Στουρνάρας: Η συμφωνία για τις συντάξεις πρέπει να τηρηθεί
«Καμπανάκι» από τον διοικητή της ΤτΕ για την εφαρμογή του νόμου της περικοπής των συντάξεων🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα για το ζήτημα της περικοπής των συντάξεων που έχει ψηφιστεί για να τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου, επιθυμεί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννης Στουρνάρας.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Open, ο κ. Στουρνάρας στο πλαίσιο συμμετοχής του σε ημερίδα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του καναλιού ποια είναι η θέση του για το ζήτημα της περικοπής των συντάξεων, με δεδομένο ότι η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να μην εφαρμοστεί και το ΔΝΤ έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει την εφαρμογή του μέτρου.
Ο κ. Στουρνάρας απάντησε: «Δεν μπορούμε να παίζουμε με αυτά τα πράγματα. Οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται». Με αυτή τη δήλωσή του ο διοικητής της ΤτΕ ουσιαστικά θεωρεί ότι η μη εφαρμογή του συμφωνημένου και ψηφισμένου μέτρου είναι πιθανό να στείλει ένα αρνητικό μήνυμα στις αγορές καθώς μπορεί να δείξει ότι η Ελλάδα κάνει κινήσεις ανάσχεσης της μεταρρυθμιστικής της πορείας.
Η σιωπή του Φραπέ με τις πλάτες της ΝΔ, το σπάσιμο του αγροτικού μετώπου από τους Κρητικούς αγρότες και τα συγχαρητήρια του ΠΑΣΟΚ στον Πιερρακάκη
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στην Κρήτη για απάτες με επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ – 15 προσαγωγές για εγκληματική οργάνωση
Τι σημαίνει η εκλογή Πιερρακάκη στην προεδρία του Eurogroup
Ηλιόλουστο σκηνικό πριν την πτώση της θερμοκρασίας: Πότε «χαλάει» ο καιρός - Η πρόγνωση Μαρουσάκη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




