• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Marfin: Τι περιμένουν να απαντήσει η 46χρονη που ταυτοποιήθηκε από την ΕΛΑΣ - Ακόμα και αύριο η ερυθρά αγγελίαΠεριορίστηκε η φωτιά σε κτίριο του θεάτρου Badminton στο Πάρκο Γουδή - Οι πυκνοί καπνοί πάνω από την Αθήνα και το «112»Νεκρό 3χρονο αγοράκι στην Πάφο - Έπεσε από τον 4ο όροφο ξενοδοχείουΙράν: Νέες εκρήξεις σε Μπαντάρ Αμπάς και νησί Κεσμ - Επλήγη πετρελαϊκή πλατφόρμα στο Κουβέιτ
δημοφιλές τώρα: Ηρεμία, καλό φαγητό, κανονικές τιμές: Στο πιο αληθινό νησί γλυτώνεις πάνω από 400€ για διακοπές μιας...
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   31.10.2018 15:57
Newsroom
Newsroom

Σόιμπλε: Ήμουν  πολύ γενναιόδωρος με την Ελλάδα

«Οι Έλληνες δεν τηρούσαν τους κανόνες», είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle.

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (Eurokinissi/Ε.Ε.)
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (Eurokinissi/Ε.Ε.)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους υποψήφιους διαδόχους της Μέρκελ, υποστήριξε για την επικείμενη αποχώρησή της από την πολιτική ζωή της χώρας: «Πιστεύω ότι έλαβε τη σωστή απόφαση την κατάλληλη στιγμή. Η θέση ενός εκλεγμένου καγκελαρίου στο Σύνταγμά μας είναι πολύ ισχυρή. Ένας εκλεγμένος καγκελάριος μπορεί να αποπεμφθεί παρά τη θέλησή του μόνον εάν η πλειοψηφία της γερμανικής Βουλής εκλέξει άλλο καγκελάριο. Και, με όλο το σεβασμό, υπό τις παρούσες συνθήκες στην Bundestag αυτό θα ήταν αδιανόητο. Η θέση της λοιπόν είναι ισχυρή λόγω του Συντάγματος».

Ο κ. Σόιμπλε σήκωσε το γάντι της διαδοχής και έκανε την εκτίμηση ότι η μάχη αυτή δεν θα είναι τόσο «αιματηρή» όσο προβλέπουν πολλοί αναλυτές. Σχολιάζοντας τις εκλογικές επιτυχίες  του εθνολαϊκιστικού AfD, που μετά τις εκλογές στην Έσση εκπροσωπείται πλέον σε όλα τα γερμανικά κρατίδια, ο πρόεδρος της Bundestag αντικρούει την εκτίμηση ότι η προσφυγική πολιτική του κόμματός του ήταν ο καταλύτης για την άνοδο των ακροδεξιών στη Γερμανία. «Όχι, αυτό δεν ισχύει», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Β. Σόιμπλε. «Λόγω της ιδιαίτερης και τραγικής ιστορίας μας, είχαμε επί 65 περίπου χρόνια το πλεονέκτημα να μην έχουμε ακροδεξιά κόμματα, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Κοιτάξτε στη Σουηδία, τη Φινλανδία, την Ολλανδία, την Ιταλία ή οπουδήποτε αλλού. Σήμερα, 70 χρόνια μετά την ίδρυση της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, φαίνεται να κινούμαστε και σε αυτό το πεδίο προς κάτι σαν μια ευρωπαϊκή κανονικότητα. Δεν μου αρέσει, αλλά έτσι είναι».

Ο 76χρονος πολιτικός επαναλαμβάνει παλαιότερη εκτίμησή του ότι η Γερμανία δεν πρόκειται να διολισθήσει ποτέ ξανά στον εθνικισμό. «Ναι, είμαι απολύτως βέβαιος. Έχουμε ένα 13% περίπου (σσ. ποσοστό του AfD στις τελευταίες εκλογές). Αυτό σημαίνει ότι το υπόλοιπο 87% σκέφτεται διαφορετικά. Πιστεύω ότι άλλες χώρες θα ήταν ευτυχείς εάν τα ακροδεξιά τους κόμματα λάμβαναν μόλις 13%».

Σχολιάζοντας την διαμάχη της Κομισιόν με την κυβέρνηση της Ιταλίας έκανε έναν παραλληλισμό με την Ελλάδα, αναφέροντας: «Θα χαιρόμουν εάν όλοι αυτοί που τα λένε σήμερα αυτά για την Ιταλία με είχαν στηρίξει όταν προσπαθούσαμε να εξηγήσουμε στους Έλληνες ότι πρέπει να σεβαστούν τους κανόνες». Μάλιστα είπε ότι όχι μόνο δεν το 
Ο ίδιος αντικρούει πάντως την κατηγορία ότι στο παρελθόν «το παρατράβηξε» με την Ελλάδα. «Όχι. Η κατηγορία στο κοινοβούλιό μου ήταν ότι παραήμουν γενναιόδωρος με την Ελλάδα. Και αυτό ήταν αλήθεια διότι οι Έλληνες δεν τηρούσαν τους κανόνες. Ωστόσο όλα αυτά τα κάναμε με τον κατάλληλο τρόπο».
 

Διαβάστε ακόμη

IRIS: Το 2027 μπαίνει και στις επιχειρήσεις - Το επόμενο μεγάλο βήμα

Marfin: Τι περιμένουν να απαντήσει η 46χρονη που ταυτοποιήθηκε από την ΕΛΑΣ - Ακόμα και αύριο η ερυθρά αγγελία

Θρήνος για πρώην μπασκετμπολίστα: Νεκρός από πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια τουρνουά στη Νέα Υόρκη

Περιορίστηκε η φωτιά σε κτίριο του θεάτρου Badminton στο Πάρκο Γουδή - Οι πυκνοί καπνοί πάνω από την Αθήνα και το «112»

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Βόλφγκανγκ Σόιμπλε
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr