MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
Σοκαριστικό περιστατικό σε σχολείο στο Περιστέρι: Εξωσχολικοί έδειραν μαθητή και το μετέδιδαν σε live streamingΦονική κακοκαιρία στις ΗΠΑ: Τουλάχιστον 21 οι νεκροί από ανεμοστρόβιλους και σφοδρές καταιγίδεςΡαγδαία επιδείνωση του καιρού: Πρόγνωση Μαρουσάκη για λασποβροχές και αφρικανική σκόνη - Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρίαΗ Ουκρανία παραγγέλνει στην Πολωνία 100 τεθωρακισμένα οχήματα μάχηςΟργή στο Ιράν: Άνδρας πέταξε γιαούρτι σε γυναίκες που δεν φορούσαν χιτζάμπ - Στη συνέχεια συνελήφθησαν για παραβίαση των κανόνωνΟργή για τον φράχτη σε παραλία της Μυκόνου: Η φωτογραφία που προκάλεσε αντιδράσειςΟπαδικό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο τρία άτομα μετά από επίθεση με ρόπαλα
Πρωινή ενημέρωση: Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage |   Οικονομία   |   17.02.2019 23:29
Newsroom
Newsroom
Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει προορισμός για επενδυτές

DW: H Ελλάδα καλωσορίζει τις επενδύσεις

επόμενο άρθροnext-article
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Υπό τον τίτλο «H Ελλάδα καλωσορίζει τις επενδύσεις» η «Deutche Welle» φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε όσους θέλουν να επενδύσουν στην χώρα μας. «Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει προορισμός για επενδυτές, αν και αυτό δεν έχει γίνει αντιληπτό σε πολλούς.

 

H «Εnterprise Greece» προσπαθεί να κάνει πιο ελκυστική την εικόνα της χώρας και να τονώσει τις εξαγωγές» αναφέρει το ρεπορτάζ της DW, συμπληρώνοντας: «Αν ρωτήσει κανείς απλούς Έλληνες πολίτες στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη τι χρειάζεται η χώρα τους περισσότερο από κάθε άλλο θα πάρει την εξής απάντηση: επενδύσεις! Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε πoυ πολίτες έβγαιναν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για το «ξεπούλημα της πατρίδας τους» αλλά στο μεταξύ αυτό έχει αλλάξει. Πάντως το όλο θέμα συζητείται ακόμη με αντιφατικό τρόπο στα ελληνικά ΜΜΕ. Για κάποιους δημοσιογράφους οι ξένοι επενδυτές είναι ανεπιθύμητοι, για κάποιους άλλους έχουν αργήσει. Ειδικά οι τελευταίοι κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν έχει κάνει αρκετά για να προωθήσει την εικόνα της Ελλάδας ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού».

Στο ερώτημα «πώς θα επενδύσει η Ελλάδα στους επενδυτές;» το ρεπορτάζ σημειώνει ότι «στον οργανισμό "Enterprise Greece" λίγα λέγονται και περισσότερα πράττονται», ενώ φιλοξενεί δηλώσεις του εκτελεστικού προέδρου του οργανισμού, Γρηγόρη Στεργιούλη, σύμφωνα με τις οποίες: «Η τόνωση της ελληνικής οικονομίας έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια και θα συνεχιστεί».

Για τον ίδιο τον οργανισμό, το ρεπορτάζ σημειώνει ότι « Ήταν ίσως η πρώτη σοβαρή προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης να προωθήσουν μια ελκυστική προς τις ξένες επενδύσεις εικόνα της Ελλάδας διεθνώς. Αυτός ήταν εξαρχής ο πρώτος στόχος. Ο δεύτερος είναι η τόνωση των εξαγωγών».

«Πάντως το να γίνει ελκυστική η Ελλάδα στους ξένους επενδυτές», σημειώνει ο Γρ. Στεργιούλης στις δηλώσεις του στην DW, είναι κάτι που προσκρούει συχνά σε πολλά γραφειοκρατικά εμπόδια. «Τα τελευταία χρόνια έχουν ξεκινήσει διαδικασίες χορήγησης αδειών. Οι κατασκευές και πωλήσεις ακινήτων θα μπορούσαν να επιταχυνθούν. Επιπλέον πακέτα χρηματοδότησης επενδυτικών πρότζεκτ θα μπορούσαν να χορηγούνται ταχύτερα από τράπεζες και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες να ολοκληρώνονται πιο γρήγορα. Παρομοίως έχει αναπτυχθεί μια νέα στρατηγική που αφορά τον τρόπο χειρισμού από τις τράπεζες των επισφαλών δανείων, κάτι που ενισχύει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και βελτιώνει το οικονομικό περιθώριο επιχειρήσεων ώστε να προχωρήσουν σε νέα επενδυτικά βήματα. Σήμερα η «Enterprise Greece» απασχολεί 55 άτομα, συμπεριλαμβανομένων οικονομολόγων, μηχανικών, πολιτικών επιστημόνων και συμβούλων» γράφει ακόμη το ρεπορτάζ.

Τέλος, γίνεται αναφορά στους κλάδους που υπάρχει αυξητική τάση για επενδύσεις και όπως σημειώνει ο κ. Στεργιούλης: «Η ίδρυση παραρτημάτων μεγάλων διεθνών ομίλων έχει αυξητική τάση. Πρόκειται κυρίως για εταιρείες από τον τομέα του τουρισμού, των ακινήτων, της υγείας, της ενέργειας ή των επικοινωνιών. Πέρυσι, υπήρξε αυξημένο ενδιαφέρον από πολυεθνικές. Ειδικά στον τομέα των υπηρεσιών, αναμένεται μεγάλη αύξηση των θέσεων εργασίας τα επόμενα χρόνια».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Γρηγόρης Στεργιούλης είναι ικανοποιημένος, όταν εξετάζει την έκθεση των σχετικών στατιστικών στοιχείων.«Οι εξαγωγές μας αυξήθηκαν κατά το 2017 και το 2018 με διψήφιο ποσοστό. Αυτό σημαίνει ότι τα προϊόντα μας έχουν γίνει πιο ανταγωνιστικά» αναφέρει. Ολοένα περισσότερο αυξάνεται και η ζήτηση προϊόντων της ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων αλλά και ελληνικών εταιρειών μαρμάρου και τεχνολογίας, εξηγεί ο εξηγεί ο Κλεόβουλος Μπούζος, υπεύθυνος του γραφείου Enterprise Greece στη Θεσσαλονίκη. Όσον αφορά  πάντως τους ξένους επενδυτές, οι εμπειρογνώμονες της «Enterprise Greece» ζητούν περισσότερη στήριξη από την Ευρώπη. Ειδικά τη δεδομένη περίοδο όπου στην αγορά κυριαρχούν κινεζικές εταιρείες, καταλήγει το ρεπορτάζ της DW.

επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • επενδύσεις
  • ελληνική οικονομία
  • Ελλάδα
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!Gowise.gr. Κάνε σύγκριση σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 31.03.2023 10:11
Σπίτι μου: Οι ανακοινώσεις για τους όρους και τις προϋποθέσεις για φθηνά δάνεια σε νέους
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 31.03.2023 10:38
Shopping όλο το 24ωρο - «Πράσινο φως» στην παράταση ωραρίου, με απόφαση δημάρχου
MENSHOUSE
«Ένας Κύπριος θα κάνει νοθεία»: Οι εκλογές που η ΝΔ ήταν βέβαιη ότι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα θα νικήσει με κλοπή
MENSHOUSE
Τρία πιάτα όλα κι όλα: Το θρυλικό τηγανατζίδικο που 80 χρόνια αποθεώνει την απλότητα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
02-04-2023 11:05
«Φωτιά» οι τιμές των καυσίμων: Μπορεί να φτάσει και τα 2 ευρώ το λίτρο το Πάσχα - Γιατί η πτώση του Brent δεν αποτυπώνεται στην αντλία;
02
01.04.2023 15:12
Ακρίβεια: Έρχονται νέες αυξήσεις «φωτιά» στα ράφια των σούπερ μάρκετ από Δευτέρα
03
28.03.2023 23:00
Προσλήψεις Εκπαιδευτών Ενηλίκων με 2.660 ευρώ καθαρά σε ένα μήνα - Πώς παίρνετε επάρκεια
04
28.03.2023 21:40
ΑΣΕΠ: Ανακοινώθηκαν 850 προσλήψεις σε δήμους
05
30.03.2023 10:00
Έκτακτο «Δώρο Πάσχα» από τον ΕΦΚΑ έως 300 ευρώ - Ποιοι θα δουν χρήματα την Παρασκευή

POPULAR VIDEOS

Κεντρικό δελτίο 01/04/2023
Κεντρικό... | 01.04.2023 19:56
Κεντρικό δελτίο 01/04/2023
Ώρα Ελλάδος 30/03/2023
Ώρα Ελλάδος... | 30.03.2023 09:55
Ώρα Ελλάδος 30/03/2023
Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στον Αγ. Δημήτριο - Τρεις έφηβοι στο νοσοκομείο
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 01.04.2023 20:42
Άγρια συμπλοκή ανηλίκων στον Αγ. Δημήτριο - Τρεις έφηβοι στο νοσοκομείο
Στήθηκε… φράχτης ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για τον Έβρο
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 01.04.2023 18:54
Στήθηκε… φράχτης ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για τον Έβρο
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Δένδιας έλεγε ότι δεν λύνει κανένα πρόβλημα ο φράχτης
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 01.04.2023 19:15
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Δένδιας έλεγε ότι δεν λύνει κανένα πρόβλημα ο φράχτης