Lifestyle|04.03.2022 10:44

«Με παγίδευσε, αυτή και η σύντροφός της»: O Marilyn Manson κάνει μήνυση στην Evan Rachel Wood μετά τις καταγγελίες κακοποίησης

Newsroom

Το είδαμε και αυτό! Μετά τις απανωτές καταγγελίες από πρώην συντρόφους του για σεξουαλική και ψυχική κακοποίηση, θα περίμενε κάποιος ότι ο ροκ σταρ Μέριλιν Μάνσον (Marilyn Manson) θα ζάρωνε σιωπηλός μπροστά στην πλημμυρίδα γυναικών και ανδρών που δημοσιοποίησαν τις κρυφές του διαστροφές. Κι όμως, ο Μπράιαν Γουόρνερ (Brian Warner) όπως είναι το πραγματικό του όνομα αντεπιτίθεται κάνοντας μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση στην πρώην αρραβωνιαστικιά του, Έβαν Ρέιτσελ Γουντ (Evan Rachel Wood), που ήταν και η πρώτη που τον κατήγγειλε.

Και όλα αυτά λίγο πριν την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Rising Phoenix», στο HBO, το οποίο ακολουθεί την Γουντ να διηγείται την κακοποίηση που υπέστη σύμφωνα με τις καταγγελίες της από τον ροκ σταρ. Στο ντοκιμαντέρ η Γουντ να ενώνει τη φωνή της με άλλες γυναίκες που έχουν επίσης καταγγείλει τον τραγουδιστή για σεξουαλική και ψυχολογική κακοποίηση. 

Μέριλιν Μάνσον: «Η Γουντ και η σύντροφός της κατασκεύασαν ψέματα εναντίον μου»

Ο Μάνσον κατηγορεί την Γουντ ότι «εξανάγκασε» και άλλες γυναίκες να καταθέσουν εναντίον του, ενώ αυτός είναι αθώος (!). Ο μουσικός, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, μηνύει την ηθοποιό μαζι με την «σύντροφό της», όπως την αποκάλεσε, την καλλιτέχνιδα Illma Gore, για δυσφήμιση και συναισθηματική αναστάτωση, κατηγορώντας τις ότι υποδυόμενες τους πράκτορες του FBI πίεσαν γυναίκες να προβούν σε ισχυρισμούς εναντίον του, κάνοντάς τις να πιστεύουν ότι οι οικογένειές τους κινδυνεύουν.

Ο τραγουδιστής υποστηρίζει πως εκείνη συνεργάστηκε με την Illma Gore, για να τον στριμώξουν με ισχυρισμούς βιασμού για οικονομικό τους όφελος. Ο 53χρονος υποστηρίζει πως η Wood του προκάλεσε ψυχική οδύνη, ενώ την κατηγορεί για πλαστοπροσωπία και παραβίαση νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Ισχυρίζεται ότι η ίδια μπήκε στον υπολογιστή του και έστελνε άσεμνο υλικό στον εαυτό της για να τον ενοχοποιήσει 

Η νομική ομάδα του Μάνσον τονίζει ότι ο πελάτης της δεν κατηγορήθηκε ποτέ για κακοποίηση κατά τη διάρκεια της σχέσης τους (από το 2006 έως το 2010), ούτε στη δεκαετία που πέρασε από τον χωρισμό. Όλα ξεκίνησαν «όταν γνώρισε την Gore», η οποία «είναι απατεώνισσα που κατάλαβε ότι μία οργανωμένη επίθεση προς εκείνον, με οδηγό τις ψευδείς αποκαλύψεις της Wood για βιασμό και κακοποίηση, θα ωφελούσε και τις δύο». Οι δικηγόροι του θεωρούν ότι κίνητρο της Wood είναι να «αποκαταστήσει τη φήμη της», επειδή έχει «άγριο παρελθόν». Στη μήνυσή του ισχυρίζεται ότι οι δύο γυναίκες κατασκεύασαν με δόλο τις κατηγορίες εναντίον του για να ... δημιουργήσουν περιεχόμενο για το ντοκιμαντέρ τους «Phoenix Rising».

Ποια είναι η σύντροφος της Ρέιτσελ Γουντ

Η καλλιτέχνις Illma Gore είναι 30 ετών και γεννήθηκε στην Αυστραλία. Ζει και εργάζεται στο Λος Άντζελες και αυτοαποκαλείται gender-fluid. Το γυμνό πορτρέτο του Τραμπ που ζωγράφησε τής στοίχισε μια γροθιά στο μάτι το 2016 από μια φανατική οπαδό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ. Η Ashley Illma Gore είναι σύντροφος της ηθοποιού Ρέιτελ Γουντ και κατηγορήθηκε από τον Μάνσον ότι κάνοντας τον πράκτορα του FBI κυκλοφόρησε ψευδές υλικό για να «παγιδεύσει» τον τραγουδιστή, καθώς μαζί με την Γουντ εργάστηκαν για το ντοκιμαντέρ «Phoenix Rising». 

 

Συγκλονίζει το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ της Evan Rachel Wood για την κακοποίηση από τον ροκ σταρ

«Είμαι εδώ να μιλήσω για τον Μπράιαν Βέρνερ, γνωστό στον κόσμο με το όνομα Marilyn Manson» ακούγεται να λέει η 34χρονη σήμερα, σταρ  Έβαν Ρέιτσελ Γουντ (Evan Rachel Wood) στο επίσημο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ «Rising Phoenix», του HBO. Η ταινία σε σκηνοθεσία Amy Berg’ που έκανε πρεμιέρα στο Sundance Film Festival τον περασμένο μήνα, ακολουθεί την Γουντ να διηγείται την κακοποίηση που υπέστη σύμφωνα με τις καταγγελίες της από τον ροκ σταρ Marilyn Manson. Στο ντοκιμαντέρ βλέπουμε την Γουντ να ενώνει τη φωνή της με άλλες γυναίκες που έχουν επίσης καταγγείλει τον τραγουδιστή για σεξουαλική και ψυχολογική κακοποίηση. 

Στη σύνοψη του HBO διαβάζουμε για το «Rising Phoenix» ότι ακολουθεί την ηθοποιό και ακτιβίστρια Έβαν Ρέιτσελ Γουντ, η οποία περιγράφει τη διαδρομή της ως επιζών ενδοοικογενειακής βίας, τον αγώνα της για δικαιοσύνη και την προσπάθειά της να ιαθούν τα τραύματα λέγοντας την ιστορία της. Περίπου μία δεκαετία αφού κατάφερε να δραπεύσει από μία επικίνδυνη σχέση, η Γουντ κινείται στους δικαστικούς διαδρόμους προσπαθώντας να ρίξει φως υπέρ των θυμάτων σε υποθέσεις ενδοοικογενειακής βία. Η Γουντ με θάρρος χρησιμοποιεί τη «φωνή» της και τις τραγικές εμπειρίες της για να βοηθήσει τα θύματα. 

Στο τρέιλερ βλέπουμε την ηθοποιό να λέει ότι δεν θέλει να βλέπει φωτογραφίες από την παιδική-εφηβική της ηλικία, πριν από την κακοποίησή της. Τότε που ήταν ακόμα αθώα και ανυποψίαστη για τα όσα θα ακολουθούσαν! Στο «Phoenix Rising» ισχυρίζεται ότι βιάστηκε μπροστά στην κάμερα στα γυρίσματα του βιντεοκλίπ «Heart-Shaped Glasses» το 2007. Η Γουντ ήταν 19 ετών και ισχυρίζεται ότι ο τραγουδιστής την είχε εξαναγκάσει να πιει αψέντι, σε σημείο που δεν έλεγχε καν τον εαυτό της. Ο Μάνσον φυσικά αρνείται τα πάντα. «Είναι ένα αρπακτικό» ακούγεται να λέει η μητέρα της Γουντ στην κάμερα.

«Πολλές γυναίκες άκουσαν την ιστορία μου και κατάλαβαν ποιος ήταν. Δεν ήμουν η μόνη που της συνέβη κάτι τέτοιο» λέει η ηθοποιός. «Έγινα ακτιβίστρια για να παλέψω για τα θύματα και τις γυναίκες που επέζησαν. Πρώτη φορά ένιωσα ότι ακούγεται η φωνή μου». 

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί σε δυο μέρη με το πρώτο μέρος «Phoenix Rising: Don't Fall» να έχει ήδη κάνει πρεμιέρα στο φεστιβάλ κινηματογράφου Sundance. Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει οπτικό και ηχητικό υλικό από προσωπικά βίντεο της Γουντ, αλλά και καταθέσεις από άλλα θύματα του Μάνσον. Η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ στο HBO θα γίνει στις 15 Μαρτίου, ενώ το δεύτερο μέρος με τίτλο «Phoenix Rising: Stand Up» θα προβληθεί στις 16 Μαρτίου.


Πώς περιμένει να βγει... λάδι ο Μάνσον;

Η ερώτηση που κρέμεται στα χείλη είναι... άραγε ο Μάνσον θα κάνει άλλες 15 μηνύσεις στις γυναίκες που τον έχουν κατηγορήσει για κακοποίηση - ψυχική και σωματική - ή μήπως θα μηνύσει και τους δεκάδες ανθρώπους που κατέθεσαν στην μεγάλη έρευνα που δημοσίευσε το μουσικό περιοδικό Rolling Stone - με τίτλο «το τέρας που κρυβόταν σε κοινή θέα». Το Rolling Stone έκανε μία έρευνα εννέα μηνών, η οποία βασίστηκε στα κείμενα της δικογραφίας εναντίον του, σε μαρτυρίες και σε 55 συνεντεύξεις από ανθρώπους που κακοποιήθηκαν, συνεργάστηκαν και ποδηγετήθηκαν από τον διαβολικό Μέριλιν Μάνσον. Περίμενε στ' αλήθεια ότι θα μπορούσε να κατηγορείται για βιασμούς και κακοποιήσεις και να συνεχίσει χωρίς κανένα πρόβλημα την καριέρα του; 

Διάβασε αναλυτικά την έρευνα του Rolling Stone για τον Μέριλιν Μάνσον 

Το όνομα Μέριλιν Μάνσον (το πραγματικό του όνομα είναι Μπράιαν Χιου Γουόρνερ) είναι ψευδώνυμο και προέρχεται από τον συνδυασμό δύο άλλων ονομάτων, της ηθοποιού Μέριλιν Μονρόε και του κατά συρροή δολοφόνου και βιαστή Τσαρλς Μάνσον. Γιατί άραγε; Ο τραγουδιστής έχει καταταχθεί 44ος στη λίστα των «Top 100 Heavy Metal Vocalists» από την Hit Parader και έχει προταθεί για τέσσερα βραβεία Grammy. Έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο το 1997 ως ηθοποιός στο «Lost Highway» του David Lynch. 

σεξουαλική κακοποίησηκαταγγελίεςντοκιμαντέρμήνυσηΈβαν Ρέιτσελ ΓουντHBOΜέριλιν Μάνσον