• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Διακυβέρνηση Τραμπ: 13 πράγματα που άλλαξε μέσα στο 2025 και δεν το πρόσεξε κανείςΉρθε το πρώτο mini bonus για τους υγειονομικούς του ΕΣΥ – Πόσα κερδίζουν από τη μείωση της παρακράτησης φόρουΠώς ο Αυταρχισμός απειλεί ευθέως τις φιλελεύθερες δημοκρατίεςΘρήνος για τους νεκρούς ορειβάτες στα Βαρδούσια: «Πιθανό έχασαν τον προσανατολισμό τους» - Πώς έγινε η τραγωδία
δημοφιλές τώρα: Ήρθε το πρώτο mini bonus για τους υγειονομικούς του ΕΣΥ – Πόσα κερδίζουν από τη μείωση της...
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   15.06.2020 16:35
Εύρης Τσουμής
Εύρης Τσουμής
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Από την Κασπία στην Ευρώπη📌 Δοκιμαστική λειτουργία

TAP: Στην αφετηρία ο διαγωνισμός για την αγορά φυσικού αερίου

Η εμπορική λειτουργία του αγωγού που μεταφέρει μέσω της Ελλάδας στην Ευρώπη το αζέρικο φυσικό αέριο, αναμένεται να ξεκινήσει το τελευταίο τρίμηνο της φετινής χρονιάς.

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο

Παρά τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού, η κατασκευή και λειτουργία του Διαδρατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) προχωράει. Η τοποθέτηση των σωλήνων σε όλο το μήκος του έχει ολοκληρωθεί και η επιχείρηση ανακοίνωσε πως μέχρι την επόμενη Δευτέρα, προτίθεται να εκδώσει στην επίσημη ιστοσελίδα του έργου, σχέδιο Πρόσκλησης Υποβολής Προσφορών (ΠΥΠ) για την αγορά φυσικού αερίου.

Οι συγκεκριμένες ποσότητες αερίου θα χρησιμοποιηθούν για λειτουργικές δραστηριότητες του αγωγού, συμπεριλαμβανομένης της τροφοδοσίας των σταθμών συμπίεσης. Η ΠΥΠ θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την έναρξη της φάσης εμπορικής λειτουργίας του αγωγού, η οποία αναμένεται στο τελευταίο τρίμηνο του 2020. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «το σχέδιο της ΠΥΠ θα περιγράφει τους όρους της διαδικασίας τους οποίους θα πρέπει να τηρήσουν όλοι οι συμμετέχοντες που επιθυμούν να υποβάλουν προσφορά. Επίσης διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΤΑΡ θα είναι η pro-forma Εκδήλωση Ενδιαφέροντος, έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο πλήρες πακέτο εγγράφων της ΠΥΠ. Περισσότερες πληροφορίες και τα σχετικά με την ΠΥΠ έγγραφα θα είναι διαθέσιμα στην επίσημη ιστοσελίδα του ΤΑΡ: www.tap-ag.gr.

tap_2_-_the_sections_of_the_micro-tunnel_boring_machine_are_assembled_at_the_working_site_melendugno_italy_january_2019.jpg

Από την Κασπία στην Ευρώπη

Ο αγωγός TAP θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το γιγαντιαίο κοίτασμα Shah Deniz II του αζέρικου τμήματος της Κασπίας Θάλασσας προς την Ευρώπη. Ο μήκους περίπου 878 χλμ. αγωγός συνδέεται με τον αγωγό Trans Anatolian Pipeline (TANAP) στους Κήπους στα ελληνοτουρκικά σύνορα, και διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική θάλασσα, προτού εξέλθει στην ξηρά στη Nότιo Ιταλία.

southern_gas_corridor.png
Ο αγγωγός TAP από το Αζερμπαϊτζάν μέχρι την Ιταλία

Στο μετοχικό κεφάλαιο του ΤΑΡ μετέχουν οι εταιρείες: BP (20%), SOCAR (20%), Snam (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) και Axpo (5%).

Δοκιμαστική λειτουργία

Από την εταιρία έχει προχωρήσει ακόμα και η δοκιμαστική λειτουργία του αγωγού. Τον περασμένο Μάιο ξεκίνησε η εισαγωγή φυσικού αερίου και στο τελευταίο τμήμα του αγωγού TAP στην Ελλάδα, από τις Σέρρες έως την Ιεροπηγή Καστοριάς και τα ελληνο-αλβανικά σύνορα, στο πλαίσιο της δοκιμαστικής λειτουργίας του έργου. Η εισαγωγή αερίου και στα 550 χλμ. του ελληνικού τμήματος του αγωγού, ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2019. Κατά τη διαδικασία της δοκιμής ελέγχθηκε ότι η υποδομή είναι ασφαλής και έτοιμη για λειτουργία, σύμφωνα με τα εθνικά και διεθνή πρότυπα.

Διαβάστε ακόμη

Θρήνος για τους νεκρούς ορειβάτες στα Βαρδούσια: «Πιθανόν έχασαν τον προσανατολισμό» - Πώς έγινε η τραγωδία

Google: Έχεις ξεμείνει κι εσύ με μία... ντροπιαστική διεύθυνση email; Επιτέλους το Gmail δίνει λύση

Έκαψαν κιβωτό του «Ψευδο-Νώε» μετά τη διάψευση της... προφητείας του για καταστροφή του κόσμου

«Φτάνει, φτάνει, φτάνει»: Το μήνυμα απολογισμού του Γιώργου Μαζωνάκη για τη χρονιά που πέρασε

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • αγωγός TAP
  • TAP pipeline
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr