• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Θρήνος στην παγκόσμια μουσική σκηνή: Πέθανε η θρυλική Ντόλι Πάρτον στα 80 της χρόνιαΚαλλιθέα: 19χρονη δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από τον 18χρονο πρώην της - «Είχα ξανακάνει μήνυση, σήκωνε χέρι»Πληθαίνουν τα ερωτήματα για τον αγνοούμενο Ισπανό στην Πύλο - Μυστήριο με την πορεία του ιστιοφόρου και το σημείωμαΣυναγερμός στην Ευρώπη για τη σαλμονέλα: 306 κρούσματα στο Βέλγιο - Ανάκληση αυγών σε 8 ακόμη χώρες
δημοφιλές τώρα: Επιστολή Ογκολόγων στον Γεωργιάδη: «Αναλάβετε πρωτοβουλία άμεσα και δώστε λύσεις»
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   26.04.2020 16:47
Newsroom
Newsroom

Θεοδωρικάκος: 40.000 θέσεις εργασίας και 2,5 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Μέσω των έργων που θα γίνουν την επόμενη τριετία

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος (copyright: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)
Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος (copyright: Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Για μία νέα αυτοσυνείδηση, που θα οδηγήσει σε μία νέα αυτοπεποίθηση, απαραίτητο όπλο, ώστε να αντιμετωπίσει επιτυχώς η χώρα την πανδημία του κορoνοϊού, αλλά και τη σοβαρή οικονομική ύφεση, που επίκειται, κάνει λόγο ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο κ. Θεοδωρικάκος στέκεται ιδιαίτερα στα γρήγορα αντανακλαστικά, που επέδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση εν συνόλω εν συγκρίσει με τους αποτυχημένους χειρισμούς άλλων κυβερνήσεων τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, για τα οποία αναφέρθηκε σε συνέντευξη του στο «Πρώτο Θέμα». «Οι πολίτες ύστερα από πολλά χρόνια αναγνώρισαν κρίσιμες, έγκαιρες, αποτελεσματικές αποφάσεις από την ηγεσία του τόπου. Είδαν τον πρωθυπουργό να λαμβάνει αποφάσεις πρώτος στην Ευρώπη με κριτήριο τη μέγιστη αξία της ανθρώπινης ζωής και να προλαβαίνει μια καταστροφή. Να κάνει γενναίες πολιτικές υπερβάσεις και να ενώνει τους Έλληνες» σημειώνει χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εσωτερικών.

Αναφερόμενος στην αναγκαία όσο και ταχεία προσαρμογή του Δημοσίου στις έκτακτες ανάγκες της πανδημίας, ο Τάκης Θεοδωρικάκος επισημαίνει ότι δημιουργείται ένα σύγχρονο κράτος στην υπηρεσία του πολίτη. Δεν παραλείπει, δε, να κάνει ξεχωριστή αναφορά στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ύψους 2,5 δις ευρώ, σημειώνοντας ότι θα βοηθήσει στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, καθώς μέσω των έργων, που θα γίνουν την επόμενη τριετία, στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, θα δημιουργηθούν 40.000 θέσεις εργασίας.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επιμένει πως «απαιτείται μία νέα κοινωνική συμφωνία για την Ελλάδα του αύριο που θα μοιράζει όσο γίνεται δίκαια τα βάρη και τις ευκαιρίες» και καλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην διολισθήσει εκ νέου σε μία τακτική δημαγωγίας και λαικισμού, όμοια με αυτή, που υιοθέτησε ο κ. Τσίπρας από το 2012 και εντεύθεν. Τουναντίον, ο κ. Θεοδωρικάκος υπογραμμίζει πως απαιτείται « συνεννόηση, αλληλεγγύη και εθνική προσπάθεια» υπενθυμίζοντας ότι η τουρκική προκλητικότητα παραμένει μία ορατή απειλή, όπως κατεδείχθη και στην κρίση του Μαρτίου, όταν ο Ταγίπ Ερντογάν αποπειράθηκε να προωθήσει τόσο από το έδαφος, όσο και από την θάλασσα χιλιάδες προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη μέσω των ελληνικών συνόρων.  

Διαβάστε ακόμη

Θρήνος στην παγκόσμια μουσική σκηνή: Πέθανε η θρυλική Ντόλι Πάρτον στα 80 της χρόνια

Ηλεκτρονικές απάτες: Πώς έκαναν «φτερά» από την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου πάνω από 150.000 ευρώ

Πληθαίνουν τα ερωτήματα για τον αγνοούμενο Ισπανό στην Πύλο - Μυστήριο με την πορεία του ιστιοφόρου και το σημείωμα

Συναγερμός στην Ευρώπη για τη σαλμονέλα: 306 κρούσματα στο Βέλγιο - Ανάκληση αυγών σε 8 ακόμη χώρες

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Tάκης Θεοδωρικάκος
  • Κορονοϊός
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr