• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Μαφία στα Χανιά: Το modus operandi ιατροδικαστή και τοξικολόγου, τα «μαγειρέματα» και οι διασυνδέσεις«Πόλεμος» στον ιατρικό κόσμο για τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο - Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή διορίζει σήμερα ο ΓεωργιάδηςΑνοίγει η πλατφόρμα για τον νέο εξωδικαστικό: Πώς να ρυθμίσετε χρέη από 5.000 ευρώ σε έως 420 δόσειςΕικόνες Αποκάλυψης σε Γαλλία-Ισπανία: Από τις μεγαλύτερες καταστροφές μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
δημοφιλές τώρα: Συνέλαβαν τον Αιγύπτιο δευτερόλεπτα πριν μπει στο Μετρό με χειροβομβίδα
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   23.03.2021 09:32
Newsroom
Newsroom

ΕΡΓΑΝΗ: Οι νέες προθεσμίες για τις δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας

Ανακοινώθηκαν αλλαγές στις αναστολές συμβάσεων, με φόντο το άνοιγμα κομμωτηρίων και κέντρων περιποίησης νυχιών από την ΕΡΓΑΝΗ

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

copyright: INTIME
copyright: INTIME
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Η ΕΡΓΑΝΗ με έκτακτη ανακοίνωσή της κάνει γνωστό ότι η υποβολή των δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας άρχισε από την Δευτέρα, 22 Μαρτίου, και θα διαρκέσει  μέχρι τις 24 Μαρτίου και ώρα 23:59. Η προθεσμία, όπως ανακοίνωσε η ΕΡΓΑΝΗ, αφορά επιχειρήσεις που εδρεύουν σε περιοχές αυξημένου κινδύνου, πολύ αυξημένου κινδύνου, καθώς και στους εργοδότες κομμωτηρίων και κέντρων περιποίησης νυχιών που άνοιξαν στις 22 Μαρτίου και έτσι θα χρειαστεί να κάνουν τροποποιήσεις στις δηλώσεις των υπαλλήλων τους.

1. Για τις επιχειρήσεις – εργοδότες, που εδρεύουν ή έχουν παραρτήματα στις νέες περιοχές που εντάσσονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου από 20/3/2021, σύμφωνα με την αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 17698/19-3-2021 (Β’ 1076) ΚΥΑ και για τις δραστηριότητες του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Β΄ της ΚΥΑ οικ. 9500/322/2.3.2021 (Β’ 821) δίνεται η δυνατότητα υποβολής νέων δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ με έναρξη αναστολών από το Σάββατο, 20/3/2021.

Επισημαίνεται ότι οι επιχειρήσεις – εργοδότες μπορούν να προαναγγέλλουν μόνο νέες αναστολές συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους, μη έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για το διάστημα για προγενέστερο χρονικό διάστημα, ήτοι από 1/3/2021 έως 19/3/2021.

2. Για τις επιχειρήσεις – εργοδότες, που εδρεύουν ή έχουν παραρτήματα σε περιοχές που από το επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου εντάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου από 20/3/2021, σύμφωνα με την αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 17698/19.3.2021 (Β’ 1076) ΚΥΑ και για δραστηριότητες του ΠΑΡΑΡΗΜΑΤΟΣ Β’ της ΚΥΑ οικ. 9500/322/2.3.2021 (Β’ 821), δίνεται η δυνατότητα η επιχείρηση-εργοδότης να υποβάλει ορθή επανάληψη της υποβληθείσας υπεύθυνης δήλωσης αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων της ως κλειστή, αλλάζοντας μόνο το χρονικό διάστημα κατά το οποίο παρέμεινε κλειστή, χωρίς να επιτρέπεται καμία μεταβολή των δηλωθέντων εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις εργασίας έχουν τεθεί σε αναστολή για χρονικό διάστημα έως και 19/3/2021. Στη συνέχεια μπορεί να προβεί σε νέα υπεύθυνη δήλωση προαναγγελίας αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων που θέτει πλέον σε αναστολή, αλλάζοντας το καθεστώς υπαγωγής της σε πληττόμενη για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε επίσης: ΟΑΕΔ: Λήγει η προθεσμία για αιτήσεις - 7.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας

Διαβάστε ακόμη

Πύρινος όλεθρος σε Γαλλία και Ισπανία: Χιλιάδες στρέμματα στάχτη - Νέο ευρωπαϊκό καθεστώς οι megafires

Θολό το τοπίο για τον θάνατο της 42χρονης στη Σύρο: Τι αναμένεται να ρίξει «φως» και οι απολογίες

Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: «Είμαι αθώος - Η Μαρία πυροβόλησε τον γιο της και μετά αυτοκτόνησε», λέει ο Ιταλός

Κύπρος: Σάλος με γιγαντοαφίσα στα εβραϊκά σε αυτοκινητόδρομο - Απεικονίζει Ισραηλινό υποψήφιο πρωθυπουργό

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ΕΡΓΑΝΗ
  • επιχειρήσεις
  • αναστολή συμβάσεων
  • κομμωτήρια
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr