνοντας όλο τον εξοπλισμό μας. Όλα πήγαν πάρα πολύ καλά. Η μητέρα του παιδιού ήταν εκπαιδευμένη και πολλή ψύχραιμη. Έδωσε τις πρώτες βοήθειες σε 1-2 λεπτά φτάσαμε και εμεις και είχαμε ένα ωραίο τέλος».

Η 16χρονη λέει με τη σειρά της: «τρέξαμε να βοηθήσουμε το παιδάκι κάνοντας του χτυπήματα στην πλάτη και μετά από λίγες προσπάθειες το φαγητό βγήκε. Είχε φάει τρία κομμάτια αγγούρι».

Και σημειώνει πως «Από τα 9 μου έχω μάθει πρώτες βοήθειες. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πρώτες βοήθειες γιατί δεν ξέρουμε πότε θα χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουμε».

Σε ερώτηση τι θέλει να σπουδάσει απαντά πως θέλει να γίνει γιατρός σαν τον πατέρα της.

Σημειώνεται ότι η Μαρία έχει επέμβει σωτήρια άλλες επτά φορές από τα 12 της χρόνια, τέσσερις φορές έχει κάνει ΚΑΡΠΑ ενώ έχει σώσει και δύο άτομα από πνιγμό.

Μάλιστα, είναι η μικρότερη εκπαιδεύτρια σε όλη την Ευρώπη! 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

πνιγμόςΧαλκιδικήδιάσωσηειδήσεις τώραεκπαίδευσηγιατρός