MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
Ζωγράφου: Ταξί έπεσε σε απορριμματοφόρο και τραυματίστηκε υπάλληλος - «Ήταν σε κατάσταση μέθης» καταγγέλλει αντιδήμαρχοςΤουρκικός αντιπολιτευόμενος Τύπος: «Ο Ερντογάν γιορτάζει για τη σφαγή των Τούρκων από την Ελλάδα»Λαρισαίοι επιβάτες μήνυσαν τουριστικό πρακτορείο για θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία - Τι ζητούνΠούλμαν ακινητοποιήθηκε στη Λεωφόρο Μαρκοπούλου - Με δυσκολία η κυκλοφορία των οχημάτων
Homepage |   Οικονομία   |   28.10.2021 23:36
Newsroom
Newsroom
Θολή η αίγλη στη φετινή Black Friday - Αμφίβολες οι μεγάλες εκπτώσεις τιμών στα είδη τεχνολογίας

Black Friday: Πέφτει ο πήχης στις προσφορές

επόμενο άρθροnext-article
Copyright: Eurokinissi
Copyright: Eurokinissi

Σοβαροί φόβοι εκφράζονται από πολλές πλευρές ότι η φετινή Black Friday δεν θα είναι τελικά τόσο… μαύρη όσο στο πρόσφατο παρελθόν. Βασική αιτία είναι το γεγονός ότι οι μεγάλες βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας έχουν αδυναμία να προμηθεύσουν την αγορά με επαρκείς ποσότητες προϊόντων, έτσι ώστε να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση που παρουσιαστεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Σύμφωνα με το imerisia.gr, ο εν λόγω φόβος, μόνο ελληνικός δεν είναι. Στις μητροπόλεις του καπιταλισμού, όπως στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο, δεν είναι μόνο φόβος αλλά τείνει να γίνει εφιάλτης. Στην Ελλάδα η εικόνα δείχνει κατά αρχήν να είναι καλύτερη, με τις μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης να έχουν φροντίσει εγκαίρως για ικανό αριθμό παραγγελιών, ώστε να μην μείνουν... επί ξύλου κρεμάμενοι.  

Βέβαια, όπως σημειώνεται από αρμόδιους παράγοντες, μπορεί οι προετοιμασίες για ενδεχόμενες ελλείψεις να έχουν γίνει, ωστόσο είναι αμφίβολο εάν τελικά θα καταφέρουν φέτος οι μεγάλες αλυσίδες να πραγματοποιήσουν τόσο μεγάλες εκπτώσεις τιμών όσο τα προηγούμενα χρόνια, ειδικά σε προϊόντα αιχμής, όπως smartphones, τηλεοράσεις κ.λπ. Και φυσικά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια αν τελικά θα προκύψουν ελλείψεις ή όχι. 

Συνεπώς, η φετινή «μαύρη Παρασκευή» μπορεί να μην μοιάζει τελικά με τις πρόσφατες Black Friday, όταν καταναλωτές περίμεναν πώς και πώς για να αγοράσουν σε τιμές... κόστους ένα προϊόν τεχνολογίας. Και αυτό διότι ενδεχομένως οι τιμές να μην πέσουν φέτος τόσο πολύ, ενώ το κυριότερο είναι να προκύψουν τελικά ελλείψεις και να μην υπάρχουν διαθέσιμα τα προϊόντα που θέλουν οι καταναλωτές.

Έχουν ήδη κάνει το κουμάντο τους

Πληροφορίες από την αγορά αναφέρουν ότι οι μεγάλοι παίκτες της λιανικής όπως Κωτσόβολος, Public-Media Markt, Πλαίσιο, IKEA, Praktiker, Leroy Merlin, Intersport, Zakcret, Μουστάκας, Max Stores, Hondos Center, αλλά και μικρότερες αλυσίδες ή μεμονωμένα καταστήματα έχουν προσπαθήσει να γεμίσουν τις αποθήκες τους με προϊόντα, προετοιμαζόμενοι νωρίτερα και για την εορταστική περίοδο του Δεκεμβρίου, αλλά και για την «Μαύρη Παρασκευή» του Νοεμβρίου.

Η Black Friday φέτος είναι προγραμματισμένη για τις 26 Νοεμβρίου, αλλά όλοι συμφωνούν ότι εφέτος δεν θα μοιάζει με καμία προηγούμενη.

Στα δημοφιλή ηλεκτρονικά είδη, όπως smartphones, φορητοί υπολογιστές, τηλεοράσεις και κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών έχουν αρχίσει ήδη ελλείψεις, καθώς η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών συνεχίζει να προκαλεί τρόμο στις βιομηχανίες τεχνολογικών προϊόντων, ενώ υπάρχει σκεπτικισμός για το μέγεθος των προσφορών.

 

«Οι καταναλωτές θα πρέπει να περιμένουν ότι φέτος οι εκπτώσεις στα smartphones θα είναι λιγότερο επιθετικές κατά τις παραδοσιακές εκπτωτικές περιόδους», αναφέρει χαρακτηριστικά η Canalys, κυρίαρχη εταιρεία ερευνών παγκοσμίως.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και η Apple αναγκάστηκε να μειώσει τους στόχους παραγωγής για το iPhone 13, ενώ κορυφαίες εταιρείες ηλεκτρονικών ειδών, συμπεριλαμβανομένων της Sony και της Samsung, έχουν προειδοποιήσει πως τα προϊόντα τους τα οποία ήταν ήδη σε έλλειψη θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να βρεθούν το επόμενο διάστημα. 

Οι πρώτες ελλείψεις έχουν φανεί ήδη

Ήδη έχουν παρατηρηθεί κάποιες πρώτες ελλείψεις στην αγορά σε κάποια προϊόντα κυρίως τεχνολογίας. Οι ελλείψεις δεν είναι σημαντικές, αλλά θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι όσο θα περνάει ο καιρός και η ζήτηση θα αυξάνει, τότε αυτές θα γίνουν σημαντικές.

Οι μεγάλες αλυσίδες πέρυσι στην περίοδο των εορτών είχαν να αντιμετωπίσουν την αδυναμία των εταιριών ταχυμεταφορών να παραδώσουν έγκαιρα τα προϊόντα. Εφέτος ο φόβος, αν όχι ο εφιάλτης τους, είναι μήπως τελικά δεν υπάρχουν προϊόντα προς παράδοση ή για την ακρίβεια δεν έχουν τις απαραίτητες ποσότητες ώστε να καλύψουν την ζήτηση.

Οι μεγάλες βιομηχανίες έχουν να αντιμετωπίσουν σειρά προβλημάτων που έχουν να κάνουν με τις ελλείψεις στους ημιαγωγούς, στις πρώτες ύλες, αλλά και τις τιμές ρεκόρ στην ενέργεια και τις μεταφορές. Όλα αυτά μία βιομηχανία κολοσσός τα σταθμίζει και πράττει ανάλογα για το μέγεθος της παραγωγής της.

Στην Ελλάδα τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο σε Βρετανία και ΗΠΑ, όπου ο κίνδυνος να υπάρξουν τρομακτικές ελλείψεις και η black Friday να αποδειχθεί, είναι υπαρκτός όσο ποτέ.

 

Οι μεγάλες εγχώριες αλυσίδες, έχουν κάνει σοβαρές προμήθειες, αλλά δεν αποκλείεται και ελλείψεις να υπάρξουν και οι τιμές να μην καταρρεύσουν όπως περιμένουν οι καταναλωτές.

Σε προϊόντα υψηλής ζήτησης, όπως είδη τεχνολογίας, αθλητικά ρούχα και παπούτσια, παιχνίδια μέχρι αυτοκίνητα, ψυγεία, κουζίνες και χριστουγεννιάτικη διακόσμηση, η ζήτηση είναι σίγουρο ότι θα είναι μεγαλύτερη από την προσφορά με ότι αυτό σημαίνει για την οικονομία και τις επιχειρήσεις.

Όλες οι ειδήσεις

Facebook: Αλλάζει όνομα και γίνεται Meta

Καπραβέλος για Θεσσαλονίκη: Αρχίζουμε να βιώνουμε τον εφιάλτη του περσινού Νοεμβρίου

Καιρός: 13 μήνες μετά τον «Ιανό», έρχεται ο «Νέαρχος» - Οι περιοχές που θα επηρεαστούν

28η Οκτωβρίου - Πάτρα: Μαθήτρια παρέλασε ξυπόλυτη με τις γόβες στο χέρι

28η Οκτωβρίου - Ο καστρόπυργος της Αττικής που γοήτευσε τους Γερμανούς: Άθικτα μέχρι σήμερα κράνη, ασύρματοι και ημερολόγιο του Χίτλερ

«Ήρωες» 1940-2021- Το Εθνος tv στο Αλβανικό μέτωπο

επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • Black Friday
  • προσφορές
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!Gowise.gr. Κάνε σύγκριση σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 27.03.2023 08:00
Γραφεία: Ράλι στα ενοίκια έως 35€/τ.μ. για τα νεόδμητα, φρένο για τα παλιά - Ο ρόλος του Airbnb
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 27.03.2023 05:43
Eurobank: Δύο αγωγές σε Ν. Παπαθανάση για μεταβίβαση περιουσίας - Το ποσό που έχει εισπραχθεί
MENSHOUSE
Γλυκαίνει 61 χώρες, σε 5 ηπείρους: Η ελληνική εταιρία- πρότυπο με το προϊόν που μάταια προσπάθησαν πολλοί να αντιγράψουν
MENSHOUSE
Φάκελος «Κωνσταντέλιας»: Η Μίλαν (δεν) μπορεί να περιμένει…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
27-03-2023 06:00
Πληρωμές e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ποιοι θα λάβουν χρήματα από σήμερα - Αναλυτικός «χάρτης»
02
04.01.2023 10:20
Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις προσλήψεις στη Δημοτική αστυνομία - Δείτε την εγκύκλιο
03
17.02.2023 15:36
Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για επιδότηση αλλαγής θερμοσίφωνα: Ποιοι οι δικαιούχοι
04
13.07.2022 10:25
ΑΣΕΠ 4Κ/2022: Από σήμερα οι αιτήσεις για μόνιμους σε ΕΛΣΤΑΤ και ΑΠΔΠΧ
05
27.03.2023 09:01
Eurobank: Ρυθμίστηκε το δάνειο του Παπαθανάση - Η ανακοίνωση για τη ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ

POPULAR VIDEOS

Αρκιοί: Ο μοναδικός μαθητής του νησιού δεν ήταν μόνος στην παρέλαση
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 26.03.2023 14:18
Αρκιοί: Ο μοναδικός μαθητής του νησιού δεν ήταν μόνος στην παρέλαση
Ώρα Ελλάδος 27/03/2023
Ώρα Ελλάδος... | 27.03.2023 09:59
Ώρα Ελλάδος 27/03/2023
Οι ατάκες του Δημήτρη Κουτσούμπα έγιναν… λαμπάδες
Ώρα Ελλάδος... | 27.03.2023 07:53
Οι ατάκες του Δημήτρη Κουτσούμπα έγιναν… λαμπάδες
Καιρός 18/01/2022: Έρχονται χιόνια και στην Αττική
Ώρα Ελλάδος... | 18.01.2022 06:47
Καιρός 18/01/2022: Έρχονται χιόνια και στην Αττική
Πόσες μέρες άδεια δικαιούστε – Πως υπολογίζεται το επίδομα
Τώρα ό,τι... | 09.07.2022 07:11
Πόσες μέρες άδεια δικαιούστε – Πως υπολογίζεται το επίδομα