• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Στο κόκκινο» ο Κηφισός και καθυστερήσεις 30 λεπτά στην Αττική Οδό - Πού εντοπίζεται κίνησηΦονικές πλημμύρες στην Ινδονησία: Κοντά στους 1.000 οι νεκροί - Πάνω από 270 αγνοούμενοιΣτο αγροτικό μπλόκο των Πράσινων Φαναριών ο δρόμος είναι κλειστός από... κλούβες τον ΜΑΤΟι αγρότες δεν κάνουν πίσω: Εβδομάδα εξελίξεων - Σχεδιάζουν να αποκλείσουν λιμάνια και αεροδρόμια
δημοφιλές τώρα: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφους
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   23.05.2020 12:41
Newsroom
Newsroom

Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι θα το πάρουν τον Ιούνιο - Τι ισχύει με την εκ περιτροπής εργασία

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι θα ξεκινήσει και το πρόγραμμα «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια και θα έχει ισχύ μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Για τα μέτρα στήριξης της ελληνικής οικονομίας μίλησε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Απαντώντας στις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το ύψος των κυβερνητικών μέτρων στήριξης, παραπέμπει στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφέροντας ότι η επιτροπή κάνει λόγο για 20 δισ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζει όσα ανακοινώθηκαν τελευταία, τα οποία έχουν ύψος 3 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι όταν ξεκίνησε η κρίση του κορονοϊού και μέχρι την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, στηρίχθηκαν περισσότεροι από δύο εκατομμύρια πολίτες, ενώ στη δεύτερη φάση, που ξεκίνησε τον Μάιο, θα στηριχθούν όλες οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές καθώς και οι εργαζόμενοί τους.

Το επίδομα των 534 ευρώ θα το λάβουν όλοι οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας παραμένει σε αναστολή τόσο για τον Μάιο όσο και για τον Ιούνιο ενώ ο κ. Σταϊκούρας διευκρίνισε ότι όσοι επιστρέψουν στην εργασία τους στο μεσοδιάστημα, θα το λάβουν αναλογικά για τις μέρες που θα εργαστούν.

Για τη μείωση της τάξης του 40% στο ενοίκιο επιχειρήσεων που πλήττονται ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι στην εστίαση θα παραμείνει σε ισχύ και τον Ιούνιο, ενώ σε άλλους κλάδους θα ισχύσει μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τις επόμενες μέρες θα ξεκαθαριστεί μέσω ΠΝΠ πώς θα αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που πήραν μειωμένο ενοίκιο, τονίζοντας ότι αυτό θα γίνει με συμψηφισμό από τις φορολογικές τους υποχρεώσεις και το κράτος θα καλύψει περίπου το 1/3 των χρημάτων που έχασαν.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση για την κατ' αυτήν δρομολογούμενη μείωση μισθών 20%, ο κ. Σταϊκούρας απάντησε ότι στο δίλημμα επίδομα ανεργίας ή ενίσχυση της εργασίας, επιλέχθηκε το δεύτερο και υπογράμμισε ότι για όσους εργαζόμενους υπάρξει μείωση εισοδημάτων, η κάλυψη θα είναι της τάξης του 84% και άνω.

Διαβάστε ακόμη

Μήνυμα Μητσοτάκη σε αγρότες: «Η πόρτα μας είναι πάντα ανοικτή αλλά καλό είναι ο διάλογος να γίνει με τους δρόμους ανοιχτούς»

Σάμος: Φρικτός θάνατος 12χρονου παιδιού από προπέλα σκάφους σε ναυάγιο μεταναστών

Στο αγροτικό μπλόκο των Πράσινων Φαναριών ο δρόμος είναι κλειστός από... κλούβες τον ΜΑΤ

Σάλος με Ρωσίδα influencer που έβαλε τον γιο της σε σακούλα συμπίεσης ρούχων και ρούφηξε τον αέρα - Τρομακτικό βίντεο

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Χρήστος Σταϊκούρας
  • έκπτωση ενοικίου
  • εστίαση
  • επίδομα 534 ευρώ
  • Κορονοϊός
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr