Lifestyle|11.02.2023 16:20

Μαρία Εκμεκτσίογλου για σεισμό στην Τουρκία: «Χάθηκαν συνεργάτες μου, δεν έχουμε νέα από δικούς μας ανθρώπους»

Newsroom

Ο «μαύρος» απολογισμός από τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία όλο και αυξάνει, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ν' ανακοινώνει πως -σύμφωνα με την τελευταία- επίσημη καταμέτρηση έχουν χάσει τη ζωή τους 21.043 άνθρωποι.

Οι δύο σεισμικές δονήσεις της Δευτέρας ήταν τρεις φορές πιο ισχυροί από τη δόνηση στον Μαρμαρά το 1999, όταν και σκοτώθηκαν περίπου 17.000 άνθρωποι, όπως ο ίδιος τόνισε. 

H μαγείρισσα Μαρία Εκμεκτσίογλου μίλησε στην εκπομπή «Δεκατιανοί» και εξήγησε πως η ίδια παραμένει στην Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο, επικοινωνεί συνεχώς με τους φίλους και συνεργάτες της, οι οποίοι βρίσκονται στα χαλάσματα.

«Δυστυχώς, κάποιοι έχουν βρεθεί και δεν είναι ζωντανοί. Με τους περισσότερους δεν έχουμε επαφή. Τα τηλέφωνα πλέον δεν λειτουργούν. Κάποιες στιγμές, υπάρχουν ελπίδες γιατί πριν από λίγο, μετά από 122 ώρες, έβγαλαν μια κυρία 70 χρονών μέσα από τα χαλάσματα. Έβγαλαν, επίσης, μια έγκυο ζωντανή μετά από 111 ώρες» ανέφερε, αρχικά, η ίδια. 

Και συνέχισε: «Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, όπως λένε πάντα και δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι χάσαμε φίλους μας ή συγγενείς μας. Βλέπουμε ανθρώπους να σκάβουν με τα χέρια τους, ν' ανοίγουν τρύπες για να βγάλουν έναν ζωντανό άνθρωπο». 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΤουρκίαΜαρία Εκμεκτσίογλουσεισμόςειδήσεις τώρα