• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Νέα πρόκληση Μίτσκοσκι: Το όνομα «Μακεδονία» είναι ιερό - Δεν μου αρέσουν οι απειλέςΑερομαχία στο Αιγαίο μετά από τρία χρόνια: Εμπλοκή οπλισμένων τουρκικών F-16 με ελληνικά μαχητικάΣυγκλονίζει η μητέρα του βρέφους που βρέθηκε νεκρό στην Αθήνα - «Μπέμπα μου ξύπνα»Hellenic Train: Ποια δρομολόγια λεωφορείων καταργούνται με εντολή της ΕΛΑΣ
δημοφιλές τώρα: Οργή Ελλήνων της Γερμανίας: Αν τα παιδιά μας δε μαθαίνουν ελληνικά πώς θα επιστρέψουν;
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   25.04.2020 13:53
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Οι πληρωμές📌 Οι όροι📌 Διευκρινίσεις Μιχαηλίδου

Εκτακτη οικονομική ενίσχυση σε 63.900 οικογένειες - Ολες οι λεπτομέρειες

Ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Στο τέλος Μαΐου θα δοθεί η έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε 63.900 οικογένειες που παίρνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, γνωστό και ως ΚΕΑ. Το έκτακτο αυτό μέτρο ανακοίνωσε την Παρασκευή η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου και όπως είπε θα προβλέπεται σε υπουργική απόφαση η οποία θα εκδοθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος», ο σχεδιασμός είναι να ενισχυθούν 63.900 δικαιούχοι Εγγυημένου Εισοδήματος με ανήλικα παιδιά και να πάρουν 100 ευρώ επιπλέον για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ επιπλέον για κάθε επόμενο, με όριο της έξτρα αυτής ενίσχυσης τα 300 ευρώ.

Οι πληρωμές

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί στο τέλος Μαΐου για οικογένειες που παίρνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα με ανήλικα παιδιά κλιμακώνεται ανάλογα με τα μέλη τους ως εξής:

  • Ζευγάρι με ένα ανήλικο παιδί θα πάρει 100 ευρώ έξτρα ενίσχυση και συνολικά 450 ευρώ αντί 350 ευρώ.
  • Ζευγάρι με δύο ανήλικα παιδιά θα πάρει 150 ευρώ έξτρα ενίσχυση και συνολικά 550 ευρώ αντί 400 ευρώ.
  • Ζευγάρι με τρία ανήλικα παιδιά θα πάρει 200 ευρώ έξτρα ενίσχυση και συνολικά 650 ευρώ αντί 450 ευρώ.
  • Ζευγάρι με τέσσερα ανήλικα τέκνα θα πάρει 250 ευρώ έξτρα ενίσχυση και συνολικά 750 ευρώ αντί 500 ευρώ που είναι το πλήρες κανονικό εγγυημένο εισόδημα.
  • Ζευγάρι με πέντε ανήλικα τέκνα θα πάρει 300 ευρώ έξτρα ενίσχυση που είναι και το ανώτερο όριο και συνολικά 850 ευρώ αντί 550 ευρώ που είναι το πλήρες μηνιαίο εγγυημένο εισόδημα.

Οι όροι

Για να ενισχυθούν οι δικαιούχοι πρέπει να έχουν ένα τουλάχιστον ανήλικο μέλος και όχι ενήλικο.

Η έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση αφορά τόσο μονογονεϊκές οικογένειες όσο και νοικοκυριά με δύο γονείς, εφόσον υπάρχουν ανήλικα παιδιά. Το ποσό της κρατικής ενίσχυσης, το οποίο θα καταβληθεί την τελευταία εργάσιμη μέρα του Μαΐου στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, θα κυμανθεί από 400 έως 850 ευρώ. Η συνολική δαπάνη της ενίσχυσης ανέρχεται σε 8.422.700 ευρώ και θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του τομέα της Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας. Δικαιούχοι του Εγγυημένου Εισοδήματος είναι φτωχά νοικοκυριά με εισόδημα μικρότερο από αυτό που τους αναλογεί από το εν λόγω επίδομα. Για παράδειγμα ζευγάρι χωρίς παιδιά δικαιούται επίδομα 3.600 ευρώ το χρόνο. Αν έχει ετήσιο εισόδημα 2.000 ευρώ, παίρνει άλλα 1.600 ευρώ από το εγγυημένο εισόδημα.

Διευκρινίσεις Μιχαηλίδου

Σήμερα, η κυρία Μιχαηλίδου, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, είπε ότιπροβλέπεται η καταβολή επιπλέον εισοδηματικής ενίσχυσης, ύψους 100 ευρώ, για το πρώτο παιδί και 50 ευρώ για κάθε επόμενο, με ανώτατο όριο τα 300 ευρώ συνολικά, για κάθε δικαιούχο. Σημειώνεται ότι η έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση αφορά τόσο μονογονεϊκές οικογένειες, όσο και νοικοκυριά με δύο γονείς, εφόσον υπάρχουν ανήλικα παιδιά. Σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας, στόχος της κυβέρνησης είναι η στήριξη των πιο αδύναμων. «Αυτές οι ημέρες, λόγω του κορονοϊού, είναι δύσκολες και πρέπει η κοινωνία και η πολιτεία να είμαστε όλοι μαζί. Πρόθεση των πολιτικών του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είναι η στήριξη της οικογένειας, αλλά και των πιο αδύναμων» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μιχαηλίδου. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι αυτή η έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση θα δοθεί εφάπαξ.

Διαβάστε ακόμη

Ο χάρτης με όλα τα μπλόκα των αγροτών - «Θα μείνουμε στους δρόμους μέχρι να μας απαντήσει η κυβέρνηση»

Πούτιν: Όλα όσα είπε στη μαραθώνια συνέντευξη Τύπου - Τι απάντησε για τα σενάρια πολέμου στην Ευρώπη

Συγκλονίζει η μητέρα του βρέφους που βρέθηκε νεκρό στην Αθήνα - «Μπέμπα μου ξύπνα»

Αίγυπτος: Εντυπωσιακή ανακάλυψη - Αρχαιολόγοι βρήκαν τον χαμένο Ναό του Ρα 4.500 χρόνια μετά

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Δόμνα Μιχαηλίδου
  • Κορονοϊός
  • Κέα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr