• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τραμπ και κατά Κούβας: «Τέλος το πετρέλαιο και τα χρήματα - Κάντε συμφωνία πριν να είναι αργά»Ψυχρή εισβολή: Πολικές θερμοκρασίες από το βράδυ - Πού θα χιονίσει στην ΑττικήΧειροπέδες σε τρεις νεαρούς που έτρεχαν με μηχανές και έκαναν σούζες - Τα βίντεο στα social media«Μαύρη» προειδοποίηση από το φλεγόμενο Ιράν κατά αμερικανικών πληγμάτων - Πάνω από 450 οι νεκροί διαδηλωτές
δημοφιλές τώρα: Αλεξανδρούπολη: Τρομακτικό βίντεο από εστιατόριο κατά το σαρωτικό πέρασμα του ανεμοστρόβιλου
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   13.09.2022 12:31
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Είναι σημαντική η εξοικονόμηση ενέργειας📌 Θα στηρίξουμε για το φυσικό αέριο

Λογαριασμοί ρεύματος: Η ενίσχυση στα νοικοκυριά θα γίνει κλιμακωτά - Μπόνους για μείωση κατανάλωσης

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Ο Κώστας Σκρέκας σε συνεδρίαση επιτροπής της Βουλής / EUROKINISSI
Ο Κώστας Σκρέκας σε συνεδρίαση επιτροπής της Βουλής / EUROKINISSI

Σχήμα κλιμακωτής επιδότησης για τους λογαριασμούς ρεύματος προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο οποίος έδωσε διευκρινήσεις για τα μέτρα που παρουσίασε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Σκρέκας ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνησης θα συνεχίσει να επιδοτεί τους λογαριασμούς σε όλα τα σπίτια, είτε αυτά είναι κύριες είτε εξοχικές κατοικίες ανεξάρτητα από το εισόδημα του νοικοκυριού, όμως από εδώ και στο εξής θα υπάρχουν κλίμακες.

«Όσο πιο χαμηλή κατανάλωση έχει κάποιος, θα έχει μεγαλύτερη επιδότηση. Αλλά ακόμα και αυτός που έχει υψηλή κατανάλωση, είναι σε μία υψηλότερη κλίμακα, εάν καταφέρει να μειώσει κατά 15% την κατανάλωση ενέργειας, θα παίρνει μία επιπλέον επιδότηση» ανέφερε ο κ. Σκρέκας και εν συνεχεία έδωσε περισσότερες διευκρινήσεις.

«Θα υπάρχουν κάποιες κλίμακες, που θα τις ανακοινώσουμε μαζί με το φυσικό αέριο. Όποιος καταφέρει να έχει εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας 15% θα παίρνει μία επιπλέον επιδότηση» συμπλήρωσε. Η συγκεκριμένες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν προς το τέλος Σεπτεμβρίου.

Είναι σημαντική η εξοικονόμηση ενέργειας

Ο Κώστας Σκρέκας μίλησε επίσης για το ζήτημα της εξοικονόμησης ενέργειας, τονίζοντας την σημαντικότητά της σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. «Θα στηρίξουμε όσο μπορούμε για να περάσουμε ομαλά τον χειμώνα. Είναι σημαντικό το θέμα της εξοικονόμηση ενέργειας, για παράδειγμα με το να ρυθμίσουμε τον θερμοστάτη ένα βαθμό πιο χαμηλά, θα μπορέσει να βοηθήσει το περιβάλλον, αλλά θα βοηθήσει και στην εξοικονόμηση ενέργειας», σχολίασε και αναφέρθηκε στον πόλεμο.

«Βιώνουμε και έναν ενεργειακό πόλεμο, η Ρωσία εκβιάζει την Ευρώπη, γιατί η Ευρώπη εξαρτάται από το ρωσικό φυσικό αέριο. Κλείνει τη στρόφιγγα, άρα μειώνει την διάθεση του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη και αυτό εκτινάσσει τις τιμές τα ύψη. Το φυσικό αέριο είναι 10 φορές πιο ακριβό σε σχέση με πέρσι και έχει παρασύρει και την ηλεκτρική ενέργεια».

Θα στηρίξουμε για το φυσικό αέριο

«Εμείς θα στηρίξουμε το φυσικό αέριο και τους πολίτες που δεν μπορούν να αντικαταστήσουν αυτό το καύσιμο με άλλο καύσιμο, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα από κανένα ευρωπαϊκό κράτος να απορροφήσει το σύνολό της τεράστιας αυτής αύξησης», ξεκαθάρισε ο υπουργός.

«Αυτός χειμώνας θα είναι δύσκολος, με δύο κινδύνους. Πρώτον στην επάρκεια εφοδιασμού. Έχουμε λάβει μέτρα για να μειώσει η Ελλάδα πολύ αυτόν τον κίνδυνο. Επειδή έχουμε διπλασιάσει την χωρητικότητα της Ρεβυθούσας, επειδή έχουμε τη δυνατότητα 5 εργοστάσια φυσικού αερίου να κάψουν diesel που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια και έτσι να μειώσουμε τις εισαγωγές. Ήδη από τον Σεπτέμβριο, έχουμε δώσει εντολή έτσι ώστε οι παραγωγοί φυσικού αερίου να ξεκινήσουν να καίνε πετρέλαιο. Όλα αυτά θέλουν την εξής προϋπόθεση: ότι θα υπάρχει δε διεθνές επίπεδο LNG διαθέσιμο. Σε όλα αυτά πρέπει να βάλουμε την εξοικονόμηση, να μειώσουμε την κατανάλωση φυσικού αερίου, έχουμε έναν στόχο ευρωπαϊκό, 15% μείωση του φυσικού αερίου τους επόμενους μήνες», επεσήμανε σχετικά ο κ. Σκρέκας.

Για την στήριξη των πολιτών που μπορούν να υποκαταστήσουν το καύσιμο που χρησιμοποιούν για τη θέρμανσή τους είπε πως, «Όποιος χρησιμοποιεί φυσικό αέριο και μπορεί να το υποκαταστήσει με πετρέλαιο, αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να μειώσουμε την εισαγωγή φυσικού αερίου και να έχουμε χαμηλό κόστος θέρμανσης ο κόσμος»,

»Η κυβέρνηση διπλασίασε το επίδομα θέρμανσης. Μέσα σε 2 χειμώνες έχουμε τετραπλασιάσει το επίδομα θέρμανσης ακριβώς για να στηρίξουμε και αυτούς που το χρησιμοποιούν. Θα δώσουμε ένα επιπλέον κίνητρο σε αυτόν που θα μπορέσει να υποκαταστήσει το καύσιμο. Θα στηρίζουμε το φυσικό αέριο σε αυτούς που δεν μπορούν με κάποιο τρόπο να το υποκαταστήσουν».

Στη συνέχεια, ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στην επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος, και κατά πόσο μπορεί να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο και στο φυσικό αέριο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Το κυκλοφοριακό χάος επέστρεψε και οι πληγές της Αθήνας άνοιξαν ξανά - «Χάθηκε πολύτιμος χρόνος», λένε οι συγκοινωνιολόγοι
  • Θεσσαλονίκη: Γνωστός στις Αρχές ο άνδρας που σκότωσε γατάκι ποδοπατώντας το - Είχα κακοποιήσει και στο παρελθόν ζώο
  • Μεγάλη ανατροπή σχεδιάζει η κυβέρνηση στο ΕΣΥ - «Παράθυρο» για ιατρείο και χειρουργεία σε ιδιωτικές κλινικές από γιατρούς του Δημοσίου 
  • Jean-Luc Godard: Πέθανε ο σπουδαίος κινηματογραφιστής σε ηλικία 91 ετών
Διαβάστε ακόμη

«Μαύρη» προειδοποίηση από το φλεγόμενο Ιράν κατά αμερικανικών πληγμάτων - Πάνω από 450 οι νεκροί διαδηλωτές

Ψυχρή εισβολή: Πολικές θερμοκρασίες από το βράδυ - Πού θα χιονίσει στην Αττική

Χειροπέδες σε τρεις νεαρούς που έτρεχαν με μηχανές και έκαναν σούζες - Τα βίντεο στα social media

«Επικίνδυνο»: Η Google απέσυρε ορισμένες απαντήσεις επισκόπησης AI μετά από κίνδυνο για την υγεία των χρηστών

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • φυσικό αέριο
  • λογαριασμοί ρεύματος
  • Κώστας Σκρέκας
  • ειδήσεις τώρα
  • ρεύμα
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr