• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Άγριο έγκλημα στα Εξάρχεια: Νεκρός άνδρας από πυροβολισμούς - Βρέθηκαν πέντε κάλυκεςΤρομερό ξύλο Τζόουνς και Ναν στα αποδυτήρια του ΣΕΦ! Το video της σύρραξηςΑνατροπή από Τραμπ: «Αύριο η υπογραφή της συμφωνίας με το Ιράν - Αμέσως θα ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ»Κύμα οργής στην Αλβανία για το τουριστικό σχέδιο του γαμπρού του Τραμπ: Κλιμακώνονται οι ταραχές - Διαδηλωτές γκρεμίζουν φράχτες
δημοφιλές τώρα: 2,5 ώρες με αμάξι, δωρεάν ξαπλώστρες: Για 7 μέρες διακοπές δεν θα βρεις πιο ιδανικό προορισμό φέτος
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   20.08.2020 11:06
Newsroom
Newsroom

Εμπορικός Σύλλογος: Ζητά την υπαγωγή των καταστημάτων στο ευνοϊκό καθεστώς

Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

(Eurokinissi)
(Eurokinissi)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών διεκδικεί την υπαγωγή των εμπορικών καταστημάτων όλων των τουριστικών περιοχών της χώρας, στο ευνοϊκό καθεστώς  που ισχύει για τις τουριστικές επιχειρήσεις. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «θα συνεχίσει να διεκδικεί την υπαγωγή των εμπορικών καταστημάτων όλων των τουριστικών περιοχών της χώρας, στο ευνοϊκό καθεστώς  που ισχύει για τις τουριστικές επιχειρήσεις, επειδή και αυτές οι επιχειρήσεις εξαρτώνται αποκλειστικά από τον εισερχόμενο τουρισμό και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως αμιγώς τουριστικές επιχειρήσεις και να ενταχθούν ισότιμα στα ειδικά μέτρα στήριξης του τουρισμού».

Ο ΕΣΑ σημειώνει ότι μετά από πρωτοβουλία του, θεσμοθετήθηκε επίσημα με απόφαση που υπέγραψε ο αντιπεριφερειάρχης κεντρικού τομέα της περιφέρειας Αττικής, η ρύθμιση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές στην περιοχή της Πλάκας, του Μοναστηρακίου και της Ακρόπολης.

Διευκρινίζεται στην ίδια ανακοίνωση ότι η απόφαση αφορά μόνο την παραδοσιακή αγορά της Πλάκας που αποτελεί στην πραγματικότητα την «παλιά πόλη της Αθήνας», όπως οριοθετείται στο πολεοδομικό διάταγμα ΦΕΚ 1329/1993 και όχι τα υπόλοιπα εμπορικά καταστήματα της πρωτεύουσας ενώ επισημαίνεται ότι στην περιοχή αυτή, από την εποχή που ο ΕΟΤ παρείχε ειδικό σήμα λειτουργίας  έως και σήμερα, τα εμπορικά καταστήματα τουριστικού ενδιαφέροντος λειτουργούσαν παραδοσιακά όλες τις Κυριακές του έτους.

Το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, όπως αναφέρεται, εκφράζει τις ευχαριστίες του τόσο στον περιφερειάρχη Αττικής Γεώργιο Πατούλη όσο και στον αντιπεριφερειάρχη κεντρικού τομέα Γεώργιο Δημόπουλο, «γιατί αντιλήφθηκαν την άμεση ανάγκη ρύθμισης της λειτουργίας των καταστημάτων της συγκεκριμένης περιοχής όλες τις Κυριακές του έτους και εμμέσως πλην σαφώς συνέβαλαν στην οριοθέτηση της περιοχής όπου δραστηριοποιούνται τα αμιγώς τουριστικά καταστήματα της Αθήνας».

Διαβάστε ακόμη

Δήμος της Αττικής χορηγεί επίδομα 150 ευρώ για το καλοκαίρι - Πώς κάνετε αίτηση

Άγριο έγκλημα στα Εξάρχεια: Νεκρός άνδρας από πυροβολισμούς - Βρέθηκαν πέντε κάλυκες

Τρομερό ξύλο Τζόουνς και Ναν στα αποδυτήρια του ΣΕΦ! Το video της σύρραξης

Athens Pride 2026: Ένα απέραντο ουράνιο τόξο το κέντρο της Αθήνας - Πλήθος κόσμου στη μεγάλη γιορτή υπερηφάνειας

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Κορονοϊός
  • Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr