Αθλητισμός|26.01.2022 15:28

Australian Open: Ο Μεντβέντεφ στον δρόμο του Τσιτσιπά - Νίκησε τον Αλιασίμ έπειτα από επική μάχη τεσσερισήμισι ωρών!

Γιάννης Σκόκας

Μέγας Μεντβέντεφ, γύρισε ένα παιχνίδι που έμοιαζε χαμένο, έσωσε ένα ματς πόιντ του εκπληκτικού αλλά άπειρου Φέλιξ Οζέ Αλιασίμ, μετέτρεψε το εις βάρος του 0-2 σε 3-2 και πήρε μια σπουδαία πρόκριση στον ημιτελικό του Australian Open, όπου το μεσημέρι της Παρασκευής (28/1) θα αντιμετωπίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά για μια θέση στον τελικό του πρώτου Grand Slam της χρονιάς (στον άλλο ημιτελικό αναμετρούνται ο Ράφα Ναδάλ με τον Ματέο Μπερετίνι).

Ο Ρώσος, νούμερο 2 στην παγκόσμια κατάταξη, επικράτησε 3-2 σετ (6-7, 3-6, 7-6, 7-5, 6-4) του 21χρονου Καναδού Αλιασίμ (νο.9) έπειτα από μια επική μάχη που κράτησε 4 ώρες και 42 λεπτά και προκρίθηκε σε ημιτελικό Grand Slam για πέμπτη φορά στην καριέρα του, έχοντας ήδη στη συλλογή κι έναν τίτλο στο US Open (2021).

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος επικράτησε άνετα του Ιταλού Γιανίκ Σίνερ, θα βρει απέναντί του έναν παίκτη, ο οποίος τον δυσκολεύει αφάνταστα. Είναι ενδεικτικό ότι σε οχτώ αναμετρήσεις ο Μεντβέντεφ έχει κερδίσει έξι φορές αντί μόλις δύο του Τσιτσιπά, που όμως τις πέτυχε στα τελευταία τρία μεταξύ τους ματς με πιο πρόσφατο τον προημιτελικό του Roland Garros το 2021, οπότε κέρδισε με 3-0 σετ. Όμως στο κορτ του Australian Open, ο Τσιτσιπάς έχασε απ' τον Ρώσο πριν από ένα χρόνο και πάλι στον ημιτελικό.

Ο Αλιασίμ παίζοντας το ματς της... ζωής του πήρε το πρώτο σετ στο τάι μπρέικ με 7-4 και καθάρισε το δεύτερο σετ με 6-3 βάζοντας σε δύσκολη θέση από νωρίς τον Μεντβέντεφ με ένα μπρέικ στο 2-0. Ωστόσο, ο Ρώσος, ο οποίος δεν μπόρεσε να βρει λύσεις και απαντήσεις στο εκπληκτικό παιχνίδι του Καναδού στα πρώτα δύο σετ, στη συνέχεια έδειξε γιατί είναι το νούμερο 2 στον κόσμο. Έχοντας βελτιώσει το σερβίς του, οδήγησε το τρίτο σετ στο τάι μπρέικ όπου κυριάρχισε με 7-2, ενώ πήρε και το τέταρτο σετ με 7-5, αφού προηγουμένως όμως έσωσε ματς πόιντ του Καναδού.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο πέμπτο σετ, όπου πλέον μίλησε η εμπειρία του ανεβασμένου Μεντβέντεφ. Ο Ρώσος έκανε μπρέικ στο τρίτο γκέιμ για το 2-1 και κάπου εκεί η πλάστιγγα άρχισε να γέρνει οριστικά προς την πλευρά του. Παρ' όλα αυτά, ο Αλιασίμ το πάλεψε μέχρι τέλους καθώς είχε διπλό μπρέικ πόιντ στο 5-4 για να ισοφαρίσει. Ο Μεντβέντεφ όμως ήταν πλέον ασταμάτητος και με τέσσερις σερί κερδισμένους πόντους έφτασε στη μεγάλη επικράτηση έπειτα από 4 ώρες και 42 λεπτά!

Φέλιξ Ογκιέρ ΑλιασίμAustralian OpenΝτανίλ ΜεντβέντεφΣτέφανος ΤσιτσιπάςΤένις