• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Πέθανε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς σε ηλικία 70 ετών - Το «αντίο» του πολιτικού κόσμουΤο προφίλ του Έλληνα που συνελήφθη για κατασκοπεία στη Βρετανία και η «κρυφή κάμερα σε κάλτσα»«Πέταξε» στα 8,49μ. ο Μίλτος Τεντόγλου! Έκανε την καλύτερη εφετινή επίδοση στον κόσμο«Του έδωσα 1.410 ευρώ, είχε χτίσει καλά την ιστορία»: Τι αποκαλύπτουν θύματα της απάτης με τις ψεύτικες αγγελίες σπιτιών
δημοφιλές τώρα: Αν δεν έπεφτε η Κωνσταντινούπολη; – Δεν θα υπήρχε Ελλάδα, δεν θα είχε ανακαλυφθεί η Αμερική, ούτε...
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   03.08.2020 12:53
Εύρης Τσουμής
Εύρης Τσουμής

Προχωράει η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας - Βουλγαρίας

Εχουν κατασκευαστεί και παραδοθεί περίπου 100 χιλιόμετρα σωλήνων που θα χρησιμοποιηθούν για την ολοκλήρωση του αγωγού

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Προχωράνε τα έργα κατασκευής του αγωγού IGB, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Κομοτηνή στη Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας παρά τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την πανδημία του κορονοϊού.

Την πρόοδο των  έργων επιθεώρησε πριν λίγες μέρες κλιμάκιο της διαχειρίστριας εταιρίας ICGB , το οποίο συναντήθηκε και με εκπροσώπους της εταιρείας AVAX, υπεύθυνη για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου IGB, ο οποίος θα συνδέσει το δίκτυο μεταφοράς φυσικού αερίου της Βουλγαρίας με αυτό της Ελληνικής Δημοκρατίας.

n74-02.jpg

Ο αγωγός φυσικού αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας θα έχει τη δυνατότητα μεταφοράς φυσικού αερίου 3 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως, ενώ μπορεί να φτάσει τα 5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 182 χλμ., 150 εκ των οποίων βρίσκονται στο έδαφος της Βουλγαρίας. Σχεδόν 110 χλμ. του εδάφους έχουν ήδη καθαριστεί, και η διαδρομή έχει προετοιμαστεί για την επόμενη φάση κατασκευαστικών δραστηριοτήτων. «Όλες οι ομάδες εργάζονται ενεργά για την υλοποίηση του έργου IGB και οι κύριες δραστηριότητες για την υλοποίησή του σημειώνουν σημαντική πρόοδο παρά τις επιπλοκές που έχουν προκύψει λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού», δήλωσαν οι εκτελεστικοί αξιωματούχοι του ICGB Teodora Georgieva και Κωνσταντίνος Καραγιαννάκος. Σύμφωνα με αυτούς, έχουν ήδη κατασκευαστεί και παραδοθεί με επιτυχία περίπου 100 χλμ σωλήνες γραμμής με μήκος 12 μέτρα και 18 μέτρα.

«Η ελληνική εταιρεία Σωληνουργεία Κορίνθου προχωράει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα για την παραγωγή και παράδοση των σωλήνων, καθώς πάνω από το 50% των απαιτούμενων ποσοτήτων έχουν ήδη παραδοθεί στις αποθήκες μας κοντά στην Κομοτηνή, το Χάσκοβο, το Δημητρόβγκραντ και τη Μομκίλγκραντ» τόνισε ο κ. Καραγιαννάκος.

n74-04.jpg

«Το έργο IGB θα φέρει εγγυημένη διαφοροποίηση πηγών φυσικού αερίου για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Η σημασία του υπερβαίνει τα εθνικά σύνορα των δύο χωρών. Θα παρέχει αυξημένη ασφάλεια του εφοδιασμού με φυσικό αέριο και μια ποικιλία πηγών φυσικού αερίου », δήλωσε η Teodora Georgieva. Μέσω του αγωγού IGB, η Βουλγαρία μπορεί να έχει πρόσβαση στο φυσικό αέριο από το Αζερμπαϊτζάν, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και άλλες χώρες.

Διαβάστε ακόμη

Πέθανε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς σε ηλικία 70 ετών - Το «αντίο» του πολιτικού κόσμου

Το προφίλ του Έλληνα που συνελήφθη για κατασκοπεία στη Βρετανία και η «κρυφή κάμερα σε κάλτσα»

Το viral βίντεο που προκαλεί οργή: Οδηγός στην Κρήτη προσπερνάει 8 αυτοκίνητα στη σειρά σε κλειστή στροφή

Εικόνες από το μέλλον σε επίδειξη μόδας στη Σεούλ: Ρομπότ και άνθρωποι μοιράστηκαν την πασαρέλα

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • αγωγός φυσικού αερίου
  • φυσικό αέριο
  • IGB
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr