• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Χανιά: Σε κρίσιμη κατάσταση νεογέννητο βρέφος με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση - Συνελήφθη η 18χρονη μητέραΤέμπη - Συγκλόνισαν οι οικογένειες Βλάχου και Πλακιά: «Ακόμα οι τάφοι είναι ανοιχτοί» - Δεκτό το αίτημα για το κινητό του σταθμάρχηΜαζωνάκης: Alert για πιθανή θρόμβωση στα πρώτα 10 λεπτά της πλασμαφαίρεσης - Το διαγραμμένο βίντεο της γιατρού και οι καταγγελίες για την αδρεναλίνηΦωτιά τώρα σε διαμέρισμα στην Κυψέλη - Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής
δημοφιλές τώρα: «Έκανα 11 χρόνια χημειοθεραπείες για έναν καρκίνο που δεν είχα ποτέ»: Η ιστορία της Μπέκι
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   08.10.2020 21:33
Newsroom
Newsroom

Airbus A321neo: Το πρώτο «μεγάλο» αεροσκάφος της παρέλαβε η AEGEAN

Eχει αυξημένη χωρητικότητα που φτάνει τις 220 επιβατικές θέσεις, μειωμένη κατανάλωση καυσίμων κατά 16% και μεγαλύτερη εμβέλεια κατά 1 επιπλέον ώρα πτήσης (συνολικά μέχρι 4.600 χλμ)

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

Το νέο A321neo (Airbus)
Το νέο A321neo (Airbus)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Το πρώτο «μεγάλο» αεροσκάφος της οικογένειας Α320, το Airbus A321neo προσγειώθηκε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας στη βάση της AEGEAN στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. H εταιρεία θα παραλάβει αλλά 3 του ιδίου τύπου A321neo ως την άνοιξη του 2021, φτάνοντας τα 9 A320/A321 neo από τη συνολική παραγγελία των 46 αεροσκαφών.

Το νέο Airbus A321neo είναι εξοπλισμένο με τη νέα γενιά κινητήρων GTFTM της Pratt & Whitney, που συμβάλλει στη μείωση κατά 23% των εκπομπών CO2 ανά χιλιομετρική θέση σε σχέση με τον παρόντα στόλο των Airbus, αλλά και κατά 53% σε σχέση με τα αρχικά - και τότε καινούργια - AvroJ100 της AEGEAN, 20 χρόνια πίσω. Επίσης, περιορίζει κατά 50% το NOx, ανά πτήση και ανά επιβάτη και κατά 75% το αποτύπωμα θορύβου, καθιστώντας το σήμερα, τον πιο περιβαλλοντικά φιλικό και αποδοτικό τύπο αεροσκάφους που έχει ενταχθεί ποτέ στο στόλο της AEGEAN.

Με αυξημένη χωρητικότητα που φτάνει τις 220 επιβατικές θέσεις, μειωμένη κατανάλωση καυσίμων κατά 16% και μεγαλύτερη εμβέλεια κατά 1 επιπλέον ώρα πτήσης (συνολικά μέχρι 4.600 χλμ), το νέο Airbus Α321neo, αναμένεται να προσδώσει επιπλέον ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην AEGEAN, μετά το πέρας της κρίσης του Covid-19, δίνοντας ουσιαστικά πρόσβαση σε νέους προορισμούς. Επιπλέον, τα νέα αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα με επαναχρησιμοποιούμενα ή πλήρως ανακυκλωμένα υλικά εξυπηρέτησης.

Σχολιάζοντας την παραλαβή του αεροσκάφους, ο διευθύνων σύμβουλος της AEGEAN, Δημήτρης Γερογιάννης επεσήμανε: «Απέναντι στην καταστροφική επίδραση της πανδημίας στον κλάδο και στην εταιρεία μας, χρειαζόμαστε να προχωρήσουμε σε άμεσες, επίπονες προσαρμογές και να διασφαλίσουμε αυξημένες αντοχές για τους επόμενους δύσκολους 12-18 μήνες. Ταυτόχρονα όμως, χρειαζόμαστε να υποστηρίξουμε το όραμά μας για διαρκή εξέλιξη των υπηρεσιών μας προς τους επιβάτες μας, για συνεχή ενίσχυση της  ανταγωνιστικότητάς μας, αλλά και για ουσιαστική συμβολή της εταιρείας μας στην οικονομία της χώρας. Σε αυτό το όραμα, τα Α321neo, η «μεγάλη έκδοση» της οικογένειας με τις αυξημένες δυνατότητές τους, θα είναι το πιο σημαντικό νέο εργαλείο, για την ομάδα των ανθρώπων μας. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε και υποδεχόμαστε το πρώτο, αλλά και τα επόμενα τρία σε τόσο δύσκολες συνθήκες».

Διαβάστε ακόμη

Τουρκικό ΥΠΕΞ κατά Ελλάδας για τη Μικρασιατική Καταστροφή: «Προχώρησε σε μαζικές σφαγές και καταστροφές»

«Φωτιές» ανάβει η συζήτηση για το επίδομα ανεργίας: Οι διαφορετικές απόψεις στο «γαλάζιο» εσωτερικό και τα πυρά της αντιπολίτευσης

Μαζωνάκης: Alert για πιθανή θρόμβωση στα πρώτα 10 λεπτά της πλασμαφαίρεσης - Το διαγραμμένο βίντεο της γιατρού και οι καταγγελίες για την αδρεναλίνη

Φωτιά σε όχημα στην Αττική Οδό: Δυσχέρεια στην κυκλοφορία - Εικόνες από το σημείο

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Airbus
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr