Τεχνολογία|17.04.2023 20:14

Ανήσυχος για την ταχύτατη ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης ο CEO της Google: «Δεν κοιμάμαι τα βράδια»

Newsroom

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Σούνταρ Πιτσάι, σε συνέντευξή που παραχώρησε στο CBS παραδέχθηκε ότι, οι ανησυχίες για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης «με κρατούν ξύπνιο τα βράδια». Όπως σημείωσε, «αν αναπτυχθεί λανθασμένα», η εν λόγω τεχνολογία, θα μπορούσε να αποδειχθεί επιβλαβής.

«Σε κοινωνική κλίμακα μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά» 

Ο CEO της τεχνολογικής εταιρείας - κολοσσού κάλεσε, μάλιστα, τις κυβερνήσεις να αναπτύξουν ένα σχετικό ρυθμιστικό πλαίσιο το οποίο, μάλιστα, σημείωσε ότι πρέπει να είναι παρόμοιο με εκείνο για τη χρήση πυρηνικών. «Με την τεχνητή νοημοσύνη θα είναι εφικτό να δημιουργηθεί εύκολα ένα βίντεο, όπου θα μπορούσε να φαίνεται ο Σκοτ (σ.σ ο δημοσιογράφος που του πήρε τη συνέντευξη) να λέει κάτι, ή εγώ να λέω κάτι, που ποτέ δεν είπαμε. Και θα μπορούσε να είναι αληθοφανές. Σε κοινωνική κλίμακα μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά», εξήγησε.

Ο Πιτσάι σημείωσε πως η Google «συμπεριφέρεται υπεύθυνα». Όταν, ωστόσο, ρωτήθηκε αν η Google κυκλοφόρησε το Bard, χωρίς να κατανοεί ακριβώς πως λειτουργεί, απάντησε ότι, «δε νομίζω ότι καταλαβαίνουμε πλήρως ούτε το πώς λειτουργεί το ανθρώπινο μυαλό».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραgoogleτεχνητή νοημοσύνηCEO