Κομπίνες με μισθούς - μαμούθ για να εισπράττουν επιδοτήσεις από το Συνεργασία
Για να σταματήσουν τέτοια φαινόμενα, το υπουργείο Εργασίας προωθεί ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία μπαίνει ανώτατο πλαφόν στο ύψος μισθού που θα μπορεί να δηλώνεται στο μηχανισμό Συν-Εργασία🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Δηλώσεις με πλασματικά στοιχεία στο πρόγραμμα "Συν - Εργασία" εντόπισαν αρμόδια στελέχη του υπουργείου Εργασίας, βάζοντας έτσι "φρένο" σε επιτήδειους που δήλωναν υπέρογκους μισθούς με στόχο να εισπράξουν παχυλές επιδοτήσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν δηλώσεις με ονομαστικούς μισθούς ακόμη και της τάξεως των 60.000 ή και των 80.000 ευρώ. Στόχος των επιτήδειων ήταν προφανώς να εισπράξουν υψηλές επιδοτήσεις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV.
Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα επιδοτεί το 60% του μισού μισθού σε περίπτωση μείωσης ωραρίου 50%. Οπότε, στην προκειμένη περίπτωση η επιδότηση θα μπορούσε να φτάσει ακόμη και τις 18.000 ευρώ ή και τις 24.000 ευρώ.
Γι' αυτό το λόγο και για να σταματήσουν τέτοια φαινόμενα, το υπουργείο Εργασίας προωθεί ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία μπαίνει ανώτατο πλαφόν στο ύψος μισθού που θα μπορεί να δηλώνεται στο μηχανισμό Συν-Εργασία.
Ειδικότερα, το πλαφόν αναμένεται να οριοθετηθεί στα 6.500 ευρώ που είναι και το ανώτατο ασφαλιστέο εισόδημα το μήνα, σύμφωνα με τον ισχύοντα νομό.
Ένα ιστορικό πολεμικό καράβι που κόστισε περισσότερο ως ναυάγιο παρά όταν έπλεε στις θάλασσες
«Φωτιά» τα ενοίκια για τη φοιτητική στέγη: Έως και 1.050 ευρώ για γκαρσονιέρα - Ο «χάρτης» με τις τιμές στις μεγάλες πόλεις
Με την πλάτη στον τοίχο ο Τραμπ: Η μάχη για τα Στενά του Ορμούζ και ο κίνδυνος μιας ανεξέλεγκτης κλιμάκωσης
Παύλος Μαρινάκης στο ethnos.gr: Οι πολίτες δεν έχουν ανάγκη από νέες αυταπάτες, έχουν ανάγκη από λύσεις
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




