• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Μεγάλο δέντρο έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη - Δείτε εικόνεςΑπόπειρα δολοφονίας Λάλα: Ραγδαίες εξελίξεις - Ψάχνουν στην Κρήτη καταδικασμένο για την απαγωγή του ΠαναγόπουλουΚόντρα Τζανακόπουλου - Καιρίδη: «Μήπως να μου δώσετε έξι νούμερα μπας και κερδίσω κάνα Τζόκερ;» - «Δεν μας παρατάς, δημαγωγέ!»Ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία κατά του Αχιλλέα Μπέου και υπηρεσιακών στελεχών του δήμου Βόλου
δημοφιλές τώρα: Πηγές ΥΠΕΞ σε Φιντάν: Η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, η μία και μόνη διαφορά Ελλάδας και...
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   25.04.2020 11:42
Newsroom
Newsroom

Πλακιωτάκης: Ένεση ρευστότητας 33,7 εκατ. στην ακτοπλοΐα

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί για την ανακούφιση κλάδων που έχουν επηρεαστεί από την πανδημία του κορωνοϊου COVID-19.

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Ο Γιάννης Πλακιωτάκης (Copyright: eurokinissi)
Ο Γιάννης Πλακιωτάκης (Copyright: eurokinissi)

Σημαντική ρευστότητα ύψους άνω των 33,7 εκατ. Ευρώ υλοποιεί το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με αποφάσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, προς την ακτοπλοΐα, αλλά και τη νησιωτική επιχειρηματικότητα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί για την ανακούφιση κλάδων που έχουν επηρεαστεί από την πανδημία του κορωνοϊου COVID-19.

Σχολιάζοντας τις πρωτοβουλίες αυτές ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι «εντάσσονται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ρευστότητας κλάδων, όπως η ακτοπλοΐα και η νησιωτική επιχειρηματικότητα οι οποίοι εξαιτίας της πανδημίας έχουν περιέλθει σε δεινή θέση. Στόχος μας», υπογράμμισε, «είναι να παρέμβουμε με ρεαλιστικές και βιώσιμες λύσεις σε δυο σημαντικούς κλάδους της εθνικής οικονομίας που προσφέρουν πολλά στον τόπο. Δεν σταματάμε εδώ», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΝΑΝΠ σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία επεξεργάζονται ειδικό πρόγραμμα – καθεστώς, για την ενίσχυση των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων που πλήττονται προκειμένου να παρασχεθεί η αναγκαία στήριξη για τις ζημιές του κλάδου από την πανδημία του κορωνοϊου COVID-19, αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους».

Αναλυτικά αποφασίσθηκαν τα εξής: 

- Όσον αφορά τη στήριξη των νησιωτικών επιχειρήσεων επιλέξιμων για το μεταφορικό ισοδύναμο, διατέθηκαν πόροι ύψους 11,2 εκατ. Ευρώ.

- Σε συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης, εξασφαλίσθηκε επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 15 εκατ. Ευρώ, προκειμένου να διασφαλιστεί η θαλάσσια συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των νησιωτικών περιοχών, με απώτερο στόχο κανένα νησί να μην μείνει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση. Σημειώνεται ότι από την έναρξη της εφαρμογής της σχετικής υπουργικής απόφασης ήδη έχουν συμβασιοποιηθεί 3,5 εκατ. Ευρώ για την ελάχιστη ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των νησιωτικών περιοχών σε 29 γραμμές του εθνικού και τοπικού ακτοπλοϊκού δικτύου.

- Η χορήγηση προκαταβολής ίσης με το 50% των μισθωμάτων για τις συμβάσεις παροχής δημόσιας υπηρεσίας στην ακτοπλοΐα για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς της Διεύθυνσης Θαλασσίων Συγκοινωνιών του ΥΝΑΝΠ εκτιμάται ότι το εν λόγω πόσο θα ανέλθει στα 7,5 εκατ. Ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Απόπειρα δολοφονίας Λάλα: Ραγδαίες εξελίξεις - Ψάχνουν στην Κρήτη καταδικασμένο για την απαγωγή του Παναγόπουλου

Αυτοί είναι οι δικαιούχοι για τα δωρεάν φάρμακα της παχυσαρκίας - Τι προβλέπει το ΦΕΚ

Τραμπ στο Politico: Η Ουκρανία να πάει σε εκλογές - Η Μόσχα σε ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση

Η Μίνα Αρναούτη δηλώνει απογοήτευση για την αποζημίωση - «Τα λεφτά που ορίστηκαν τα χρωστάω ήδη»

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ΕΕ
  • Κορονοϊός
  • υπουργείο Ναυτιλίας
  • Γιάννης Πλακιωτάκης
  • ακτοπλοϊκή σύνδεση
  • ελληνικά νησιά
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr