• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου«Το Κίεβο θέλει πραγματική ειρήνη: Συνομιλία Ζελένσκι με Γουίτκοφ και Κούσνερ - Τα επόμενα βήματα για την ειρήνηΜουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
δημοφιλές τώρα: Ισχυρός σεισμός στα Καλάβρυτα – Τι αναφέρει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   18.08.2022 23:00
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Πρόβλημα η παραβατικότητα στον κλάδο

Κραυγή αγωνίας των πρατηριούχων με φόντο τις τιμές της βενζίνης - «Ο κλάδος δεν πέρασε ποτέ χειρότερα»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Πρατήριο καυσίμων (AP Photo/Michael Probst)
Πρατήριο καυσίμων (AP Photo/Michael Probst)

Παρά την πτώση που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στις τιμές των καυσίμων δίνοντας μια ανάσα στους πολίτες η κατανάλωση βενζίνης έχει μειωθεί με τους πρατηριούχους να βρίσκονται σε αδιέξοδο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Θέμη Κιουρτζή, που μίλησε στην ΕΡΤ «ο κλάδος δεν πέρασε ποτέ χειρότερα».

Όπως δήλωσε οι πρατηριούχοι είναι και αυτοί θύματα της ενεργειακής ακρίβειας που έχει μειώσει την κατανάλωση, γεγονός που δημιουργεί δυσκολία στη λειτουργία των επιχειρήσεων.

«Έχουμε αποκλειστεί από όλα τα επιδοτούμενα κεφάλαια από την Πολιτεία ενώ μας έχουν πάρουν τα χρήματα και από το πλαφόν» είπε ο κ. Κιουρτζής επισημαίνοντας ότι οι πρατηριούχοι καλούνται να αντεπεξέλθουν με λιγότερες καταναλώσεις.

«Παλαιότερα με 20 € έβαζες 15 λίτρα βενζίνη και τώρα βάζεις 10. Ο προϋπολογισμός ο οικογενειακός δεν σου επιτρέπει να ξαναβάλεις. Ο καταναλωτής έχει μειώσει τις μετακινήσεις του, πηγαίνει πιο κοντά για να κάνει το μπάνιο του. Το διαθέσιμο εισόδημα έχει μειωθεί και συνεπώς ο όγκος των καυσίμων που πωλείται είναι μικρότερος» δήλωσε ο πρ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Πρόβλημα η παραβατικότητα στον κλάδο

Αναφερόμενος στο άλλο μεγάλο θέμα που ταλανίζει τον κλάδο, τη νοθεία των καυσίμων, ο κ. Κιουρτζής μέσα από τη θεσμική του ιδιότητα παραδέχθηκε ότι «ένα κομμάτι της υγιούς κατανάλωσης έχει να κάνει και με την παραβατικότητα». Με τον όρο αυτό περιέγραψε το λαθρεμπόριο, την ελλιπή παράδοση στις αντλίες, την υπερτιμολόγηση.

Σύμφωνα με τον κ. Κιουρτζή απαιτούνται άμεσα μέτρα στήριξης του κλάδου από την κυβέρνηση γιατί οι σωστοί επαγγελματίες δυσκολεύονται να αποπληρώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα.

Όσον αφορά το θέμα της αποκλιμάκωσης της τιμής της αμόλυβδης βενζίνης υποστήριξε ότι δεν είναι μικρή υπενθυμίζοντας ότι στα αστικά κέντρα η τιμή ήταν στα 2,45 € και τώρα είναι κάτω από 2 ευρώ.

«Από τα διυλιστήρια δεν μπορείς να αγοράσεις κάτω από 1.90 €/λίτρο στα αστικά κέντρα. Με 3 -4 % κερδοφορία δεν μπορεί να βγει μια επιχείρηση», πρόσθεσε.

Mιλώντας για την ενεργειακή κρίση και την στροφή των επιχειρήσεων στο πετρέλαιο ο κ. Κιουρτζής εκτιμά αυτό θα προκαλέσει αύξηση των τιμών.

Διαβάστε ακόμη

«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές

«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου

«Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ

Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • πρατήρια
  • βενζίνη
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr