Μίχαλος: Ευεργετικό μέτρο η αύξηση του κατώτατου μισθού
Με την επιστροφή της κανονικότητας στην οικονομία και στην αγορά μεσοπρόθεσμα, επιβάλλεται η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ευεργετικό μέτρο για τους εργαζομένους η αύξηση του κατώτατου μισθού και υπό προϋποθέσεις μπορεί να συμβάλλει και στην αναθέρμανση της αγοράς. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας Κωνσταντίνος Μίχαλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το θέμα.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Μίχαλος: «Η αύξηση του κατώτατου μισθού και κυρίως η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού έπειτα από σχεδόν δέκα χρόνια συνεχών μειώσεων σίγουρα αποτελεί ένα ευεργετικό μέτρο για τους εργαζομένους μας και υπό προϋποθέσεις μπορεί να συμβάλλει και στην αναθέρμανση της αγοράς. Βασική προϋπόθεση αποτελεί η μείωση του εργοδοτικού κόστους, με μια ταυτόχρονη προσπάθεια για την προσέλκυση νέων επενδύσεων.
Ταυτόχρονα, με την επιστροφή της κανονικότητας στην οικονομία και στην αγορά μεσοπρόθεσμα, επιβάλλεται η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων ώστε μεταξύ τους να ρυθμίζουν τις σχέσεις τους, χωρίς κρατικές παρεμβάσεις».
Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram
Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»
Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική
Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού
«Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



