• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Η μεγαλύτερη αιματοχυσία στην ιστορία του Ιράν; Τρομακτικές εκτιμήσεις για τους νεκρούςΕπίθεση από drones δέχθηκαν δύο ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια στη Μαύρη ΘάλασσαΟΠΕΚΕΠΕ: Την κατάθεση της επιστολής παραίτησης των ορκωτών λογιστών του Οργανισμού ζήτησε το ΠΑΣΟΚ«Κλείδωσαν» οι 25 εκπρόσωποι των αγροτών που θα συναντήσουν τον Μητσοτάκη στο Μαξίμου - Τα ονόματα από 14 μπλόκα
δημοφιλές τώρα: Αποθέματα νερού: Η πρώτη βδομάδα του 2026 η καλύτερη της 5ετίας αλλά ακόμα είμαστε στα επίπεδα του...
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   02.07.2020 21:49
Newsroom
Newsroom

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Έγινε το πρώτο βήμα για την εξυγίανσή τους

Το επόμενο διάστημα θα γίνει προσπάθεια να πειστούν και οι υπόλοιποι μέτοχοι

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
(Eurokinissi)
(Eurokinissi)

Την πολυαναμενόμενη υπογραφή του σε συμφωνητικό για να μεταβιβαστούν στην ΟΝΕΧ οι μετοχές που κατέχει στα Ναυπηγεία Ελευσίνας έβαλε ο Νικόλαος Ταβουλάρης. Πρόκειται για το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα στην προσπάθεια διάσωσης των πολύπαθων ναυπηγείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την υπογραφή του έβαλε και o Γιάννης Στεφάνου, που επίσης είναι μέτοχος των Ναυπηγείων. Παρ΄ όλα αυτά, δεν εξασφαλίστηκε το αναγκαίο ποσοστό του 51% που απαιτείται προκειμένου να ενεργοποιηθεί η διαδικασία από τον υποψήφιο επενδυτή, την εταιρεία ΟΝΕΧ. Το παρών στη σημερινή συνάντηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων έδωσαν και άλλοι μέτοχοι των Ναυπηγείων, οι οποίοι επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν.

tavoularis3.jpg

Σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο διάστημα θα γίνει προσπάθεια να πειστούν και οι υπόλοιποι μέτοχοι, κάποιοι εκ των οποίων δεν ήταν παρόντες στη σημερινή συνάντηση. Μεταξύ των απόντων ήταν και ο Γιάννης Ταβουλάρης, γιος του Νίκου Ταβουλάρη, που φέρεται να ελέγχει την εταιρεία AXIS, η οποία κατέχει ποσοστό περίπου 24% στα Ναυπηγεία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων:

O Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Υφυπουργός, κ. Νίκος Παπαθανάσης συναντήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 2 Ιουλίου, με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας με την επωνυμία «Νεώριον Συμμετοχών ΑΕ.» κ. Νίκο Ταβουλάρη και λοιπών μετόχων της εταιρείας και του Προέδρου του ομίλου Onex, κ. Παναγιώτη Ξενοκώστα, με σκοπό την εξεύρεση λύσης για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής συμφωνήθηκε ότι ο τρόπος εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας θα γίνει με την υπαγωγή τους στη διαδικασία του άρθρου 106βδ του Πτωχευτικού Κώδικα. Προς υλοποίηση της ανωτέρω διαδικασίας, οι μέτοχοι Ταβουλάρης και Στεφάνου συμφώνησαν όπως μεταβιβάσουν το σύνολο των μετοχών που κατέχουν στην εταιρεία «Νεώριον Συμμετοχών ΑΕ» σε εταιρεία του ομίλου Onex, έναντι συμβολικού τιμήματος ενός ευρώ και υπό την διαλυτική αίρεση της κατάθεσης και επικύρωσης της συμφωνίας από το αρμόδιο Δικαστήριο.

Όλα τα μέρη συμφώνησαν επίσης ότι θα κληθούν άμεσα και οι λοιποί μέτοχοι για να ενημερωθούν για την παρούσα συμφωνία και να προσχωρήσουν σε αυτή ώστε να μεταβιβαστεί κατά τα ανωτέρω ποσοστό τουλάχιστον 51% των μετοχών της εταιρείας «Νεώριον Συμμετοχών ΑΕ», γεγονός που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επίτευξη της συμφωνίας εξυγίανσης.

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση από drones δέχθηκαν δύο ελληνόκτητα δεξαμενόπλοια στη Μαύρη Θάλασσα

Η μεγαλύτερη αιματοχυσία στην ιστορία του Ιράν; Τρομακτικές εκτιμήσεις για τους νεκρούς

Εξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Εμφανίστηκε ο άνδρας που συνομιλούσε μαζί της - Στου Ζωγράφου βρέθηκε η τσάντα της

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκόραρε για 25 σερί χρονιά! Δεν έχει σταματήσει να βρίσκει δίχτυα απ' το 2002!

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Ναυπηγεία Ελευσίνας
  • Πάνος Ξενοκώστας
  • ελληνική κυβέρνηση
  • Άδωνις Γεωργιάδης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr