• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Αυτά είναι τα πρώτα 8 σημεία που θα μπουν οι «έξυπνες» κάμερες στους δρόμους της Αττικής«Είμαι σε απόγνωση»: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφουςΟι αγρότες, απεγνωσμένοι, κλιμακώνουν: Σήμερα οι αποφάσεις - Ανοιχτό ακόμη και το κλείσιμο του λιμανιού ΒόλουΑπίστευτες εικόνες στον Βόλο: Σκάφος του Λιμενικού «σκαρφάλωσε» πάνω στον κυματοθραύστη
δημοφιλές τώρα: Μαρουσάκης: Έρχεται «Ωμέγα Εμποδιστής» για ήπιες ημέρες - Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   04.04.2022 11:04
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Μόνιμες προσλήψεις στη ΔΕΗ📌 Ο γραπτός διαγωνισμός για την ΑΑΔΕ📌 Προσλήψεις ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις📌 Προσλήψεις σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους📌 Προσλήψεις στη Ακρόπολη📌 Προσλήψεις στην ΕΦΑ Ανατολικής Αττικής📌 Τι πρέπει να ξέρετε για τα κριτήρια πρόσληψης στο Δημόσιο

Δημόσιο: Αιτήσεις τώρα για 4.248 προσλήψεις - Θέσεις εργασίας για μόνιμο και εποχικό προσωπικό

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 7 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Unsplash
Unsplash

To Proson.gr σας παρουσιάζει όλες τις ενεργές προκηρύξεις για 4.248 θέσεις στο Δημόσιο. Πρόκειται για προσλήψεις μόνιμου και εποχικού προσωπικού που κατανέμοντια σε όλη την Ελλάδα και σε διάφορες υπηρεσίες.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τη Δευτέρα «τρέχουν» οι αιτήσεις για τον γραπτό διαγωνισμό 1Γ/2022 του ΑΣΕΠ και την πλήρωση 822 θέσεων στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Παράλληλα, η ΔΕΗ έχει προαναγγείλει 40 μόνιμες προσλήψεις στην Αθήνα, δίνοντας στο «φως» τον πίνακα με τις θέσεις και τις ειδικότητες που ζητούνται.

Στην συνέχεια έχουν προκηρυχτεί και 1.639 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ΕΠ.ΟΠ. κατατάσσονται αρχικά ως Στρατιώτες στον Στρατό Ξηράς, ως Σμηνίτες στην Πολεμική Αεροπορία και ως Ναύτες στο Πολεμικό Ναυτικό και μετά τη συμπλήρωση της επταετούς υπηρεσίας μπορούν να μονιμοποιηθούν, ύστερα από αίτησή τους, με το βαθμό που φέρουν, εφόσον:

  • Επιτύχουν σε γραπτές εξετάσεις δοκιμασίας και
  • Κριθούν για μονιμοποίηση από τα αρμόδια γι’ αυτούς Συμβούλια Κρίσεων του Γενικού Επιτελείου Στρατού, τα οποία λαμβάνουν υπόψη τους ατομικούς τους φακέλους.

Όσον αφορά εποχικές προσλήψεις προσωπικού στο Δημόσιο με συμβάσεις ΣΟΧ, ενεργές είναι τρεις προκηρύξεις του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που αφορούν θέσεις σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους καθώς και στα έργα συντήρησης των μνημείων της Ακρόπολης και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής.

Συνοπτικά οι προσλήψεις που «τρέχουν»:

ΠροκήρυξηΘέσεις
Μόνιμες προσλήψεις στη ΔΕΗ40
Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ  για την ΑΑΔΕ822
Προσλήψεις ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις1.639
Εποχικό προσωπικό σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους1.649
Θέσεις πτυχιούχων και τεχνιτών στην Ακρόπολη69
Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής29
Σύνολο4.248

Αναλυτικά:

Μόνιμες προσλήψεις στη ΔΕΗ 

Νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ενέκρινε η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού -ΔΕΗ- δημοσιεύοντας μάλιστα και τον πίνακα θέσεων με όλες τις ειδικότητες και τους κλάδους που θα ζητάει η προκήρυξη.

Η σχετική προκήρυξη 1/2022 της ΔΕΗ, θα δημοσιευθεί εντός των επόμενων ημερών και θα αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 40 θέσεων προσωπικού, με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου Αορίστου Χρόνου, Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Να σημειωθεί ότι όλες οι θέσεις εργασίας αφορούν την Γενική Διεύθυνση Διαχείρισης Ενέργειας της ΔΕΗ που εδρεύει στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών.

Ο γραπτός διαγωνισμός για την ΑΑΔΕ

Μέχρι τη Δευτέρα, 4 Απριλίου 2022 και ώρα 14:00 το μεσημέρι θα έχουν τη δυνατότητα οι υποψήφιοι που θέλουν να συμμετάσχουν στον γραπτό διαγωνισμό 1Γ/2022 του ΑΣΕΠ για 822 μόνιμες προσλήψεις στην ΑΑΔΕ, να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση υποψηφιότητας τους.

Υπενθυμίζουμε ότι η προκήρυξη 1Γ/2022 του ΑΣΕΠ αφορά την πλήρωση 822 θέσεων Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με γραπτό διαγωνισμό στην ΑΑΔΕ. Στην προκήρυξη μπορούν να συμμετάσχουν όσοι έχουν πτυχία σε κλάδους Δημοσιονομικών, Εφοριακών, Μηχανικών, Πληροφορικής, Τελωνειακών αλλά και άτομα με απολυτήριο λυκείου.

Η εξέταση των μαθημάτων θα γίνει γραπτώς με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών και οι απαντήσεις θα δοθούν σε ειδικά Απαντητικά Φύλλα. Οι ημερομηνίες του διαγωνισμού δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του Proson.gr, πρόκειται να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.

Προσλήψεις ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις

Με τέσσερις συνολικά προκηρύξεις που «τρέχουν» προβλέπεται η πρόσληψη 1.639 Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ.) στις Ένοπλες Δυνάμεις. Πιο συγκεκριμένα, οι 1.639 προσλήψεις κατανέμονται ως εξής:

  • 1.030 θέσεις στον Στρατό Ξηράς
  • 281 θέσεις στην Πολεμική Αεροπορία
  • 308 θέσεις στο Πολεμικό Ναυτικό 
  • 20 θέσεις στο Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων

Για να συμμετάσχουν στις παραπάνω προκηρύξεις, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο και να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις. (Γεννηθέντες από 1-1-1995 έως 31-12-2003) και να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,60μ. οι άνδρες και 1,55μ. οι γυναίκες.

Οι υποψήφιοι θα επιλεγούν στην ειδικότητα που έχουν δηλώσει εφόσον, έχουν τα απαιτούμενα προσόντα που αναγράφονται στην προκήρυξη, τη σωματική ικανότητα που καθορίζεται γι’ αυτήν την ειδικότητα, συγκεντρώσουν τα απαραίτητα μόρια και επιτύχουν στις προβλεπόμενες υγειονομικές - ψυχοτεχνικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία να υποβάλλουν αίτηση υποψηφιότητας έως την Τρίτη, 26 Απριλίου 2022 και ώρα 23:59

Δείτε εδώ την προκήρυξη για τον Στρατό Ξηράς

Δείτε εδώ την προκήρυξη για την Πολεμική Αεροπορία

Δείτε εδώ την προκήρυξη για το Πολεμικό Ναυτικό 

Δείτε εδώ την προκήρυξη για το Κοινό Νομικό Σώμα των Ενόπλων Δυνάμεων 

Προσλήψεις σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους

Παράλληλα τρέχουν και οι αιτήσεις για 1.649 προσλήψεις, με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, στη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι συμβάσεις που θα συνάψουν οι εργαζόμενοι με το υπουργείο Πολιτισμού θα έχουν διάρκεια απασχόλησης 7 μηνών, αρχής γενομένης από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και όχι πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2022.

Να σημειωθεί ότι οι 1.649 θέσεις εργασίας κατανέμονται σε όλη την χώρα και θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες υπηρεσίες του υπουργείου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργεία των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων. 

Οι ειδικότητες που ζητούνται αφορούν φύλακες, λογιστές και βοηθητικό προσωπικό καθαριότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την αίτηση συμμετοχής τους έως την Τετάρτη, 6 Απριλίου 2022.

Περισσότερα για τις προσλήψεις του υπουργείου Πολιτισμού ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οικονομία | 24.03.2022 10:22
ΑΣΕΠ: Προκήρυξη για την επιλογή Υπηρεσιακού Γραμματέα στο υπουργείο Παιδείας
Οικονομία | 29.03.2022 10:00
Προκήρυξη ΕΠΟΠ 2022: Πώς παίρνετε σε 2 ημέρες 150 μόρια που σας εκτοξεύουν

Προσλήψεις στη Ακρόπολη

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε παράλληλα και την πρόσληψη, συνολικά 69 ατόμων, επιστημονικού προσωπικού και λοιπών ειδικοτήτων, για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση, συντήρηση, ανάδειξη των μνημείων της Ακρόπολης».

Οι προσλήψεις θα υλοποιηθούν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 6 μηνών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης, με δυνατότητα ανανέωσης ή παράτασης της σύμβασης έως τη λήξη του υποέργου «Επεμβάσεις αναστήλωσης, συντήρησης, ανάδειξης στα μνημεία της Ακρόπολης».

Δείτε περισσότερα για τις προσλήψεις στην Ακρόπολη εδώ...

Προσλήψεις στην ΕΦΑ Ανατολικής Αττικής

Τέλος, «τρέχουν» οι αιτήσεις για την πρόσληψη συνολικά 29 ατόμων, επιστημονικού προσωπικού και λοιπών ειδικοτήτων, για να εργαστεί σε περιοχές αρχαιολογικών εργασιών του Δήμου Μαραθώνα καθώς και στα γραφεία της Εφορείας στην Ανατολική Αττική.

Οι προσλήψεις θα γίνουν με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους, με δυνατότητα παράτασης ή ανανέωσης τη σύμβασης έως την ολοκλήρωση του υποέργου, εφόσον κριθεί αναγκαίο από την εξέλιξη αυτού.

Δείτε περισσότερα για την Εφορεία Ανατολικής Αττικής εδώ...

Τι πρέπει να ξέρετε για τα κριτήρια πρόσληψης στο Δημόσιο

Δύο πρόσθετα προσόντα προσόντα που ζητούνται πλέον σχεδόν σε όλες τις προκηρύξεις του Δημοσίου, ιδιαίτερα για τις θέσεις των Πτυχιούχων, είναι η γνώση της αγγλικής γλώσσας και η γνώση χειρισμού Η/Υ.

Πολλοί υποψήφιοι έχουν την εντύπωση πως η απόκτηση τέτοιων πιστοποιήσεων είναι μία χρονοβόρα διαδικασία που απαιτεί πολύ χρόνο σε δια ζώσης μαθήματα και εξετάσεις. Πλέον όμως όποιος θέλει μπορεί και προλαβαίνει να λάβει μία από τις δύο παραπάνω πιστοποιήσεις (ή και τις δύο) σε λιγότερο από 3 ημέρες!

Παλαιότερα μπορεί να ίσχυε αυτό , πλέον όμως, υπάρχει η δυνατότητα εάν κάποιος θέλει άμεσα, να λάβει πολύ εύκολα είτε πιστοποίηση γνώσης ηλεκτρονικού υπολογιστή είτε Πιστοποίηση της Αγγλικής Γλώσσας (LTE) αναγνωρισμένη από τονΑΣΕΠπου παρέχει το GoLearn για να τις χρησιμοποιήσει για μοριοδότηση στο δημόσιο, σε προκηρύξεις, σε διαγωνισμούς, στον ΑΣΕΠ για προσλήψεις, σε μεταπτυχιακά κλπ

Διαβάστε ακόμα στο Proson.gr:
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες
Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ
Διαβάστε ακόμη

Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία

«Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης

«Δεν θέλω άλλα πρόβατα, θέλω τα δικά μου»: Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος που χάνει το κοπάδι του λόγω ευλογιάς

Όργιο αστυνομικής βίας σε άλλη μια πορεία για τον Αλέξη - Κι όμως, κόσμος έσπασε τον αποκλεισμό και τραγούδησε στο μνημείο

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ΔΕΗ
  • προσλήψεις
  • ΑΑΔΕ
  • δημοσιογράφος
  • ειδήσεις τώρα
  • προκήρυξη
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr