• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Έρευνα για λογοκρισία στο TikTok μετά τη δολοφονία του Άλεξ ΠρέτιΔημοσκόπηση Interview: Ανέτοιμη η Καρυστιανού και αδιάφορο το rebranding Τσίπρα - Μπροστά η ΝΔ«Δεν ήταν τραγωδία αλλά έγκλημα της εργοδοσίας» - Διαμαρτυρία στα Τρίκαλα για τα θύματα στη «Βιολάντα»
δημοφιλές τώρα: Ρουμανία: Νεκροί Έλληνες οπαδοί που ταξίδευαν στη Γαλλία
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   04.07.2020 12:06
Newsroom
Newsroom

Συντάξεις: Αυξήσεις στις προκαταβολές για τις προσωρινές ανακοίνωσε ο Γιάννης Βρούτσης

θα αυξηθεί το ποσοστό της προσωρινής σύνταξης από το 50% στο 80% για τους μισθωτούς και στο 70% για τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
(copyright: Eurokinissi)
(copyright: Eurokinissi)

Αύξηση του ποσοστού της προσωρινής σύνταξης προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Όπως ανέφερε ο ίδιος, με επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας, θα αυξηθεί το ποσοστό της προσωρινής σύνταξης από το 50% στο 80% για τους μισθωτούς και στο 70% για τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ.

«Αυτό θα γίνει και με αναδρομική καταβολή, για να δώσουμε στον κόσμο τη δυνατότητα να έχει ένα υψηλότερο εισόδημα τη δύσκολη αυτή περίοδο» διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας. Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι θα υπάρχει και ειδική διάταξη για τους εργαζόμενους συνταξιούχους, η οποία θα επιτρέπει τη χορήγηση προσωρινής σύνταξης στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε την όσο το δυνατόν γρηγορότερη καταβολή του εφάπαξ. «Άλλη διάταξη του νομοσχεδίου θα αφορά στο εφάπαξ, που, μέχρι σήμερα, δεν δινόταν προκαταβολή. Τώρα, με υπουργική απόφαση, που θα παρέχει εξουσιοδότηση στον υπουργό, θα υπάρχει η δυνατότητα για πρώτη φορά να γίνεται μία εκτίμηση του μέσου όρου του ύψους του εφάπαξ σε ταμεία διαφορετικά, διακριτά μεταξύ τους, για να μην υπάρχει περίπτωση να υπερκαλύπτουμε το εφάπαξ και θα δίνουμε αναδρομικά τις εκκρεμότητες που υπάρχουν για το εφάπαξ στον κόσμο που το περιμένει, όσο πιο γρήγορα γίνεται» υπογράμμισε.

Επίσης, ο κ. Βρούτσης σημείωσε ότι στις 9 Ιουλίου θα καταβληθούν σε περίπου 250.000 δικαιούχους τα αναδρομικά επικουρικών συντάξεων οκτώ μηνών, ενώ, στο τέλος του μήνα, για πρώτη φορά, θα ξεκινήσουν να πληρώνονται μαζί κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Διαβάστε ακόμη

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από την έκρηξη στη «Βιολάντα»: Έλιωσε μέχρι και ο χάλυβας από τη φωτιά

Χειροπέδες σε 19χρονο και 21χρονο που «ρήμαζαν» τα δυτικά προάστια: Είχαν κρύψει όπλο σε σχολείο - Βίντεο ντοκουμέντα

Νέα κακοκαιρία προ των πυλών: Ποιες περιοχές θα χτυπήσει - Οι χάρτες

Συμβουλές και tips - Γιατί δεν φούσκωσε το κέικ και τι το κάνεις τώρα;

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Γιάννης Βρούτσης
  • προσωρινές συντάξεις
  • συντάξεις
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr