• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
ΥΠΕΞ για τουρκολιβυκό μνημόνιο: Είναι παράνομο, θα διασφαλίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματαΑπεργία 21ης Οκτωβρίου: Ο χάρτης των κινητοποιήσεων - Τι θα ισχύσει για τα ΜΜΜ«Ανακαίνιση Κατοικίας»: Ποιοι δικαιούνται ενίσχυση έως 38.500 ευρώ - Ποιοι έχουν προτεραιότηταΜυστήριο γύρω από το μπλακ άουτ στο Google Cloud - Επανέρχονται σταδιακά οι υπηρεσίες
δημοφιλές τώρα: Δημοσκόπηση Opinion Poll για Αττική: Άνετη πρωτιά για ΝΔ, δεύτερη η ΕΛΑΣ με 6,7 μονάδες διαφορά από...
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   25.05.2020 18:41
Newsroom
Newsroom

«Τέλος» τα εστιατόρια για 1 στους 2 Έλληνες – Το 27% δεν θα κάνει διακοπές φέτος

Η κρίση του κορονοϊού αλλάζει τις συνήθειες των καταναλωτών, σύμφωνα με έρευνα του ΙΕΛΚΑ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

Φωτογραφία Αρχείου/copyright: Pixabay
Φωτογραφία Αρχείου/copyright: Pixabay
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Ένας στους δύο δεν σκοπεύει να επιστρέψει στην οργανωμένη εστίαση μέσα στο 2020. Αυτό προκύπτει από έρευνα των καταναλωτών που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) σε δείγμα 1.050 ατόμων την περίοδο του Μαΐου 2020 με θέμα τις καταναλωτικές συνήθειες των καταναλωτών λόγω της εμφάνισης του κορονοϊού στην Ελλάδα. Ωστόσο, το 33% ή ένας στους τρεις θα ξεκινήσει άμεσα τη συνήθεια του φαγητού σε εστιατόριο-ταβέρνα, ενώ 17% αργότερα μέσα στον χρόνο.

ielka13.png

Να σημειωθεί πως τα καταστήματα εστίασης ξεκίνησαν και πάλι να λειτουργούν από τη Δευτέρα, 25 Μαΐου, με αυξημένα μέτρα προστασίας απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού.

Ενδιαφέροντα ευρήματα καταγράφονται στην έρευνα του ΙΕΛΚΑ και σε σχέση με τις διακοπές. Συγκεκριμένα, ένας στους τέσσερις καταναλωτές (24%) δηλώνει ότι θα κάνει διακοπές όπως έκανε κάθε χρόνο, 17% ότι θα κάνει διακοπές, αλλά πιο περιορισμένα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Το 27% δεν θα κάνει διακοπές φέτος ενώ ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό 32% (1 στους 3) δεν γνωρίζει ακόμα τι θα κάνει. Η πλειοψηφία, σε ποσοστό 37%, εκτιμά ότι θα έχει τη δυνατότητα να κάνει διακοπές τον Αύγουστο, το 16% νωρίτερα από τον Ιούλιο και το 15% αργότερα μετά το καλοκαίρι μέσα στο 2020. Το 30% θεωρεί ότι δεν θα μπορέσει φέτος να κάνει διακοπές ενώ ένα 8% αναφέρει ότι δεν μπορέσει κάνει διακοπές ούτε το 2021.

ielka14.png

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ίδια έρευνα σημαντικά ποσοστά του πληθυσμού θα διατηρήσουν τις συνήθειες που υιοθέτησαν λόγω της εμφάνισης του κορονοϊού. Συγκεκριμένα, μόλις το 38% του κοινού έχει σταματήσει να φορά γάντια μία χρήσης κατά την επίσκεψή του στα καταστήματα, το 11% θα σταματήσει άμεσα και το 13% μέσα στο 2020. Ένας στους τρεις θα συνεχίσει να φορά γάντια και το επόμενο έτος.

Τα ποσοστά για τις μάσκες είναι ακόμα μεγαλύτερα. Μόλις το 28% έχει σταματήσει να φορά μάσκα στα καταστήματα, το 15% θα σταματήσει άμεσα και το 16% μέσα στο 2020. Το υπόλοιπο 41% θα σταματήσει αργότερα. Μεγάλη διείσδυση στην καθημερινότητα καταγράφεται για τα αντισηπτικά με το 30% του κοινού να δηλώνει ότι δεν θα σταματήσει ποτέ να κουβαλάει μαζί του αντισηπτικά.

Αξιοσημείωτο είναι ότι 4 στους 10 θα διατηρήσουν την τάση της αποφυγής εξόδου από το σπίτι ακόμα και το επόμενο έτος, ενδεικτικό της αίσθησης κινδύνου που υπάρχει ακόμα και σήμερα.

ielka12.png
Διαβάστε ακόμη

Γιατί θα πάρουν ξανά «φωτιά» οι τιμές στα τρόφιμα το 2027 - Πού θα σημειωθούν οι μεγαλύτερες αυξήσεις

Θλίψη στον Αστέρα: Έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Σταύρος Σιαμπάνης

Απίστευτη καταγγελία μητέρας στη Χαλκιδική: Θρησκευτικό κήρυγμα... κατά του Halloween σε σχολείο

Η αληθινή ιστορία μιας γυναίκας του 15ου αιώνα που αναζήτησε δικαιοσύνη μετά από σεξουαλική επίθεση

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ΙΕΛΚΑ
  • καταναλωτές
  • εστίαση
  • αντισηπτικά
  • Κορονοϊός
  • μάσκες
  • διακοπές
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
%>