Ξαφνικό λουκέτο στο εργοστάσιο της Tupperware στην Ελλάδα - Μένουν άνεργοι 150 εργαζόμενοι
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Τη Διοίκηση του εργοστασίου της Tupperware στη Θήβα «με πρόσχημα το υψηλό εργατικό κόστος, βάζει λουκέτο στο μοναδικό εργοστάσιο που έχει στη χώρα μας και το οποίο λειτουργεί από το 1967», όπως καταγγέλλει η ΓΣΕΕ η οποία επισημαίνει πως περίπου 150 εργαζόμενοι θα μείνουν άνεργοι.
Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, «με μία αιφνιδιαστική κίνηση η Διοίκηση του εργοστασίου ανακοίνωσε την απόφαση της πολυεθνικής εταιρίας, καλώντας τους εργαζόμενους να υπογράψουν οικειοθελείς αποχωρήσεις λαμβάνοντας λίγα περισσότερα χρήματα από τις νόμιμες αποζημιώσεις, ώστε να ολοκληρώσει το λουκέτο έως τα μέσα Απριλίου χωρίς να προσκρούσει στο νόμο που προβλέπει συγκεκριμένο ποσοστό απολύσεων ανά μήνα.
Με αυτήν την απόφαση, περίπου 150 εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους, προσθέτει. Σε μία περιοχή που πλήττεται από την ανεργία, με δεδομένο το γεγονός ότι κάθε λίγο και λιγάκι κλείνει και μία βιομηχανική μονάδα, το κλείσιμο του εργοστασίου της Tupperware θα εντείνει το πρόβλημα, αφού μια θέση εργασίας στην περιοχή φαντάζει όνειρο απατηλό».
Καταλήγοντας η ΓΣΕΕ δηλώνει ότι «βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων του εργοστασίου της Tupperware» και καλεί την εταιρεία να πάρει πίσω τη συγκεκριμένη απόφαση.
- Τέμπη: Ποιες ευθύνες αναλαμβάνει η κυβέρνηση για το δυστύχημα; Τι απάντησε ο Γεραπετρίτης στο ethnos.gr
- Τέμπη: Ο οδηγός του Intercity είχε υποψίες για το λάθος - Τηλεφώνησε σε συνάδελφό του λίγο πριν την σύγκρουση
- Σεισμός Τουρκία: Ο αστικός μετασχηματισμός ξεκινά... από το σπίτι του Ερντογάν - Ξαναφτιάχνει νέο τριώροφο στην Κωνσταντινούπολη
- Τι συμβαίνει με τη δωρεά της Πάολα στο νοσοκομείο Λάρισας - Τι είπε ο διοικητής
- Eurostat: Πρωταθλήτρια στην αύξηση του ΑΕΠ η Ελλάδα το Δ' τρίμηνο - Στάσιμη η Ευρωζώνη
«Τρύπα στο νερό» το πρόγραμμα μετεγκατάστασης με επιδότηση 10.000 ευρώ - Τι λένε δήμαρχοι στο ethnos.gr
Ξεμπλοκάρει η μεταφορά συντελεστή δόμησης - Οι πρώτες 194 Ζώνες Υποδοχής Συντελεστή σε 50 δημοτικές ενότητες
Οι φίλοι της Γκιλφόιλ που μπαίνουν στο μικροσκόπιο, ο γρίφος Καραμανλή που ενοχλεί το Μαξίμου και οι «Παπανδρεϊκοί» που στηρίζουν Σαμαρά
Σκληρό μπρα ντε φερ στις Βρυξέλλες: «Φειδωλοί» vs «φίλων της συνοχής» - Τι ζητά η Αθήνα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




