• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Κακοκαιρία Byron: Βροχές και καταιγίδες και σήμερα - Κεντρική Μακεδονία και Δωδεκάνησα στο επίκεντροΏρα αποφάσεων για το έργο «φάντασμα» Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα - «Αγκάθι» η χρηματοδότησηΑυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον ΙανουάριοΚλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες με 6.000 τρακτέρ στους δρόμους - Πώς απαντά η κυβέρνηση
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   22.02.2021 16:34
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Δεν χάνει την θέση της η Ελλάδα

TUI: Οι ευρωπαίοι επιλέγουν Ελλάδα για διακοπές το καλοκαίρι

To ελληνικό νησί που φαίνεται να προτιμούν οι τουρίστες για φέτος

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
(Copyright: Eurokinissi)
(Copyright: Eurokinissi)

Η Ελλάδα και η Ισπανία αναδείχθηκαν στους αγαπημένους προορισμούς διακοπών των πολιτών της Ευρώπης για το ερχόμενο καλοκαίρι, σύμφωνα με τον μεγαλύτερο ταξιδιωτικό όμιλο στον κόσμο, την TUI. 

Πιο συγκεκριμένα στην κορυφή των προτιμήσεων των Ευρωπαίων για φέτος βρίσκονται το νησί της Κρήτης και τα Κανάρια Νησιά. Αυτό προκύπτει από τον «Άτλαντα διακοπών-Καλοκαίρι 2021» του ομίλου, ο οποίος αξιολογεί τους πιο δημοφιλείς προορισμούς διακοπών της TUI στην Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: ΑΣΕΠ: Ξεκίνησαν αιτήσεις για μόνιμο προσωπικό - Ποιους αφορά η προκήρυξη

Την Κρήτη, η οποία καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη λίστα προορισμών που προτιμούν οι πελάτες της TUI στην Ευρώπη, ακολουθούν το ισπανικό νησί Γκραν Κανάρια, η Ρόδος, η Τενερίφη και η Αττάλεια. Ο εν λόγω Άτλαντας περιλαμβάνει επίσης μια επισκόπηση των προτιμήσεων από κάθε χώρα. Για πρώτη φορά, η Κρήτη είναι ο κορυφαίος προορισμός για τους Γερμανούς. Το ελληνικό νησί ανεβαίνει δύο θέσεις στην κατάταξη σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και αντικαθιστά έτσι την επί σειράν ετών πρώτη Μαγιόρκα, η οποία κατατάσσεται δεύτερη. Η Ρόδος και η Κως ανεβαίνουν επίσης δύο θέσεις και καταλαμβάνουν τις θέσεις τρία και τέσσερα.

Φέτος, οι Βρετανοί παραθεριστές προτιμούν το Νταλαμάν στην τουρκική Ριβιέρα και ακολουθούν η Κύπρος, η Αττάλεια, η Τενερίφη και η Ρόδος. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, τα ελληνικά νησιά είναι ο νούμερο ένα προορισμός για Φινλανδούς, Δανούς, Νορβηγούς και Σουηδούς, ακολουθούμενα από τη Μαγιόρκα, την Αττάλεια και την Κύπρο. Οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί προτιμούν την Αττάλεια και την τουρκική Ριβιέρα αυτό το καλοκαίρι, ενώ τα δύο ελληνικά νησιά Κρήτη και Ρόδος, καθώς και η Μαγιόρκα και η Τενερίφη είναι επίσης πολύ δημοφιλή.

Δεν χάνει την θέση της η Ελλάδα

Αυτή τη φορά, οι Γάλλοι παραθεριστές επέλεξαν τη Σικελία ως τον αγαπημένο τους προορισμό και ακολουθούν ελληνικοί και ισπανικοί προορισμοί. Η TUI, ωστόσο, επισημάνει ότι οι Γάλλοι θα έκαναν ευχαρίστως διακοπές και στη χώρα τους αυτό το καλοκαίρι. Ο Άτλας της TUI δείχνει ότι η Ελλάδα και η Ισπανία θα συνεχίσουν να έχουν υψηλή ζήτηση. Η Ελλάδα ήταν ήδη ο πιο δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός το καλοκαίρι του 2020. Οι χαμηλοί δείκτες μόλυνσης από τον κορονοϊό, τα εκτεταμένα μέτρα υγιεινής και μια μεγάλη ποικιλία εναλλακτικών προτάσεων συνέβαλαν στην επιτυχία της Ελλάδας.

Στην Ισπανία, τα Κανάρια Νησιά είναι οι κορυφαίοι προορισμοί των κρατήσεων. Ωστόσο, η TUI αναμένει αύξηση των κρατήσεων για τις Βαλεαρίδες Νήσους και την Τουρκία τις επόμενες εβδομάδες. Αυτό προκύπτει ήδη από την αναζήτηση των πελατών στις σελίδες κρατήσεων της TUI για διάφορες χώρες.

Μια άλλη σημαντική πτυχή των κρατήσεων είναι ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση για ξενοδοχεία υψηλότερης κατηγορίας και superior δωμάτια. «Η διάθεση να προσφέρουν στον εαυτό σας κάτι ιδιαίτερο αυτό το καλοκαίρι δείχνει την αγάπη των Ευρωπαίων για τα ταξίδια και την επιθυμία να περάσουν τις διακοπές τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», σύμφωνα με την TUI.

Διαβάστε επίσης: Κεφαλονιά: Μυστήριο με τον θάνατο 23χρονου φαντάρου - Καταγγελία για μπούλινγκ

Διαβάστε ακόμη

Η σφαίρα που πήρε την αθωότητα μιας γενιάς: 17 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη και η μνήμη δεν σβήνει

Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο

Ανατροπή στη δολοφονία Καρυώτη: «Μου δώσανε φράγκα για να ομολογήσω, να μείνει μεταξύ μας»

Δώρο Χριστουγέννων για όλους; Παλιά ιστορία που πονάει – Πώς καθιερώθηκε

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Ευρώπη
  • Κρήτη
  • καλοκαίρι
  • Ρόδος
  • διακοπές
  • Ισπανία
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr