Χρέη στα ταμεία: Παραγραφή οφειλών στη δεκαετία – Προ των πυλών ρύθμιση
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ευνοϊκότερο καθεστώς για όσους έχουν χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία και εξορθολογισμό της διαδικασίας παραγραφής προανήγγειλε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της Βουλής.
Όπως αναφέρει το imerisia.gr, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης, εξετάζεται ο ανώτατος αριθμός των δόσεων για ρυθμίσεις στα ασφαλιστικά ταμεία να εναρμονιστεί με τον αντίστοιχο αριθμό δόσεων της ΑΑΔΕ και με αυτόν τον τρόπο να διευκολυνθεί μια μεγάλη μερίδα ασφαλισμένων να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.
Επίσης, κατατίθεται άμεσα νομοθετική διάταξη στη Βουλή, όπου τίθενται ως όριο τα 10 έτη, μετά τα οποία οι αξιώσεις του ΕΦΚΑ προς επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, παραγράφονται.
Με αυτόν τον τρόπο, όπως αναφέρθηκε, η Πολιτεία συμμορφώνεται με τη δικαστική απόφαση του ΣτΕ που έκρινε ως αντισυνταγματικό τον κανόνα της 20ετούς παραγραφής που έθετε ο νόμος Κατρούγκαλου.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα γίνει και ένα βήμα παραπέρα: αφενός θα ρυθμιστεί το σύνολο της διαδικασίας παραγραφής, αφετέρου δρομολογείται η δεκαετία να μειωθεί σε πενταετία, από το 2027 και μετά.
Έτσι, θα υπάρξει εναρμόνιση και με τα όσα ισχύουν στη φορολογική διοίκηση. Στόχος είναι όλα αυτά να περιληφθούν σε ενιαία διάταξη, που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.
Μητσοτάκης για εκλογές: Θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας
Ηπατίτιδα σε παιδιά: Πρώτος θάνατος στην Ελλάδα
ΣΤΑΣΥ για ατύχημα στο Μοναστηράκι: Εχουν ληφθεί μέτρα ασφαλείας - Κανένας κίνδυνος ηλεκτροπληξίας
Αγωνιστικό έφερε τούμπες και παρέσυρε θεατές σε ράλι στο χώμα - Ένας νεκρός και δύο τραυματίες
Γεωργιάδης κατά Σαλμά μετά τις αιχμές περί νέας δικογραφίας για την Υγεία
Σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Ιαπωνία: Σηκώθηκε ήδη τσουνάμι - «Εκκενώστε παράκτιες περιοχές»
Χαϊδάρι: 13χρονη έπεσε από τον 1ο όροφο σχολείου - Νοσηλεύεται διασωληνωμένη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



