• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Εκνευρισμός για το retweet Λαζαρίδη: «Σεξιστική επίθεση και ηλικιακός ρατσισμός απέναντι στην κα Μπακογιάννη»«Εγκάρδια» επικοινωνία Σαρίφ - Πεζεσκιάν: Αβεβαιότητα για νέο γύρο διαπραγματεύσεωνΕκατομμύρια άνδρες σε «ακαδημία βιασμών»: Ναρκώνουν και πωλούν τις συζύγους τους για 20 δολάρια - Ως πότε;Παγκόσμια ανησυχία για σύρραξη: Το ρεσάλτο των ΗΠΑ σε ιρανικό πλοίο και το διπλωματικό «ναυάγιο»
δημοφιλές τώρα: Market Pass: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για το voucher τροφίμων
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   23.12.2020 20:26
Newsroom
Newsroom

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Ποιοι θα επιστρέψουν μόνο το 50% από τους πρώτους κύκλους

Σενάριο να γίνει μη επιστρεπτέο το 50% των κύκλων 1, 2 και 3 του προγράμματος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό   ┋

επόμενο άρθρο  
copyright:  Pexels
copyright: Pexels

Κούρεμα ακόμα και ύψους 50% σκέφτεται να φέρει στους πρώτους κύκλους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών υπάρχει η σκέψη να γίνει μη επιστρεπτέο το 50% των κύκλων 1, 2 και 3 του προγράμματος.
 
Σημειώνεται ότι στους 3 πρώτους κύκλους του προγράμματος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής δεν υπήρχε μη επιστρεπτέο ποσό της τάξεως του 50% για τις επιχειρήσεις, αλλά της τάξεως του 30% ή 40% και αυτό υπό περιπτώσεις. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του Open TV, το σχέδιο προβλέπει το μισό ποσό που έλαβαν οι επιχειρήσεις από τους πρώτους 3 κύκλους του προγράμματος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής να μην επιστραφεί ποτέ στο κράτος, υπό την προϋπόθεση να έχουν παρουσιάσει πτώση του τζίρου για το 2020 και η πτώση αυτή να συνεχιστεί και στους πρώτους μήνες του 2021. Σύμφωνα με το Open, η δεύτερη αυτή προϋπόθεση αποτελεί φρένο για πολλές επιχειρήσεις που έλαβαν την κρατική ενίσχυση. 

Για παράδειγμα, μια επιχείρηση που πήρε συνολικά 20.000 ευρώ

  • στην πρώτη φάση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5.000 ευρώ 
  • στην δεύτερη φάση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 8.000 ευρώ 
  • στην τρίτη φάση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 7.000 ευρώ 

Με βάση το σενάριο που επεξεργάζεται αυτή την ώρα το υπουργείο Οικονομικών, δεν θα χρειαστεί να επιστρέψει τα 10.000 ευρώ πίσω στο κράτος. Το σχέδιο δεν έχει ακόμα «κλειδώσει» και θα συζητηθεί μετά τον επόμενο Μάρτιο, με τους θεσμούς καθώς η κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει και τη δική τους αίτηση.

Διαβάστε ακόμη

Παγκόσμια ανησυχία για σύρραξη: Το ρεσάλτο των ΗΠΑ σε ιρανικό πλοίο και το διπλωματικό «ναυάγιο»

Εκατομμύρια άνδρες σε «ακαδημία βιασμών»: Ναρκώνουν και πωλούν τις συζύγους τους για 20 δολάρια - Ως πότε;

Εκνευρισμός για το retweet Λαζαρίδη: «Σεξιστική επίθεση και ηλικιακός ρατσισμός απέναντι στην κα Μπακογιάννη»

Πότε εμφανίζεται η «Πανσέληνος των Λουλουδιών» και γιατί ξεχωρίζει

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • επιστρεπτέα προκαταβολή
  • επιχειρήσεις
  • υπουργείο Οικονομικών
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr