• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ανυποχώρητοι οι αγρότες: Κλιμάκωση ή διάλογος; Στη Νίκαια οι κρίσιμες αποφάσεις μετά το κάλεσμα Μητσοτάκη για συνάντησηΑσύλληπτη τραγωδία στο Τέξας: 15χρονος ξεκλήρισε την οικογένεια της κοπέλας του επειδή τον χώρισεΠέθανε ο Peter Greene: Νεκρός στα 60 του ο κακός των «Pulp Fiction» και «Μάσκας»
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   03.11.2018 13:42
Newsroom
Newsroom

Πετρόπουλος: Θα εφαρμόσουμε την απόφαση του ΣτΕ για τα αναδρομικά

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης προανήγγειλε και ρύθμιση οφειλών «με απλοποιημένες διαδικασίες»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
Ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης
Ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

«Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την όποια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά», διευκρινίζει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος.

«Θα εφαρμόσουμε την απόφαση που θα εκδώσει το ΣτΕ μετά την εξέταση και των αντίθετων αποφάσεων των κατώτερων δικαστηρίων. Δεν δικαιούμαστε να επιστρέψουμε περικοπές που το Ανώτατο Δικαστήριο θα έχει απορρίψει», ξεκαθαρίζει, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως εξηγεί, το ΣτΕ είχε εκδώσει την απόφαση το 2015 για να δοθούν αναδρομικά οι μειώσεις των συντάξεων για αγωγές που είχαν γίνει μέχρι την έκδοση της απόφασής του και δέχτηκε ότι η δημοσιονομική συνταξιοδοτική δαπάνη δεν θα υπερβαίνει το 16,2% του ΑΕΠ.

«Δεν βλέπω με ποια δικαιολογητική βάση μπορεί να αλλάξει το ΣτΕ θέση. Θα συγκρουστεί με τον εαυτό του; Αν επρόκειτο να αποφασίσει διαφορετικά, η δαπάνη θα ξεπερνούσε στο πολλαπλάσιο το 16,2% του ΑΕΠ, που σύμφωνα με το ΣτΕ είναι επιβεβλημένη ανώτατη δαπάνη», επισημαίνει ο κ. Πετρόπουλος.

Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης προαναγγέλλει ρύθμιση οφειλών «με απλοποιημένες διαδικασίες» για όσους δεν κατάφεραν για τεχνικούς λόγους να ενταχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων, ενώ καθιστά σαφές ότι όποιος εγκαταλείψει ρύθμιση οφειλής στην οποία έχει ενταχθεί, δεν θα ενταχθεί σε νέα ρύθμιση και θα απολέσει εκείνες στις οποίες είχε ενταχθεί.

Αναφερόμενος, τέλος, στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ, σημειώνει ότι ανταποκρίνονται στους στόχους που τέθηκαν από την έναρξη της κυβερνητικής θητείας τον Σεπτέμβριο του 2015, τονίζοντας ότι «δημιουργούμε όρους για την ανάπτυξη, επιτυγχάνουμε βελτίωση βασικών δεικτών της οικονομίας, ενισχύουμε την κοινωνία», αναφέρει σε συνέντευξή του στα Νέα.

Διαβάστε ακόμη

Στην Τρύπα της Αράχνης κρυβόταν ένας καταζητούμενος δολοφόνος, ο Σαντάμ Χουσεΐν – Οι Αμερικανοί τον ξετρύπωσαν!

Ανδρέας Ξανθός στο ethnos.gr: Το «κόκκινο νήμα» στην υγεία, το νέο «παράθυρο ευκαιρίας» για την Αριστερά και ο Τσίπρας

Τρία τουρκικά πλοία «χτυπήθηκαν» από τη ρωσική επίθεση στην Οδησσό - Στο φως αποκαλυπτικά βίντεο

Η κακοκαιρία Byron «βούλιαξε» τη Γάζα: Τουλάχιστον 16 νεκροί - Εφιαλτικές εικόνες

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Συμβούλιο της Επικρατείας
  • αναδρομικά
  • Τάσος Πετρόπουλος
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr