• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Η Κομισιόν «παγώνει» επ’ αόριστον ρωσικά περιουσιακά στοιχεία ύψους 210 δισ. ευρώ - Ποιες χώρες εξέφρασαν ενστάσειςΦρίκη στην Ανάβυσσο: Άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν μεσογειακή φώκιαΠρωτοφανές: Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν εισέβαλλε απρόσκλητος στη συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν - Τον έστησαν 40 λεπτάΣυναγερμός από ΕΦΕΤ: Ανακαλεί τα Oreo Cheesecakes
δημοφιλές τώρα: Η ιστορία του Γάλλου που κέρδισε 17 εκατ. ευρώ στο Λόττο και σήμερα ζει σε εργατικές κατοικίες
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   18.01.2019 13:45
Newsroom
Newsroom

Κατώτατος μισθός: Σε 10 μέρες αλλάζουν όλα - Πόσο θα αυξηθεί ο μισθός

Από 1η Φεβρουαρίου αυξάνεται ο κατώτατος μισθός

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Έφη Αχτσιόγλου/Γιώργος Κονταρίνης
Έφη Αχτσιόγλου/Γιώργος Κονταρίνης

Την αύξηση του κατώτατου μισθού από 1η Φεβρουαρίου επανέλαβε η Εφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στο “Ραδιόφωνο 247 στους 88,6”. «Προχωράμε άμεσα, εντός Ιανουαρίου, στην αύξηση του κατώτατου μισθού και στην κατάργηση του ντροπιαστικού υποκατώτατου μισθού για τους νέους έως 25 ετών. Όπως έχουμε δεσμευτεί απέναντι στην ελληνική κοινωνία και στον ελληνικό λαό. Η αύξηση θα ισχύσει από 1η Φεβρουαρίου.

Το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων προτείνει ένα εύρος αύξησης από 5-10%. Η δική μας άποψη είναι να μπορέσουμε να φτάσουμε τα πιο υψηλά επίπεδα που είναι δυνατόν και που θεωρούμε ότι με ασφάλεια μπορεί να ανταποκριθεί η ελληνική οικονομία. Την τελική απόφαση θα τη λάβει και θα την ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, δεν έχει ληφθεί ακόμη», σημείωσε η υπουργός Εργασίας, επισημαίνοντας ότι «η συρρίκνωση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων όπως επιβεβαιώθηκε και την περίοδο 2010-2014, οδηγεί σε καθίζηση της ζήτησης εντός της ελληνικής οικονομίας και είναι αντιαναπτυξιακό μέτρο.

Η συμπίεση των μισθών σε μία οικονομία όπως η ελληνική συμβάλλει στην εκτόξευση της ανεργίας και σε υφεσιακή κατάσταση. Η δική μας θέση, που επιβεβαιώνεται από το πόρισμα, είναι ότι η τόνωση των εισοδημάτων των εργαζομένων αφενός συμβάλλει στο να έχεις μία δικαιότερη κατανομή του παραγόμενου πλούτου, αφετέρου δίνει και μία τόνωση στην εσωτερική ζήτηση και με αυτή την έννοια θα αποτελέσει αναπτυξιακό παράγοντα, μοχλό ανάπτυξης».

Από την 1η Ιανουαρίου 2019, πρόσθεσε, «620.000 συνταξιούχοι βλέπουν ήδη αυξήσεις στις συντάξεις τους και οι αυξήσεις αυτές θα συνεχιστούν για μία πενταετία. Αυτές οι αυξήσεις έχουν μία πολύ ισχυρή συμβολική σημασία, διότι για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια αυξάνονται οι συντάξεις και οι μισθοί στη χώρα, και είναι πολύ σημαντικό γιατί μαρτυρά πως εμπεδώνεται η ανάκαμψη της οικονομίας και η βελτίωση των δημοσιονομικών της χώρας, η σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας. Για εμάς αυτό εμπεδώνεται μόνο αν μεταφραστεί σε βελτίωση του εισοδήματος των πολιτών».

Αναφερόμενη στην πρόσφατη απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου, επισήμανε ότι είναι «μία πολύ σημαντική υπουργική απόφαση, η οποία προβλέπει ότι για κάθε νέο εργαζόμενο ή μακροχρόνια άνεργο που θα προσλαμβάνεται σε μία επιχείρηση, θα εκπίπτουν οι ασφαλιστικές εισφορές από το φορολογητέο εισόδημα προσαυξημένες κατά 50%. Προσπαθούμε με συντονισμένες παρεμβάσεις να δημιουργήσουμε κίνητρα για προσλήψεις ώστε να συνεχίσει να βαίνει μειούμενη η ανεργία και να πετύχουμε υψηλότερους μισθούς και στον ιδιωτικό τομέα».

Διαβάστε ακόμη

Αποκάλυψη OPEN για ΟΠΕΚΕΠΕ: Έβαζαν τα χρήματα σε λογαριασμό νεκρού - Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα της Κρήτης

Γονίδιο καρκίνου: Πέθανε παιδί στην Ελλάδα που είχε γεννηθεί από το σπέρμα του Δανού δότη - Νοσεί και το αδελφάκι του

Σκάνδαλο Έπσταϊν: Νέες φωτογραφίες με Τραμπ, Γούντι Άλεν, Μπιλ Γκέιτς και Στιβ Μπάνον

Πώς το DNA των πολικών αρκούδων μεταβάλλεται και προσαρμόζεται στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • υπουργός Εργασίας
  • Έφη Αχτσιόγλου
  • κατώτατος μισθός
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr