ΥΠΟΙΚ: Σχέδιο για περισσότερες δόσεις σε φόρο εισοδήματος-ΕΝΦΙΑ
Στόχος είναι να εκκαθαρίζεται νωρίτερα η φορολογική δήλωση, ώστε να υπάρχει ομαλότερη κατανομή των δόσεων στη διάρκεια του έτους🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Την εξόφληση του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ σε περισσότερες δόσεις επιδιώκει το υπουργείο Οικονομικών.
Έως τώρα φόρος εισοδήματος εξοφλείται σε τρεις διμηνιαίες δόσεις και ο ΕΝΦΙΑ σε πέντε μηνιαίες, όλες προς το τέλος του χρόνου. Έτσι, συγκεντρώνονται αρκετές υποχρεώσεις που πρέπει να εξοφληθούν σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα πολλοί φορολογούμενοι να αδυνατούν να ανταποκριθούν και να αυξάνονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», στόχος είναι να εκκαθαρίζεται νωρίτερα η φορολογική δήλωση, ώστε να υπάρχει ομαλότερη κατανομή των δόσεων στη διάρκεια του έτους. Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, το Taxis θα ανοίξει στα τέλη Μαρτίου και όσοι υποβάλουν τη δήλωσή τους τον Απρίλιο θα μπορέσουν να πληρώσουν τον φόρο σε πέντε ή έξι δόσεις αντί τριών που είναι σήμερα.
Επίσης, όπως ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών στον ΑΝΤ1, Κατερίνα Παπανάτσιου, θα αυξηθεί το απαιτούμενο ποσό αποδείξεων από ηλεκτρονικές συναλλαγές για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το απαιτούμενο ποσό θα αυξηθεί κατά 25% έως 50%, ανάλογα με το εισόδημα του φορολογούμενου.
Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»
Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική
Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού
«Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



