• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Υπόθεση Έπσταϊν: Βίντεο-ντοκουμέντο με την καθημερινότητα της Γκισλέιν Μάξγουελ μέσα στη φυλακήΦρίκη στον Βόλο: Μητέρα συνελήφθη για παιδική πορνογραφία κατά της 10χρονης κόρης της Την απαλλαγή του γνωστού ηθοποιού που κατηγορείται για βιασμό πρότεινε η εισαγγελέας - Το σκεπτικόΠροθεσμία ζήτησε ο Μαροκινός που κατηγορείται ως διακινητής στην τραγωδία της Χίου - Τι δήλωσαν οι δικηγόροι του
δημοφιλές τώρα: Σχέδιο αντιγκράφιτι στο μετρό: Ο λογαριασμός θα πηγαίνει στους δράστες - Τι προβλέπει το νομοσχέδιο
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   04.05.2020 14:34
Newsroom
Newsroom

Γερμανικός Τύπος: Να αποφασίσει η Ελλάδα αν θέλει τουρίστες αυτό το καλοκαίρι

«Οι Έλληνες χρειάζονται τον τουρισμό. Αν ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους και τα εστιατόριά τους, θα είναι για μας ο ιδανικός οιωνός ότι μπορούμε να κάνουμε διακοπές εκεί», αναφέρει η BILD

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
AP Images
AP Images

Να αποφασίσουν οι ενδιαφερόμενες χώρες, όπως η Αυστρία και η Ελλάδα, εάν θέλουν τουρίστες αυτό το καλοκαίρι, προτείνει, ο σχολιαστής της γερμανικής εφημερίδας Bild.

«Εμείς οι Γερμανοί θέλουμε μία προοπτική στο θέμα των διακοπών. Μπορούμε να ξανακάνουμε διακοπές; Θα κυνηγάμε πάλι τα λεφτά μας; Μήπως να κλείσω από τώρα ξενοδοχείο στη Βαλτική; Είναι σημαντικό αυτό. Η δική μου πρόταση είναι να αποφασίσουν οι ίδιοι οι τουριστικοί προορισμοί. Αν οι Αυστριακοί για παράδειγμα ανοίξουν τα σύνορα και πουν ότι θα χαρούν να υποδεχθούν Γερμανούς τουρίστες, τότε κι εμείς θα υποθέσουμε ότι έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες για να μην αρρωστήσουμε. Το ίδιο και με την Ελλάδα: oι Έλληνες χρειάζονται τον τουρισμό. Αν ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους και τα εστιατόριά τους, θα είναι για μας ο ιδανικός οιωνός ότι μπορούμε να κάνουμε διακοπές εκεί», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε απόσπασμα από το σχόλιο που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της Bild.

Τον μοναδικό χαρακτήρα των διακοπών στην Ελλάδα θυμίζει η Berliner Zeitung. Σε άρθρο με τίτλο «Οδύσσεια στο Αιγαίο» περιγράφεται η εμπειρία της περιήγησης με ιστιοφόρο, με αφετηρία τη Σαντορίνη και προορισμό την ανατολική Αττική. «Τα μαλλιά ανεμίζουν στον αέρα, μυρίζουμε την αλμυρή θαλασσινή αύρα, είμαστε κοντά στο υγρό στοιχείο. Η κρουαζιέρα με ιστιοφόρο στις Κυκλάδες προσφέρει μία μοναδική εμπειρία».

Μόνο που τα δυνατά μελτέμια αλλάζουν τα σχέδια του Νίκο Γκέτερτ, του 53χρονου σκίπερ, ήδη από την πρώτη μέρα: «Καθώς έχουμε ισχυρό αντίθετο άνεμο, οι επιβάτες αισθάνονται ότι κινούμαστε με μεγαλύτερη ταχύτητα. Όλο και πιο ανέφικτος φαίνεται ο σημερινός προορισμός. Ο Γκέτερτ κατευθύνεται προς τις Μικρές Κυκλάδες και λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα βρίσκει απάγκιο σε μια παραλία με βότσαλα. Καθώς απλώνεται η νύχτα, ο άερας υποχωρεί. ‘Ετσι γίνεται με το μελτέμι, λέει ο καπετάνιος», γράφει ο συντάκτης του άρθρου.

Πηγή: DW

Διαβάστε ακόμη

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Παναγόπουλου: Η παραίτηση Στρατινάκη, οι εξηγήσεις του συζύγου της και η απάντηση του Κακούση της ΕΡΤ

Τι λέει ο σμήναρχος της Πολεμικής Αεροπορίας που συνελήφθη για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας - «Είναι ψύχραιμος»

Εφιάλτης με κρυφή κάμερα: «Κάναμε σεξ σε ξενοδοχείο και μάθαμε πως μας παρακολούθησαν χιλιάδες άτομα»

Σοφία Μουτίδου: «Μου είχαν πει ότι η κόρη μου μυρίζει, επειδή δεν έχει βαφτιστεί»

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Γερμανία
  • Κορονοϊός
  • τουρίστες
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr