• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Μεγάλο δέντρο έπεσε πάνω σε αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη - Δείτε εικόνεςΑπόπειρα δολοφονίας Λάλα: Ραγδαίες εξελίξεις - Ψάχνουν στην Κρήτη καταδικασμένο για την απαγωγή του ΠαναγόπουλουΚόντρα Τζανακόπουλου - Καιρίδη: «Μήπως να μου δώσετε έξι νούμερα μπας και κερδίσω κάνα Τζόκερ;» - «Δεν μας παρατάς, δημαγωγέ!»Ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία κατά του Αχιλλέα Μπέου και υπηρεσιακών στελεχών του δήμου Βόλου
δημοφιλές τώρα: Πηγές ΥΠΕΞ σε Φιντάν: Η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, η μία και μόνη διαφορά Ελλάδας και...
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   20.12.2018 18:19
Newsroom
Newsroom

Επιτυχής ο 3ος Μαραθώνιος Καινοτομίας της Εθνικής Τράπεζας #fintech 3.0 Crowdhackathon

Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει πρωτοβουλίες, ομάδες και εταιρείες στον χώρο της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας, με στόχο να αναπτυχθούν νέες επιχειρήσεις και να ενισχυθεί η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο

Την Κυριακή 2.12.18 ολοκληρώθηκε με τις παρουσιάσεις και τις βραβεύσεις των ομάδων, ο μαραθώνιος καινοτομίας της Εθνικής Τράπεζας,  NBG i-bank #fintech 3.0 Crowdhackathon,  για την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών και υπηρεσιών στον τομέα της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (FinTech).

Το NBG i-bank #fintech 3.0 crowdhackathon  διοργανώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο του προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης για fintech startups “be finnovative” από την Εθνική Τράπεζα, με την τεχνολογική και επιχειρησιακή υποστήριξη της Ελληνικής εταιρείας καινοτομίας και τεχνολογίας Crowdpolicy.

3.jpg

Μέσα από το εργαστήριο καινοτομίας be finnovative και το crowdhackathon, η Εθνική Τράπεζα στηρίζει πρωτοβουλίες, ομάδες και εταιρίες στο χώρο του FinTech (χρηματοοικονομική τεχνολογία), με στόχο να αναπτυχθούν νέες επιχειρήσεις και να ενισχυθεί η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας. Παράλληλα,  δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για συστηματική συνεργασία της  Εθνικής Τράπεζας με εταιρίες στο χώρο του FinTech, με στόχο τη δημιουργία νέων σύγχρονων προϊόντων και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας και τη διάθεσή τους στο δίκτυο πελατών της.

Το 1ο βραβείο και χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ απονεμήθηκε στην ομάδα BAAM για την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας διαχείρισης assets που χρησιμοποιεί τεχνολογίες blockchain, smart contracts και AI. Η πιλοτική εφαρμογή της ομάδας παρέχει τη δυνατότητα επιτάχυνσης των σημερινών διαδικασιών αγοραπωλησίας των assets με μια σειρά από καινοτόμες πρακτικές, όπως η ταυτοποίηση των αγοραστών (digital KYC βάσει eIDAS για ευρωπαίους πολίτες), η χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI) για την αποτίμηση των assets σε πραγματικό χρόνο και η εκκαθάριση των συναλλαγών βασισμένη σε smart contracts και open banking APIs.

Το 2ο βραβείο και το χρηματικό έπαθλο των 3.000 ευρώ κέρδισε η ομάδα AITHOUGHTS. Η πιλοτική εφαρμογή της ομάδας είναι ένας ολοκληρωμένος αυτόματος ψηφιακός βοηθός (chatbot) που δέχεται εντολές από το χρήστη μέσω κειμένου (σύντομα μηνύματα από chat interface) και φωνητικών εντολών. H πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα υλοποίησης συναλλαγών, καθώς αποθηκεύει με ασφάλεια στοιχεία του χρήστη με τα οποία μπορεί να πραγματοποιήσει τις συναλλαγές του.

4.jpg

Λόγω του υψηλού επιπέδου των εφαρμογών, η κριτική επιτροπή αποφάσισε για όλες τις ομάδες να συμμετέχουν απευθείας στο selection day του πεντάμηνου προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης be finnovative. Με τον τρόπο αυτό θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο, την αρχική πρόταση και την εφαρμογή που παρουσίασαν στο NBG i-bank #fintech 3.0 Crowdhackathon.

Το πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης be finnovative δέχεται αιτήσεις από ενδιαφερόμενες startup επιχειρήσεις και ομάδες μέχρι και τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019.

Διαβάστε ακόμη

Απόπειρα δολοφονίας Λάλα: Ραγδαίες εξελίξεις - Ψάχνουν στην Κρήτη καταδικασμένο για την απαγωγή του Παναγόπουλου

Αυτοί είναι οι δικαιούχοι για τα δωρεάν φάρμακα της παχυσαρκίας - Τι προβλέπει το ΦΕΚ

Τραμπ στο Politico: Η Ουκρανία να πάει σε εκλογές - Η Μόσχα σε ισχυρότερη διαπραγματευτική θέση

Η Μίνα Αρναούτη δηλώνει απογοήτευση για την αποζημίωση - «Τα λεφτά που ορίστηκαν τα χρωστάω ήδη»

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Crowdhackathon
  • Εθνική Τράπεζα
  • fintech
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr