Lifestyle|26.12.2018 13:59

Ηθοποιός από τους «Πειρατές της Καραϊβικής» δωρίζει την περιουσία του

Newsroom

Ο Τσόου Γιουν Φατ είναι ένας από τους από τους πιο διάσημους ηθοποιούς του Χονγκ Κονγκ, και είναι ευρέως γνωστός και στο δυτικό κοινό χάρη σε ταινίες, όπως το «Τίγρης και Δράκος» και «Οι Πειρατές της Καραϊβικής». Σύμφωνα με την λίστα που δημοσίευσε στο παρελθόν το περιοδικό Forbes είναι ο 24ος πιο πλούσιος ηθοποιός του κόσμου. 

Πρόσφατα, ο διάσημος ηθοποιός ανακοίνωσε ότι θα χαρίσει όλη του την περιουσία, περίπου 630 εκατ. ευρώ, σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, αφού πεθάνει.

«Τα χρήματα δεν είναι κάτι που κρατάς για πάντα. Όταν κάποια μέρα φύγεις, πρέπει να τα αφήσεις σε άλλους για να τα χρησιμοποιήσουν αυτοί», τόνισε στο νοτιοκορεατικό Munhwa Broadcasting Corporation, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Guardian. «Δεν μπορείς να τα έχεις μαζί στον τραπεζικό σου λογαριασμό όταν πεθάνεις», συμπλήρωσε. 

Ο Τσόου Γιουν Φατ με τη σύζυγό του (AP Images)

Την απόφαση του ηθοποιού στηρίζει «σθεναρά» και η σύζυγός του, η οποία έχει αποκαλύψει στο παρελθόν πώς ο Φατ συχνά τρώει από υπαίθρια εστιατόρια και ότι άλλαξε το παλιό του κινητό όταν αυτό σταμάτησε να λειτουργεί μετά από χρόνια χρήσης.

T
περιουσίαταινίαηθοποιός