Αθλητισμός|11.02.2023 18:52

Όσκαρ Πιστόριους: Οι γονείς της Ρίβα Στέενκαμπ εξηγούν γιατί τον θέλουν στη φυλακή - «Αν μου έλεγε την αλήθεια, θα ήταν ήδη ελεύθερος»

Newsroom

Λεπτομέρειες σχετικά με τη συνάντησή τους στο κελί της φυλακής με τον Όσκαρ Πιστόριους, αποκάλυψαν, για πρώτη φορά, οι γονείς της δολοφονημένης από τα χέρια του παραολυμπιονίκη, Ρίβα Στέενκαμπ.

Όπως σημείωσε ο πατέρας της συντρόφου του αθλητή, η οποία δολοφονήθηκε σε ηλικία 29 ετών, ο Πιστόριους «έκλαιγε σαν παιδί» όταν διάβασε ένα γράμμα από τη μητέρα της Ρίβα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στη φυλακή. Ο Μπάρυ Στέενκαμπ αποκάλυψε συντετριμμένος, στη DailyMail, ότι ένα σπαρακτικό γράμμα από τη μητέρα της 29χρονης έκανε τον Πιστόριους να λυγίσει. «Έκλαιγε σαν παιδί», σημείωσε.

«Περιμένουμε ακόμα να παραδεχτεί ότι το έκανε από θυμό»

Ο Πιστόριους πυροβόλησε τέσσερις φορές την 29χρονη σύντροφό του. Σε μερικές εβδομάδες θα μπορούσε να γευτεί την ελευθερία του, εφόσον αποφασιστεί η αναστολή του. Η δολοφονία του 29χρονου μοντέλου σημειώθηκε πριν από 10 χρόνια, στις 14 Φλεβάρη. Μιλώντας στη στη 10η επέτειο από την άγρια δολοφονία της, οι γονείς της Στέενκαμπ αναφέρουν ότι αρχικά συγχώρησαν τον διάσημο παραολυμπιονίκη. Ωστόσο, αντιτίθενται στην πρόωρη αποφυλάκισή του από την στιγμή που αρνήθηκε να παραδεχτεί ότι πυροβόλησε σκόπιμα τη σύντροφό του.

«Είπα στον Όσκαρ Πιστόριους ευθέως ότι πυροβόλησε την κόρη μου σκόπιμα. Το αρνήθηκε. Επέμεινε στην ιστορία του ότι νόμιζε πως ήταν ληστής. Μετά από τόσα χρόνια περιμένουμε ακόμα να παραδεχτεί ότι το έκανε από θυμό. Αυτό είναι το μόνο που θέλαμε. Αν μου έλεγε την αλήθεια, θα ήταν ήδη ελεύθερος. Έχανα τον χρόνο μου. Είναι δολοφόνος. Πρέπει να παραμείνει στη φυλακή», σημειώνει ο πατέρας του μοντέλου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραφυλακήσύντροφοςαναστολήδολοφονίαπαραολυμπιονίκης