• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Απάτη στον ΕΦΚΑ: Ελεύθεροι οι πρώτοι 7 συλληφθέντες για το κύκλωμα με τις εικονικές εταιρείεςΕικόνες χάους με τρένο της Hellenic Train που ακινητοποιήθηκε στην Οινόη - Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες«Θα δεις τώρα τι θα κάνω»: Σοκαριστική μαρτυρία για τον άνδρα που εισέβαλε γυμνός σε καμπίνα μαθητριώνΦρικιαστική καταγγελία για βασανισμό βρέφους από ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα - Του έσβηναν τσιγάρα στα πόδια
δημοφιλές τώρα: Τουρισμός για Όλους 2026: Πώς χρησιμοποιούνται τα voucher των 600 ευρώ
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   07.12.2020 13:11
Newsroom
Newsroom

Tέλη κυκλοφορίας: Έρχεται παράταση ενός μήνα - Μέσω του myCAR η κατάθεση πινακίδων

Με τη διαδικασία της «ηλεκτρονικής ακινησίας», οι κάτοχοι των οχημάτων, χωρίς να επισκέπτονται την εφορία, θα διασφαλίζουν ότι δεν θα πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας της επόμενης χρονιάς

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

O υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι εξετάζεται η παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και η σχετική απόφαση θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Ο υπουργός πρόσθεσε πως αξιολογείται και η πρόταση για πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες χρήσης του οχήματος και όχι εφάπαξ και για 12 μήνες, ανεξαρτήτως της χρήσης του οχήματος.

Οι κάτοχοι οχημάτων που θέλουν να αποφύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν ηλεκτρονικά σε ειδική πλατφόρμα αίτηση ακινησίας του ΙΧ τους, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με το όνομα, myCAR που θα τεθεί σε λειτουργία πριν το τέλος του έτους. Η ηλεκτρονική «κατάθεση» πινακίδων κυκλοφορίας ΙΧ θα γίνεται με λίγα κλικ στον υπολογιστή, το laptop ή το smartphone.

Πινακίδες κυκλοφορίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 06.12.2020 09:39
Κατάθεση πινακίδων στο gov.gr: Πώς γίνονται οι έλεγχοι, μεγάλα τα πρόστιμα
Κατάθεση πινακίδων στο gov.gr: Πώς γίνονται οι έλεγχοι, μεγάλα τα πρόστιμα

Με τη διαδικασία της «ηλεκτρονικής ακινησίας», οι κάτοχοι των οχημάτων, χωρίς να επισκέπτονται την εφορία, θα διασφαλίζουν ότι δεν θα πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας της επόμενης χρονιάς, ενώ θα αποφύγουν τα τεκμήρια και τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης.

Από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης έχει προχωρήσει σε δήλωση ακινησίας του οχήματος, απαγορεύεται να το μετακινήσει, και σε διαφορετική περίπτωση θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο τριπλασιάζεται, ενώ θα αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης για τρία χρόνια. Επίσης όχημα το οποίο θα εντοπίζεται σταθμευμένο σε διαφορετικό σημείο από αυτό το οποίο έχει δηλωθεί στην ηλεκτρονική ακινησία θα θεωρείται ότι κυκλοφόρησε.

Για να γίνει ο έλεγχος η ειδική εφαρμογή στο gov.gr θα αποκαλύπτει βάσει πινακίδας αριθμού κυκλοφορίας ποιοι οδηγοί κυκλοφορούν παράνομα, αν έχει δηλωθεί η ακινησία, αν είναι ανασφάλιστα τα οχήματα, αν έχουν δηλωθεί ως απολεσθέντα ή κλεμμένα, αν έχουν πληρωθεί τα τέλη κυκλοφορίας, αν κυκλοφορούν με πλαστές πινακίδες ή αν έχουν περάσει ΚΤΕΟ.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, στην πλατφόρμα myCAR θα υπάρχει και μια πολύ εύχρηστη εφαρμογή για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας.

Η παράταση του lockdown αλλά και η ηλεκτρονική «κατάθεση» πινακίδων φέρνουν παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο τραπέζι βρίσκεται το σενάριο της παράτασης ενός μήνα, δηλαδή οι κάτοχοι ΙΧ να μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Διαβάστε ακόμη

«Η κόρη μου είναι κάτω από τα χαλάσματα, φοβάται το σκοτάδι»: Ιστορίες απόγνωσης μέσα από τα ερείπια της Τεχεράνης

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Deborah» - Πού θα «χτυπήσουν» οι καταγίδες τις επόμενες ώρες

Σεξ στο διάστημα: Μπορεί ο άνθρωπος να αναπαραχθεί; Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα και ποιος ο ρόλος της βαρύτητας

Μην πανικοβάλλεστε: Οι πέντε τρόποι για να σταματήσετε τα παιδιά σας από το ατελείωτο σκρολάρισμα

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Χρήστος Σταϊκούρας
  • κατάθεση πινακίδων
  • τέλη κυκλοφορίας
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr