Moto|03.02.2024 08:10

H Voge CU525 πατάει τις ρόδες της στην Ελλάδα

Κώστας Γκαζής
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Το στιλάτο cruiser της Voge, CU525, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα, έρχεται μέσω του αποκλειστικού αντιπροσώπου MOTO TREND Α.Ε. στην Ελλάδα, με διαφορετική απόδοση και στόχο την Α2 κατηγορία διπλωμάτων.

Χρησιμοποιώντας έναν υγρόψυκτο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα 494 κυβικών, η μέγιστη απόδοση του CU525 φτάνει τους 47,6 ίππους, με την ροπή να αγγίζει τα 4,53 χιλιογραμμόμετρα. Τα νούμερα αυτά τοποθετούν το cruiser μοντέλο ακριβώς στα όρια της A2 κατηγορίας διπλωμάτων, ενώ για τις χώρες που δεν έχουν αντίστοιχο διαχωρισμό στις άδειες οδήγησης, η απόδοση είναι αυξημένη στους 54 ίππους και τα 5,1 χιλιογραμμόμετρα ροπής. Την μεταφορά της δύναμης στον πίσω τροχό αναλαμβάνει ένας ιμάντας, ως είθισται κυρίως στα μεγάλα αμερικάνικα cruiser, μέσω ενός κιβωτίου 6 σχέσεων που συνεργάζεται με συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης.

Το ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο συνεργάζεται με ένα ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και δύο αμορτισέρ πίσω, τα οποία ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση ελατηρίων. Η θυγατρική της Brembo, J.Juan, αναλαμβάνει τον τομέα της πέδησης με έναν δίσκο μπροστά και ακτινικά τοποθετημένη δαγκάνα τεσσάρων εμβόλων και έναν πίσω. Όπως επιτάσσουν οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές έγκρισης τύπου, το ABS να ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Οι χυτοί τροχοί με μπράτσα των 16 ιντσών πατάνε σε ελαστικά διαστάσεων 130/90-16 και 150/80-16 μπροστά και πίσω, αντίστοιχα.

Η απόσταση της σέλας από το έδαφος είναι μικρή, στα 710 χιλιοστά, διευκολύνοντας έτσι και τους βραχύσωμους αναβάτες στον πιο εύκολο χειρισμό της μοτοσυκλέτας. Στην αύξηση της αυτοπεποίθησης συμβάλει και το λογικό βάρος στα 178 ονομαστικά κιλά.

Ο σύγχρονος εξοπλισμός του CU525 διαθέτει full-LED φωτιστικά σώματα, traction control, έγχρωμη στρογγυλή LCD οθόνη οργάνων, θύρα USB και προστατευτικά κινητήρα. Την cruiser φιλοσοφία σχεδιασμού τονίζουν οι εισαγωγές αέρα στα πλαϊνά του ρεζερβουάρ, οι bar-end καθρέπτες στα άκρα του τιμονιού μεταβλητής διατομής, το οβάλ σχήμα του προβολέα, η διπλή απόληξη της εξάτμισης και η δερμάτινη επένδυση της χαμηλής σέλας.

ειδήσειςαυτοκίνητοειδήσεις τώρααυτοκίνηση