• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Φωτιά τώρα σε δασική έκταση στην Ηλεία - Σηκώθηκε αεροσκάφοςΠέθανε ο σπουδαίος Γερμανός φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας σε ηλικία 96 ετώνΝέο «χτύπημα» Τραμπ: Σύντομα θα καταλάβουμε το Στενό του Ορμούζ - Πολλές χώρες θα στείλουν πλοίαΑναστάτωση στις φυλακές Κορυδαλλού: Δύο κρατούμενοι νεκροί από χρήση ναρκωτικών
δημοφιλές τώρα: Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Κρήτη - Πού χτύπησε
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   16.11.2020 15:55
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Στο τραπέζι η παράταση της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας

Επιστρεπτέα Προκαταβολή και το 2021 - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Και το 2021 θα επεκταθεί η Επιστρεπτέα Προκαταβολή, σύμφωνα με τον Χρήστο Σταϊκούρα. Από τα τέλη της εβδομάδας οι αιτήσεις. Τι δήλωσε για τέλη κυκλοφορίας κι ενοίκια.

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
(Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)
(Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης)

Την επέκταση του μέτρου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και για το 2021, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για εκείνους που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, εκτιμώντας ότι στα τέλη της εβδομάδας θα ανοίξει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των αιτήσεων. 

Ειδικότερα, ο υπουργός τόνισε ότι το μεσημέρι της Παρασκευής κατατίθεται το προσχέδιο του Προϋπολογισμού, στο οποίο θα ενσωματώνονται και προβλέψεις για το Ταμείο Ανάκαμψης. Ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε πως μέσα στην εβδομάδα θα δοθεί το Σχέδιο Ανάκαμψης στην ΕΕ και το πρώτο εξάμηνο αναμένονται οι πρώτες εκταμιεύσεις με πυλώνες στήριξη και ανάπτυξη.

Προβλέπονται μεταρρυθμίσεις και χρηματοδότηση μέσα από τους πόρους που δεν διογκώνουν το δημόσιο χρέος και η κατανομή των πόρων θα γίνει σύμφωνα με ευρωπαϊκούς κανόνες. Επίσης, πρόσθεσε ότι η Κομισιόν ενέκρινε το Πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ, επιδοτώντας τη δόση των συνεπών οφειλετών που λόγω κορονοϊού δυσκολεύονται να αποπληρώσουν.

χρήματα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 01.11.2020 09:38
Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πότε ξεκινά ο τέταρτος και πέμπτος κύκλος - Οι δικαιούχοι
Επιστρεπτέα προκαταβολή: Πότε ξεκινά ο τέταρτος και πέμπτος κύκλος - Οι δικαιούχοι

Ειδικά για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, ο υπουργός Οικονομικών πρόσθεσε ότι προβλέπεται ύφεση λίγο πάνω από 10%, μεγαλύτερα πρωτογενή ελλείμματα και πολλαπλάσια μέτρα στήριξης, μεταξύ αυτών και η επιστρεπτέα προκαταβολή η οποία θα επεκταθεί και το 2021. Όπως δήλωσε, τον Ιανουάριο θα έχουμε τον έκτο γύρο. 

Υπενθυμίζεται ότι στον τέταρτο και πέμπτο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, 50% του ποσού που θα δοθεί είναι μη-επιστρεπτέο. Δικαίωμα συμμετοχής στο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής έχουν πλέον όλες οι ατομικές επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως εάν απασχολούν εργαζομένους ή έχουν ταμειακή μηχανή, υπό την προϋπόθεση ότι παρουσιάζουν μείωση τζίρου 20% και έχουν ελάχιστο τζίρο αναφοράς 300 ευρώ.

Στο τραπέζι η παράταση της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας

Επιπλέον ανέφερε ότι αύριο, Τρίτη, ψηφίζονται οι ρυθμίσεις για ενοίκια, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας εξετάζεται το σενάριο για παράταση των τελών κυκλοφορίας, όταν θα έχουμε μία καλύτερη εικόνα της ελληνικής οικονομίας. «Η οικονομία έχει μία δυναμική που ακολουθεί τη δυναμική της υγειονομικής κρίσης» τόνισε.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σταϊκούρας, εντός της εβδομάδας αναμένονται οι ανακοινώσεις για το έκτακτο επίδομα που θα λάβουν αδύναμα νοικοκυριά ενόψει των Χριστουγέννων. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, το «ταμείο» της χώρας αντέχει και το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο.

Διαβάστε ακόμη

Θάνατος 18χρονου Ασημάκη στον Πύργο: Το κλείσιμο των λογαριασμών στα social media και το επεισόδιο από το παρελθόν

Φωτιά τώρα σε δασική έκταση στην Ηλεία - Σηκώθηκε αεροσκάφος

Πέθανε ο σπουδαίος Γερμανός φιλόσοφος Γιούργκεν Χάμπερμας σε ηλικία 96 ετών

Ιστορική στιγμή: Στο Μεσολόγγι ο πίνακας του Ντελακρουά για τα 200 χρόνια από την Έξοδο

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • επιστρεπτέα προκαταβολή
  • Χρήστος Σταϊκούρας
  • ενοίκια
  • μέτρα κορονοϊός
  • τέλη κυκλοφορίας
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr