• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τραγωδία στη νύχτα ατελείωτου χάους στο Παρίσι: Νεκρός οπαδός της Παρί μετά την κατάκτηση του Champions LeagueΘανατηφόρο τροχαίο στην Πάτρα: Νεκροί πατέρας και γιος από ανατροπή μοτοσικλέταςΤους έπιασαν στα πράσα να πετάνε μπάζα στο δάσος: «Πήρα το στειλιάρι, κάθε μέρα παίζουμε τις ζωές μας»Τραγωδία στη Λαμία: Νεκρός 28χρονος που έπεσε από ταράτσα πολυκατοικίας
δημοφιλές τώρα: Πανελλήνιες 2026: Συγκινεί μαθητής ΕΠΑΛ - «Έγραψα δικές μου Πανελλήνιες, δεν μπορούσα να...
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   06.01.2022 04:30
Newsroom
Newsroom

Πάγιες δαπάνες επιχειρήσεων: Παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου το πρόγραμμα επιδότησης

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

Copyright: pixabay
Copyright: pixabay
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Παράταση μέχρι και τις 30 Ιουνίου του 2022 έδωσαν τα αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας στην εφαρμογή του μέτρου της επιδότησης των παγίων δαπανών, για όσες επιχειρήσεις δεν έκαναν χρήση του πιστωτικού κουπονιού για εξόφληση φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η κυβέρνηση και τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των επιχειρήσεων που έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού, προχώρησαν σε τροποποίηση του καθεστώτος για τη στήριξη επιχειρήσεων με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών».

Πιο συγκεκριμένα με την υπό στοιχεία ΓΔΟΥ1078/30.12.2021 (Β΄ 6367) Απόφαση, τροποποιήθηκε η αρχική Απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων με την οποία καθορίζεται η διαδικασία και οι προϋποθέσεις για την ενίσχυση, παρατείνοντας την ισχύ του καθεστώτος.

Όπως αναφέρει η απόφαση τα ποσά ενίσχυσης με τη μορφή πιστωτικού προς τη φορολογική αρχή και τον e-ΕΦΚΑ, που είχαν εκδοθεί στο πλαίσιο της ενίσχυσης με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών και μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν έως την 31η Δεκεμβρίου 2021, μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν μέχρι την 30ή Ιουνίου 2022, για όσες επιχειρήσεις δεν τα χρησιμοποίησαν στο σύνολό τους, σύμφωνα με τη δήλωση που έχει ήδη υποβληθεί.

Ειδικότερα, η ενίσχυση κατά το μέρος που αφορά δικαίωμα έκπτωσης από φορολογικές οφειλές, εφαρμόζεται ως έκπτωση από φορολογικές υποχρεώσεις των ετών 2021 και 2022, οι οποίες καθίστανται πληρωτέες από την 1η Ιουλίου 2021 έως την 30ή Ιουνίου 2022, ενώ κατά το μέρος που αφορά κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών, το ποσό ενίσχυσης εντάσσεται ως πιστωτικό υπόλοιπο στις μερίδες των δικαιούχων επιχειρήσεων και συμψηφίζεται με τις τρέχουσες ασφαλιστικές υποχρεώσεις που προκύπτουν από τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις των μισθολογικών περιόδων Ιουνίου 2021 έως και Μαΐου 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οικονομία | 05.01.2022 10:51
ΑΣΕΠ: Πώς θα κάνετε αίτηση για τις 1.468 θέσεις στους δήμους

Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές συνθήκες που αντιμετώπισαν οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές και δη εκείνων της Βόρειας Εύβοιας, προβλέπεται η απαλλαγή των συγκεκριμένων επιχειρήσεων από την υποχρέωση διατήρησης του προσωπικού. Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις που επλήγησαν αποδεδειγμένα, σύμφωνα με στοιχεία που θα αποσταλούν από την εκάστοτε οικεία Περιφέρεια και τον ΕΛΓΑ, από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της χώρας, όπως αυτές έχουν οριοθετηθεί με τις υπό στοιχεία Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε/13758/ Α325/20.08.2021 (Β΄ 3905), Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε/13975/ Α325/20.08.2021 (Β΄ 3898), Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε/13665/ Α325/17.08.2021 (Β΄ 3863) και Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε/11203/Α325/ 09.07.2021 (Β΄ 3077) Αποφάσεις των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Εσωτερικών, Υποδομών & Μεταφορών, δεν υποχρεούνται στη διατήρηση του επιπέδου απασχόλησης. Ειδικά οι επιχειρήσεις που έχουν έδρα ή υποκατάστημα στους Δήμους Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, οι οποίοι επλήγησαν από την πυρκαγιά του Αυγούστου 2021, δεν υποχρεούνται στη διατήρηση του επιπέδου απασχόλησης, χωρίς να απαιτείται η προσκόμιση περαιτέρω δικαιολογητικών.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: Η κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία συνεχίζουν την έμπρακτη στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την κρίση της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και εκείνων που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πυρκαγιές, τροποποιώντας τα ισχύοντα καθεστώτα όπου απαιτείται, με στόχο τη βέλτιστη δυνατή στήριξη της οικονομίας.

Διαβάστε ακόμη

Ο «T-Rex του ωκεανού»: Ο θηρευτής στο μέγεθος λεωφορείου που κυριαρχούσε πριν 80 εκατομμύρια χρόνια

Τους έπιασαν στα πράσα να πετάνε μπάζα στο δάσος: «Πήρα το στειλιάρι, κάθε μέρα παίζουμε τις ζωές μας»

Πέθανε ο άνδρας που έζησε τρία χρόνια με το ήπαρ της Έμμας - Το συγκινητικό μήνυμα της μητέρας της

Γεωργιάδης για συνθήκες διαβίωσης στην Ελλάδα: «Είσαι πάμφτωχος; Έχεις δίπλα το Φάληρο να κάνεις τζάμπα μπάνιο»

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • επιχειρήσεις
  • υπουργείο Οικονομικών
  • δαπάνες
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr