• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Πανστρατιά» στα μπλόκα των αγροτών: Προς νέα κλιμάκωση μετά τη συνάντηση με Χατζηδάκη-Τσιάρα«Χειρόφρενο» εν μέσω γιορτών; Κλιμάκωση από τους οδηγούς φορτηγών - Τα αιτήματα και η τελική προειδοποίησηΠαραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την Ελλάδα: «Κόκκινη κάρτα» στις διαδικασίες αεροναυτιλίαςΔότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο: 18 παιδιά σε 11 οικογένειες στην Ελλάδα - Το ένα νοσεί
δημοφιλές τώρα: Όπου φύγει φύγει οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ: Αδειάζουν τα νοσοκομεία - «Έχουμε εξοπλισμό, δεν έχουμε...
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   30.07.2021 19:09
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων για το «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

Επίδομα 534 - Αύγουστος: Ποιους αφορά - Η προθεσμία για τις αιτήσεις

Σε ποιές επιχειρήσεις δίνεται η δυνατότητα να βάλουν σε αναστολή τους εργαζομένoύς τους και τον Αύγουστο

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν το μέτρο της αναστολής συμβάσεων εργασίας και το επίδομα 534 μήνα Αύγουστο δίνει σε συγκεκριμένους κλάδους το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση η δυνατότητα αξιοποίησης αφορά μόνο επιχειρήσεις-εργοδότες στους κλάδους οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης σε ηλικιωμένους, υπηρεσίες παιδοτόπου και υπηρεσίες που παρέχονται από πολιτιστικές και ψυχαγωγικές ενώσεις.

Οι εν λόγω επιχειρήσεις (για τις οποίες δεν ισχύουν τα κριτήρια επιλεξιμότητας) μπορούν να θέσουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας των εργαζομένων τους που είχαν προσληφθεί έως και την 31η Μαρτίου 2021.

Από 1 Αυγούστου 2021 το Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» θα είναι διαθέσιμο για υποβολή δηλώσεων αναστολής των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον Αύγουστο.

Ειδικότερα, για το χρονικό διάστημα από 1 έως και 3 Αυγούστου 2021 θα υποβάλλονται δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας που μπορούν να αφορούν είτε όλο τον Αύγουστο, είτε μέρος αυτού. Σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο διάστημα δηλώνονται οι αναστολές που αφορούν το διάστημα από 1 έως και 3 Αυγούστου 2021.
Από 4 Αυγούστου 2021 οι επιχειρήσεις – εργοδότες να μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω του προαναγγελτικού συστήματος δεν επιτρέπονται οι ορθές επαναλήψεις δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργαζομένων για προγενέστερα χρονικά διαστήματα. Στις περιπτώσεις που πρέπει να εξυπηρετηθούν επείγουσες μελλοντικές ανάγκες των επιχειρήσεων, επιτρέπονται προαναγγελτικά οι ανακλήσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας με χρήση ορθής επανάληψης ή προσωρινής ανάκλησης δήλωσης αναστολής.

Οι ΚΑΔ των επιχειρήσεων των οποίων οι δραστηριότητες απαγορεύονται σε όλη τη χώρα:

  •  82.30 Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων
  • 88.10.11 Υπηρεσίες επίσκεψης και παροχής υποστήριξης σε ηλικιωμένους
  • 93.29.19.05 Υπηρεσίες παιδότοπου
  • 94.99.16 Υπηρεσίες που παρέχονται από πολιτιστικές και ψυχαγωγικές ενώσεις

Σε περίπτωση τετραψήφιου ΚΑΔ συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες πενταψήφιων, εξαψήφιων και οκταψήφιων, σε περίπτωση πενταψήφιου ΚΑΔ συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες εξαψήφιων και οκταψήφιων κ.ο.κ.
Διευκρινίζεται ότι δεν ισχύει το όριο των 16 ωρών εργασίας εβδομαδιαίως, ούτε το κριτήριο τζίρου.

Οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων για το «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

Α. Για τον μήνα ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2021 – Α΄ΦΑΣΗ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ
Στις επιχειρήσεις – εργοδότες που επιθυμούν να ενταχθούν στον Μηχανισμό για τον μήνα ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2021, δίνεται η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄- ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄ - ΦΑΣΗ) - ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» εφόσον γνωστοποιηθεί εκ των προτέρων κάθε αλλαγή ή τροποποίηση της οργάνωσης του χρόνου εργασίας μέσω του εντύπου Ε4: Πίνακας Προσωπικού – Συμπληρωματικός Ωραρίου των εργαζομένων που εντάσσονται στον ΜΗΧΑΝΙΣΜΌ, κατά την περίοδο 1 Αυγούστου – 31 Αυγούστου 2021.
Επίσης, είναι δυνατή η διαδικασία των ΟΡΘΩΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΩΝ των αιτήσεων/δηλώσεων ένταξης στον Μηχανισμό - Α’ ΦΑΣΗ καθ’ όλη τη διάρκεια της ανωτέρω προθεσμίας.
Β. Για τον μήνα ΙΟΥΛΙΟ 2021– Β΄ ΦΑΣΗ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ
Δίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄- ΦΑΣΗ)» από 2 έως και 20 Αυγούστου 2021.
Νέα προθεσμία υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων (μονομερείς) εργαζομένων με δικαίωμα επαναπρόσληψης στον κλάδο τουρισμού για Μάιο-Ιούνιο
Δίνεται εκ νέου δυνατότητα από 2 έως 20 Αυγούστου 2021 για την υποβολή μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων καθώς και ορθών επαναλήψεων, βάσει της κείμενης νομοθεσίας από εργαζόμενους με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις – εργοδότες κύριων ή μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων ως οδηγοί, για τη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο 2021.

Όλες οι ειδήσεις

Καιρός – Καύσωνας: H χώρα στο έλεος του αεροχειμάρου με θερμοκρασίες άνω των 45 βαθμών

Καύσωνας: Όλα τα μέτρα προστασίας των εργαζόμενων – Αναλυτικά η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας

Γυναικοκτονία στη Δάφνη - Καταγγελία: «Στις 11 Ιουλίου είχα καλέσει ξανά την αστυνομία»

Καύσωνας: Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πάνε στις δουλειές τους

Μωβ Μέδουσες: Τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση που έρθετε σε επαφή μαζί τους

Διαβάστε ακόμη

«Πανστρατιά» στα μπλόκα των αγροτών: Προς νέα κλιμάκωση μετά τη συνάντηση με Χατζηδάκη-Τσιάρα

Παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την Ελλάδα: «Κόκκινη κάρτα» στις διαδικασίες αεροναυτιλίας

Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο: 18 παιδιά σε 11 οικογένειες στην Ελλάδα - Το ένα νοσεί

Το ΝΑΤΟ πάει Ροβανιέμι: Χριστούγεννα δίπλα σε στρατιώτες κάνουν οι τουρίστες στο χωριό του Άι Βασίλη

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Αύγουστος
  • επιχειρήσεις
  • συν-εργασία (38819
  • αναστολή συμβάσεων
  • εργαζόμενοι
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr