• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ταυτοποιήθηκε ο «πεινασμένος» διαρρήκτης – Εισέβαλλε στο Δημαρχείο Σαρωνικού και έφαγε τρόφιμα που βρήκεΜετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτωνΑπόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
δημοφιλές τώρα: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφους
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   16.06.2020 13:59
Newsroom
Newsroom

Έρευνα: Τηλεργασία αλλά και αυξήσεις μισθών παρά την πανδημία

Σύμφωνα με την έρευνα στην οποία συμμετείχαν πάνω από 70 επιχειρήσεις, 7 στις 10 εταιρείες έδωσαν αυξήσεις το 2020

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
copyright: Pixabay
copyright: Pixabay

Στην καθιέρωση της εξ’ αποστάσεως εργασίας αλλά και μισθολογικές αυξήσεις ακόμη και εν μέσω πανδημίας προχώρησαν οι εταιρείες που συμμετείχαν σε στοχευμένη έρευνα της KPMG για τις αλλαγές της πανδημίας COVID-19 σε θέματα αποδοχών και παροχών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα στην οποία συμμετείχαν πάνω από 70 επιχειρήσεις, 7 στις 10 εταιρείες δώσανε αυξήσεις το 2020, 81% εκ των οποίων όπως είχαν προϋπολογίσει πριν την πανδημία ενώ όλες σχεδόν οι εταιρείες εφάρμοσαν την εξ αποστάσεως εργασία σε τουλάχιστον μια θέση. Το 39% προέβησαν σε αναστολή συμβάσεων, ενώ το 26% εφάρμοσαν την εκ περιτροπής εργασία. Επιπλέον, το 28% των εταιρειών θα προχωρήσει σε μειώσεις προσωπικού μέσα στο 2020 και για το 76% αυτών ήταν μια απόφαση που λήφθηκε ως αποτέλεσμα της πανδημίας.

Όσον αφορά στην πορεία των αποδοχών και παροχών το 2019, σύμφωνα με την Γενική Έρευνα Αποδοχών και Παροχών που πραγματοποίησε η  KPMG σε δείγμα 114 εταιρειών, το 80% των εταιρειών έδωσαν αυξήσεις το 2019 σε τουλάχιστον μια κατηγορία εργαζομένων, με το ποσοστό των αυξήσεων στο σύνολο του δείγματος να κινείται στο 1,8%. Το ποσό που αποδόθηκε ως bonus απόδοσης συνολικά το 2019, ανήλθε κατά μέσο όρο στο 6,3% των συνολικών ετήσιων βασικών αποδοχών.

Το 19% των εταιρειών προχώρησε σε μείωση θέσεων εργασίας μέσα στο 2019, με τη μείωση να επηρεάζει  κυρίως εργαζομένους 36-55 ετών. Στον αντίποδα, αυξημένες, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές ήταν οι προσλήψεις αποφοίτων, με την πλειοψηφία αυτών να έχει απορροφηθεί σε εξειδικευμένες θέσεις τεχνολογίας. Ο μέσος όρος των αρχικών αποδοχών για τις θέσεις αυτές σε ευρώ είναι 15.700 (χωρίς μεταπτυχιακές σπουδές).

Έξι στις 10 εταιρείες παρέχουν ιδιωτικό πρόγραμμα συνταξιοδότησης σε τουλάχιστον μία κατηγορία εργαζομένων ενώ η πλειοψηφία των προγραμμάτων είναι καθορισμένης συνεισφοράς και προβλέπουν δυνατότητα προαιρετικής συνεισφοράς και από την πλευρά του εργαζομένου. Να σημειωθεί ότι το 24% των εταιρειών προσφέρουν προγράμματα διάθεσης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών.

student-849825_1920.jpg

Όπως ανέφερε και η Γενική Διευθύντρια του τμήματος Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού της KPMG, Βερώνη Παπατζήμου στη διαδικτυακή συνάντηση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων στα 200 υψηλόβαθμα στελέχη Ελληνικών και Πολυεθνικών εταιρειών, «το 2019 ολοκληρώθηκε με θετικές προβλέψεις για την πλειοψηφία των εταιρειών και ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η διατήρηση αυτής της εικόνας ανά κλάδο μέσα στο 2020. Οι εταιρείες που δεν είναι στους κλάδους που έχουν δεχτεί την μεγάλη πίεση από τη νόσο COVID-19 προσπαθούν να λειτουργήσουν στη νέα πραγματικότητα και να συνεχίσουν τα πλάνα τους κάνοντας τις απαραίτητες προσαρμογές όπου απαιτείται. Παραμένουν αισιόδοξες ότι οι προκλήσεις που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία θα ξεπεραστούν και για να τα καταφέρουν θα πρέπει το ανθρώπινο δυναμικό τους να παραμείνει σε καλή κατάσταση υγείας σωματικής και ψυχικής».

Διαβάστε ακόμη

Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια

Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων

Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί

Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • απολύσεις
  • μισθοί
  • τηλεργασία
  • εκ περιτροπής εργασία
  • αγορά εργασίας
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr