• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Πέθανε σε ηλικία 73 ετών ο αγαπημένος ηθοποιός, Αλμπέρτο ΕσκενάζυΧαλκιδική: Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα των αστυνομικών με τα «φακελάκια» - Άλλοι 26 στη δικογραφία Πρωτοφανές βίντεο από Βύρωνα: Λεωφορείο κινείται με ανοιχτή πόρτα και σπασμένα τζάμιαΛάρισα: Για τον Οκτώβριο του 2026 αναβλήθηκε η δίκη των δύο αγροτών για τα επεισόδια στα μπλόκα
δημοφιλές τώρα: Αλμπέρτο Εσκενάζυ: Πέθανε σε ηλικία 73 ετών ο αγαπημένος ηθοποιός
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   14.02.2019 20:43
Γιάννης Φώσκολος
Γιάννης Φώσκολος

Διευθυντής του imerisia.gr

Δεύτερη ευκαιρία και για οφειλέτες του ΕΦΚΑ - Επιδότηση από 5.000€

Με 12.000 έως 36.000 ευρώ θα επιδοτηθούν 5.000 πρώην αυτοαπασχολούμενοι

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Φωτογραφία αρχείου (Eurokinissi)
Φωτογραφία αρχείου (Eurokinissi)

Ακόμη και οι οφειλέτες του ΕΦΚΑ μπορούν να ενταχθούν στο νέο φιλόδοξο πρόγραμμα της δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας που επιδοτεί επιχειρηματίες – θύματα της κρίσης να επαναδραστηριοποιηθούν.

Η δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα αναμένεται να δημοσιευτεί, εκτός απροόπτου, σήμερα και θα προβλέπει πως όσοι οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές που αφορούν σε προηγούμενη επιχειρηματική δραστηριότητα και δεν έχουν ενταχθεί σε καθεστώς ρύθμισης, δεν αποκλείονται από την Δεύτερη Ευκαιρία.

Αντίθετα αποκτούν ασφαλιστική ενημερότητα λόγω της υπαγωγής τους στο πρόγραμμα και παραμένουν ενήμεροι καθ’όλη τη διάρκεια του προγράμματος, εφόσον είναι συνεπείς ως προς τις τρέχουσες ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις. Από το ποσό της επιχορήγησης του ΟΑΕΔ, παρακρατείται 25% το οποίο αποδίδεται στον ΕΦΚΑ έναντι εξόφλησης των οφειλών τους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 5.000 πρώην αυτοαπασχολούμενους και τους επιδοτεί με ποσά που ξεκινούν από 12.000 ευρώ για ατομικούς επιχειρηματίες και φτάνουν μέχρι και τα 36.000 ευρώ για νομικά πρόσωπα με τρεις δικαιούχους. Η διάρκεια της επιχορήγησης, ορίζεται σε 12 μήνες. Μετά τη λήξη του 12μήνου οι δικαιούχοι δεσμεύονται να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους για άλλους 3 μήνες, ενώ μπορούν να ζητήσουν και να λάβουν πρόσθετη 12μηνη επιχορήγηση. Συνεπώς η χρηματοδοτική ομπρέλα παραμένει ανοιχτή για 24 μήνες.

Τα ποσά είναι:

  • έως 12.000 € για ατομικούς επιχειρηματίες και μέλη νομικών οντοτήτων με ποσοστό συμμετοχής στο εταιρικό κεφάλαιο τουλάχιστον 51%.
  • έως 9.000 € /ανά μέλος νομικών οντοτήτων που συμμετέχουν στο εταιρικό κεφάλαιο κατά 1/2 έκαστος
  • έως 8.000 € /ανά μέλος νομικών οντοτήτων που συμμετέχουν στο εταιρικό κεφάλαιο κατά 1/3 έκαστος.

Η πρώτη δόση (3.000 € - 4.000 € ανά δικαιούχο) καταβάλλεται μετά την έκδοση της απόφασης υπαγωγής. Η δεύτερη (3.000 € - 4.000€ ανά δικαιούχο) μετά το πρώτο 6μηνο και η τρίτη (2.000 € - 4.000€) μετά τη λήξη του β΄ εξαμήνου. Για τους 12 μήνες της επέκτασης, η επιχορήγηση φτάνει στα 8.000€ για ατομικούς επιχειρηματίες, 5.000€ /ανά μέλος νομικών οντοτήτων που συμμετέχουν στο εταιρικό κεφάλαιο κατά 1/2 έκαστος και έως 4.000 € /ανά μέλος νομικών οντοτήτων που συμμετέχουν στο εταιρικό κεφάλαιο κατά 1/3 έκαστος.

Εκτός από το πρόγραμμα της Δεύτερης επιχειρηματικής Ευκαιρίας, το 2019 αναμένονται κι άλλα νέα προγράμματα :

  • 8 προγράμματα κατάρτισης για 29.580 ωφελούμενους.
  • Νέα Κοινωφελής Εργασίας σε 56 Δήμους: 8.933 ωφελούμενοι.
  • Ειδικά προγράμματα για 550 θέσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, την Περιφέρεια με την υψηλότερη ανεργία στην χώρα, για ηλικίες 18-29 ετών.
  • 2ος κύκλος προγράμματος νέων επιστημόνων στο Δημόσιο τομέα για 3.000 ωφελούμενους.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν 11 προγράμματα του ΟΑΕΔ ανοιχτά για αιτήσεις που μπορούν να καλύψουν περίπου 70.000 ανέργους κάθε ηλικίας, πτυχιούχους ή μη. «Τα 11 αυτά προγράμματα καλύπτουν όλο το ηλικιακό φάσμα αλλά και μια πληθώρα κοινωνικών ομάδων και κατηγοριών», εξήγησε χθες ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος. Κρίσιμο στοιχείο, κατά τον ίδιο, για τα νέα προγράμματα καταπολέμησης ανεργίας είναι η υλοποίηση δράσεων για νέους επιστήμονες. «Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τόσο το πρόγραμμα αυξημένης επιδότησης των 6.000 νέων θέσεων εργασίας σε τομείς έξυπνης ειδίκευσης για νέους πτυχιούχους, πρόγραμμα που αν και άνοιξε στο τέλος της χρονιάς, οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει ήδη το 10%, όσο και το πρόγραμμα των 5.500 νέων επιστημόνων στον Δημόσιο τομέα, με απορρόφηση στο 78%».

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

Διαβάστε ακόμη

Αγρότες στο ethnos.gr: Δημιουργική ασάφεια από Τσιάρα - Τα 60 μπλόκα θα απαντήσουν από κοινού

Κυψέλη: Πώς έγινε το μαχαίρωμα στο γυμνάσιο - «Ήταν η πρώτη μέρα της στο σχολείο»

Η ιστορία του νάνου που έγινε γίγαντας: Στα 18 του είχε ύψος 1,22μ. και πέθανε στα 2,34μ.

Πέθανε σε ηλικία 73 ετών ο αγαπημένος ηθοποιός, Αλμπέρτο Εσκενάζυ

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ΕΦΚΑ
  • οφειλέτες
  • προγράμματα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr